shumi Nickli Üyeden Alıntı
komutan yanlış anlaşılmasın 1-2 yanlış açıklama var düzelteyim istedim :) denemeleride diğer arkadaşlarla paylaşmış oluruz hem :)
baştan başlayalım vt 555 vti bendeyken yürüdüğümüz zaman 4 e kadar kafa kafaya gidip 4. vites sonu itibariyle geçiyodum seni,sonrası yanlış hatırlamıyorsam sen egzoz chip gizli tuning yaptın :D:D 3-4 boy kadar geçityordun beni :) yazılan speclerdki rc nin f-e-h vti ile fln alakası olmaz tabi
geçiyorum sonraya
type-r ı erhandan ( 8000rpm ) alıp izmire geldiğim ilk gün ilk saatlerde denedik senin rc ve günalp in mcs si ile...şimdi yanımda dinoda vardı biz gazlarken kimsenin hakkını yemem bilirsin neyse o :) benim arabam yaylarına kadar zır ztock sadece ince conta vardı üzerinde her vites sonu ( 5. vites dahil :D ) kesici ile gittim,debriyaj bitiğe yakın vs vs bunlar bahane değil denemeden ziyade aracı görmek istediğim için yürüdüm sizlerle çünkü alışamamıştım birkaç sattir biniyordum type-r a en nihayetinde...arabam ciddi yürümüyorduki senle 2-3 boy kadar günalple 4-5 boy kadar fark vardı aramızda...mininin üzerindekileri tam bilmiyorum ama egzantrik flnda vardı çok güzel yürüyordu velhasıl mini seni sen beni geçtin :)
sonraki zamanlarda ben aracıma sadece 63 araboru ve gredyy egzoz taktım hee birde coilover ve seninle öyle denedik lastiklerim harap durmdaydı ki denediğim tüm arkadaşlar yazabilir gaza oturduğumda 3 te bile sarıyordu araba 2 ve 3. viteste kafa burun 4 ve sonrası ben gitmiştim hatta hakn ın type-r da bizl denedi 3-4 boy kadar gerimizde kalmıştı yanlışım varsa düzelt
sonrası sen arabayı sattın ( niye sattın yaw :D ) günalpte askere gitti ben subap ayarı gruppe-m filtre ve headers i ekledim listeye yani aracım filtre egzoz header ince contalı bir ctr oldu :) headers ve gruppe m veya herhangi güzel bir filte ne demekti biliyormusun deneme bazında yaklaşık min 3-4 boy demekkti kankacım :) 100-200 ölçümüm 15.02 saniye çıktı ( başer deki prof bir cihaz ile 687.89 metre , %-0,80 eğim ile ) bu speclerdeki ctr nin 16 sn civarı koşması lazım
tabi aracada iyice alışmış oldum 1-2 ayda :) sonrası çok arabayla denedim geçmek geçilmek takıntım hiç olmadı...adı üstünde deneme :) en zevk aldığımda cvk rs idi ( cvk can ciğerim alperdeyken ) cvk ile denemelerimizde 2 de kafa cıkarırdı cvk tamponunda fln kalırdım 3 vites başı itibariyle ben geçmeye başlar 6 viteste yaklaşık 230 larda aramızda 4-5 boy fln fark olurdu..kayseriden misafirimiz olan cem kardeşimizin polo gti ı ile denedik 2 viteste tutunup geri kalan viteslered 240 fln itibariyle aramızda 5-6 boy fark oluyordu 1 ay kadar önce pzero nero lastik aldım yeni,1-2 tane kprolu type-r denemelrim oldu birini 2 boy kadar geçtim diğeri ile ayar sorunu yüzünden kafa göz gittik,benim vites atışlarım biraz yavaş :) şu an filtre egzoz header aynı yürüyoruz,s2000 ile denemeler yaptım geçtiğimde geçildiğimde oldu ü,subaru ile denedim,106 ile denedim yaptımda yaptım işte :D
şimdi bu kadar açıklamayı neden yazdım,toparlıyorum :)
sağlıklı 2 arac ( ben kendi aracımı baz alıyorum ) ctr ve rc denemlerinde belki lastiğin yolun durumu gereği rc 2. viteste kafa çıkartabilir bunun harici yazılı specdeki rc type-r a hiç birşey yapamaz diğer illerdeki arkadaşlarla denem şansımız ancak rpmraceevents yarışlarındaki buluşmalarımızda olabilir izmirde varsa 206 rc bende denemek isterim çok uzun yazdım atlanmış olabilir özellikle üzerine basarak söylüyorum ben kendi aracımı baz alarak konuşuyorum sakin bir kişiliğim var geçmek geçilmek nedir önemsemeden deneme yaparım meydan okumuyorum 15.02 sn veya buna yakın 100-200 dbn çıkaran yukarıda yazılı speclerde bir rc varsa denemek isterim günalple de denek istiyorum havalar ısınsın başlarız actiona :)
yukarıda yazdklarım sadece sana hitaben değildi komutan,samimiteyimize dayanarak yanlış anlamayacağını umuyorum anlatmak istediğim araç kadar süren kişininde aracı bilmesi tanıması benim aracı aldığım ilk saatlerdeki deneme ilerideki denemelerde neler katettiğimizi görme bahabında denemelerdi, baz alacağımız diğer arkadaşlarla kıyaslama yapılabilecek birşeyler olsun diye yazdım,keyifli tartışmasız güzel denemelere olsun inş,iyi forumlar herkese :icon_tup: