User Tag List

Sayfa 1/4 123 ... SonSon
69 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Golf 6 1.4 TSI 122 HP vs Yeni Astra 1.4 NET 140 HP

Hakan D. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Golf 6 1.4 TSI 122 HP vs Yeni Astra 1.4 NET 140 HP

Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.Gerekli yere de taşınabilir

İkiside manuel olarak düşünün. aracı karşılaştırırsanız hangi aracı tavsiye edersiniz
    Artıları ve eksileri nelerdir?
    Herkesin görüşü benim için çok önemli.özellikle kullanıcıların

Özellikle Astra'da sesle ilgili problemler varmış.Doğru mudur?

Golf'te comfortline , Astra'da enjoy active donanım

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Astra 1.4 turbo kullanıyorum. Donanım olarak cosmo benımkı arada fark vardır tabı ama ben sahsen cok memnunum. Golf 6 yıda begenıyorum ancak vw nin iç dizaynı olsun dıs dızaynı olsun genelde muhafazakar yanı cok degısmıo yenılıge acık degıl tekdüze gelıyor o sebeple astrayı sectım. Astra agır olmasına ragmen gayet hızlı, malzeme kalıtesı iyi ve konforlu. Donanım olarakta doludur. Ses olarak ne kastedılıyor bılmıyorum ama yol yada ruzgar sesi ise herhangi bir japona göre gayet sessiz ama acıkcası cam fıtıllerınden zannedersem ruzgarlı havalarda yuksek suratlerde ufak bır ses oldugu dogru. Ama takıntılı degılsenız anlamazsınız bıle pıyasadakı dıger aracların bı cogunda daha beteri mevcut. Ben sahsen onerırım, yakıtı gidişi şekli şemali herseyıyle cok guzel.

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor performansı ve yakıt ekonomisi olarak golf daha önde.
    Malzeme kalitesi ve konfor olarak Astra önde.
    İç mekan genişliği , ferahlık olarak Golf önde.
    Donanım olarakta Enjoy Astradansa , Comf. Golf daha iyi seçim olur.
    Bagaj olayında ise Golf bir adım önde.
    2.el olarak ise Vw daha avantajlı.
    Tasarım olarakta ''bence'' Astra daha güzel bir araç.

Eğerki Astra tercih edilirse donanım seviyesi ''Sport'' olmalıdır bence.Sport çok daha güzel ve az bişey daha dolu Enjoy'dan.Arada pek bir fark yok çünkü fiyat olarak.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Hakan D. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben Astra 1.4 turbo kullanıyorum. Donanım olarak cosmo benımkı arada fark vardır tabı ama ben sahsen cok memnunum. Golf 6 yıda begenıyorum ancak vw nin iç dizaynı olsun dıs dızaynı olsun genelde muhafazakar yanı cok degısmıo yenılıge acık degıl tekdüze gelıyor o sebeple astrayı sectım. Astra agır olmasına ragmen gayet hızlı, malzeme kalıtesı iyi ve konforlu. Donanım olarakta doludur. Ses olarak ne kastedılıyor bılmıyorum ama yol yada ruzgar sesi ise herhangi bir japona göre gayet sessiz ama acıkcası cam fıtıllerınden zannedersem ruzgarlı havalarda yuksek suratlerde ufak bır ses oldugu dogru. Ama takıntılı degılsenız anlamazsınız bıle pıyasadakı dıger aracların bı cogunda daha beteri mevcut. Ben sahsen onerırım, yakıtı gidişi şekli şemali herseyıyle cok guzel.
    Araba Golf'ten daha şık.İç mekanı zaten kokpit gibi.Golf'ü de sırf ufaktan german style yapmak için istiyorum aslında.Yoksa Astra cezbediyor şimdilik.Bilgiler için çok teşekkürler

Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Eğerki Astra tercih edilirse donanım seviyesi ''Sport'' olmalıdır bence.Sport çok daha güzel ve az bişey daha dolu Enjoy'dan.Arada pek bir fark yok çünkü fiyat olarak.
    Opel'de şu sıra kampanya var sanırım.Active'de gayet yeterli bana göre arada 3 bin lira fark oynuyor.
    2.elde Golf 6 hala fiyatı düşmedi zaten sahibinden.com dan alınmaz gibi
    Yorumlarınız için çok teşekkürler
    Nerdeyse araçlar kafa kafaya tercih yapmak zor olucak (:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu forumda takıldığına göre modifiye ile ilgilisindir muhakkak.Golf 6 ya R tampon ve egzoz yapıyorlar mükemmel oluyor,Tasarım hakkında söylediği haricinde ibrahim33 söylediklerine katılıyorum.Bence Golf 6 daha şık bir araç

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    golf astraya göre daha az yakar daha çok kaçar.

140 hp astra hep yakıyor hemde gitmiyor. Otomatik düşünülüyorsa opel alınacak son marka , dsg ise bence teknoloji harikası.

