Herkese merhabalar.
Şimdi burası modifiye ağırlık bir sayfa bu karşılaştırmanın kime ne faydası dokunur diye içinizden geçirebilirsiniz. Fakat ileride belki bir yardımı olabilir.
Renaul Latitude Exucutive aracım var uzun süredir passat üzerinden karşılaştırmalar yapıyordum ilk olarak hemen görüşlerimi sunmak istemedim
VW passat 1.6 TDI comfortline
İlk olarak elinizi kapı koluna attığınızda elinizi sıkı şekilde kavrayan bil kol oluyor ve kapının o tok sesiyle açılması insana baya bir kalite hissi uyandırıyor. fakat kapıyı açtığınızda sizi karşılayan görüntü çok düşük kendi aracıma göre kıyasladığımda siyah döşeme ve konsol bilindik VW açıkçası ben daha şık bir tasarım beklerdim Latitude yerden yere vurulurken açıkçası iç tasarımda kendi aracımın yanına yaklaşamazdı şunu da belirtmek lazım passat orta paket benim aracım ise en üst paket ikisini baz tutma sebebim fiyatlarının aynı olması ve higline paketi 1.6 TDI'ler de siparişle gelmesinden dolayı
Koltuklar Latitude'den daha rahat ve adamı iyi kavrıyor bu yönden passat 1 adım önde paket fakat full otomatik koltuk olmayışı 1 adım geriye atıyor Latitude yolcu koltuğu bile full otomatik. iç mekan olarak Latitude rahat geniş ve ferah. zaten araçların boyutlarını incelediğimizde de anlaşılıyor Latitude seğmentinin en geniş iç hacmine sahip olan bir araç .
İç mekandaki kalite hissi ikisininde sert yumuşak plastik ikisi gayet kaliteli fakat latitude ön konsolda navigasyonların kenarlarını mıncıklayınca ses geliyor fakat yoldayken hiç bu sesi duymadım şuana kadar ama göşteriş olarak Latitude çok çok üstün passattan içine ilk binenler renault'un böyle bir aracı varmı gibi tepkiler veriyor, ve renault arkadaki yolcularını passattan daha çok düşünerek arakaya'da önlerden bagımsız klima koymuş 3 bölgeli klima cidden güzel uzun yolculuklarda özellikle
Passat çok uzun süre kullanmasam da perfonmans olarak öle çok çok fark yok fakat alt devirlerde daha canlı bunun sebebi ise Passat 1.6 motor oluşu ve 1500 devirden itibaren max tork verişi bu yüzden alt devirlede Latitudeye göre canlı . Fakat Latitude 2000 devirden sonra passatın verdigi tepkileri veriyor (şuana kadar hiç bir 1.6 TDI passatın plakasını okumadım çok şükür ).
Passatının bagajını inceledigimde içerdeki kalite bagajda'da devam ediyor. Latitude de ise böyle degil resmen bagaj malzemesinden çalınmış çok dikkatli bakıldıgında sunta görebiliyorsunuz . ama stepne baktıgımda ise passatta siyah cant gördüm kendi aracımda ise orjinal aleminyum cant var.
Süspansiyon konusunda kim ne derse desin Latitude çok çok üstün tümseklerde passata göre az da olsa gürültülü çalışsa'da yolda çoğu darbeyi hissettirmiyor passat'ta hissettigim ufak asfalt yamalarını Latitude hissetmiyorsunuz bile (süspansiyondaki ses konusunda C5 cidden çok başarılı çok sessiz çalışıyor)
Ses yalıtımına gelirsek iki aracta aynı benim anlayabildigim kadarıyla zaten çok yüksek hızlarda kullanmadıgım için bu konuda çok kesin bir açıklamadan bulunmam dogru olmaz ama 100 120 130 hızlarda iki aracında içerisinde rüzgar sesi yoktu ondan sonranı bilemem.
Direksiyon hisleri iki aracında eşit pakat passat virajlarda Latitude gibi yatmıyor süspansiyonlarının Latitudeye göre biraz daha sert olmasından kaynaklanıyor fakat bu yol tutuşunu pek etkilemiyor Latitude gaza nekadar basarsanız basın belli bir süre yattıktan sonra gaz veridigizde bu sefer aracın içinde siz sag sola yatmaya başlıyorsunuz..
Kadranlarınıda söylemeden gecmeyecegim passat'ın kadranları cidden mükemler Latitudenin ise çok kötü meganelerdeki yol menusunden var düşünün D segmentindeki bir araçta
Bakım süreleri ve ücretleri Latitude 20 bin de bakıma giriyor ve 380 TL passat ise 15 bn de bir bakıma giriyor servisin verdigi fiyat 415 TL
Gel gelelim özelliklere Latitude özellik yönunden passattan çok üstün bunu söyleyelim orda atlamasın millet comforline oldugu için ben cebimden çıkan paraya ve bana verilen özelliğe bakarım . Fransız aracları genellikle yemeği az baharatı bol olan türdendir ama yemeğede tadı baharat verir bunuda unutmamak lazım..
Benim aracım full deri döşeme ve şöför ve yolcu koltugu ısıtmalı ve full otomatik, Passat ise kumaş koltuk ve şöför koltugu 4 yönlü otomatik'di. Ses sistemine gelirse kendi aracımda BOSE ses sistemi mevcut 10 hopörler ve canlı müzik keyfini yaşıyorum yolda giderken ( arka panzotta anfi ve subwofer mevcut ). Farlar kendi aracımnda bi-xenon fark var yukarı aşagı saga sola aracın manevralarına göre kendini ayarlıyor ( uzunlarda ise çok süper BMW 5 serisindeki gibi merceklerdeki perde açılıyor ve uzun + mercekler çok dehşet aydınlatma saglıyor ) passatta ise helejon fark büyük eksiklik. Benim aracımda navigasyon otomotik varken passatta bir kaç yükleme sonrasında ulaşbiliyormuşuz.
Benim en çok begendim ve sırf bu özellik için arac alınır bana göre ELLER SERBEST sistemi, ben anahtarımı cüzdanım cebinden çogu zaman çıkartmıyorum çünkü aracımın yanına gidince ellerimi kapıya attıgımda kapılar otomotikman açılıyor. ve içine binip start demeniz yeterli . Büyük kolaylık ve rahatlık saglıyor . iki saat anahtarı cebinizden çıkartıp kapıları açmakla uraşmıyorsunuz, ve iç iyonizer araç farfumu tek tuşla içerideki pis havayı alıp temiz bir havayı güzel kokuyla salması bunlar küçük ama detaylı özellikler bana göre
Ama passattan 2 konuda geride Start-Stop olmayı ve kadranda hız göstergesinin olamayışı.
İnş yeni arac alacaklara bir nevide olasa yardımım dokunmuştur ..
Şunuda eklemeden geçemeyecegim. iki aracında fiyatları aynı alırken artık sizin görüşlerinize bağlı ben uzun süre binmeyecegim fakat uygun fiyat konfor ve oynayabilecegim özellik ve gösterişli bir arac istiyorum diyorsanız kesinlikle Latitude öneririm ama ben uzun yıllar bincem deri koltuk ses sistemi bunlar olmasada olur diyorsanız kesinlikle Passat.
İki aracta fiyatının aracı degil özellikle passat çok boş ve 74 bin TL Latitude gine o paraya göre segmentindeki en dolu arac
Bunlarda iki aracın kendi kameramdan bir kaç resmi. Fakat buradaki Passat Higline olanı ledli ön ve arka far bulunmakta. ve 17. inç jant
![]()