Onun dışında astranın tipi daha güzel onun dışında hiçbir artısı olamaz bence golfe karşı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes yakıyor yakıyor diyorda benım astram 7.8- 8.1 arası ortalamaya sahıp hıcte ekonomı ıcın kasmıyorum mılletmı abanıyor anlamadım. Benım yakaladıgım tuketım degerı sehır ıcı degerı ıle aynı yanı esasen bende karmayı yakalayabılmıs degılım ama golf te 8 den asagı yakmıyordur herhalde.

Dsg evet cok guzel ancak sıfır alınacaksa problem yok , degısım vs olurda dsg den cok fazla problem yasayn mevcut ve sadece golfte degıl dıger cogu modelde. Biz sırf o korkudan ıstemeye ıstemeye manuel caddy aldık yoksa dsg alıyorduk ama uzun sure hemde ıs ıcın kullanılacagından manuel aldık ne olur ne olmaz dıye.

Şimdi baktım tuketım degerlerı aynı gozukuyor ancak tek aradakı fark astra golften ağır belkı bu yuzden yakıtını olumsuz etkılıyordur ama dırek kullanıcısı olarak soyluyorum aracın ortalaması 8 lıtre yaklasık. Ne yaptıysam 9 cıvarlarının bıraz ustunu gorebıldım daha fazlasını hıc gormedım, fotograf vs paylasabılırım.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Astra alacaksam, GTC 1.4T alırım ki en azından kasası alımlı olsun farkı olsun. Golf motoruna ve gücüne göre daha VERİMLİ bir araç.

Onun dışında tercihim Golf olurdu bu iki araç arasından.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes yakıyor yakıyor diyorda benım astram 7.8- 8.1 arası ortalamaya sahıp hıcte ekonomı ıcın kasmıyorum mılletmı abanıyor anlamadım. Benım yakaladıgım tuketım degerı sehır ıcı degerı ıle aynı yanı esasen bende karmayı yakalayabılmıs degılım ama golf te 8 den asagı yakmıyordur herhalde.

Dsg evet cok guzel ancak sıfır alınacaksa problem yok , degısım vs olurda dsg den cok fazla problem yasayn mevcut ve sadece golfte degıl dıger cogu modelde. Biz sırf o korkudan ıstemeye ıstemeye manuel caddy aldık yoksa dsg alıyorduk ama uzun sure hemde ıs ıcın kullanılacagından manuel aldık ne olur ne olmaz dıye.

Şimdi baktım tuketım degerlerı aynı gozukuyor ancak tek aradakı fark astra golften ağır belkı bu yuzden yakıtını olumsuz etkılıyordur ama dırek kullanıcısı olarak soyluyorum aracın ortalaması 8 lıtre yaklasık. Ne yaptıysam 9 cıvarlarının bıraz ustunu gorebıldım daha fazlasını hıc gormedım, fotograf vs paylasabılırım.
    abi şöyle bir durum var hak veririm sana izmir'de bir aracın tüketim değeri ile ankara yada istanbuldaki tüketimi uçurum oluyor. izmirde sabah işe gitmiyorsan akşam tam iş çıkışı dönmüyorsan zaten trafik yok, ki bu saydıgım iki saatte de öyle aşırı değil, ama adamların trafiği bitmiyor dolayısıyla izmirdeki tüketim asla tam şehir içi olmuyor vtec2 ile 6 7 lt yi geçmiyordu ortalamam millet inanmıyordu.

Yine de tercih yapcak arkadaşım şu var tsi motor daha başarılıdır. yakıt performans kıyası olarak, onun dışında dış görünüş iç dizayn olarak astra j cok cok daha güzel bence keske motoru tsi olsaydı diyorum
    -Fırat

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikisi arasında tercih yapma durumunda kalsam astra derdim. uzun yıllar binilecekse geyet iyi araba. ancak 2. elde golf daha çabuk gider.

iç mekan olsun dış görüntü olsun astra çok çok ileride.

mrtsnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İstanbul ve izmir arasında ciddi fark oluyor. Ben izmirde sakin kullanımda 6lt ve altını rahatça yakalıyordum. Aynı şartlarda istanbulda 7-7.5 ltlerde geziyorum.
    2 haftadır sınavlarım dolayısıyla hep trafik saatinde çıkıyorum ve trafik saatinde dönüyorum. 20dk lık yolumu 1saat,1buçuk saatte bitiriyorum(30km yol) 8.5 litre şuan ortalamam, 2 haftalık bu Twincharger ile singlecharger arasında çok bir fark olmuyor, +-1lt diyebilirsiniz farka.
    [VW GOLF 1.4TSI 160HP Highline Manuel]
    CNK62

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet İstanbul ile fark var kesınlıkle haklısınız ama bende burada en peak oldugu saatlerde kullanıyorum aracı tuketımım buna ragmen o sekılde belkı hıc trafık olmayan ortamda dahada dusecektır.

Aynı astradan arkadasımda var ıstanbulda, mesela baska bır baslıktada yazmıstım hatta yakın zamanda oda ne yaptıysa9 un altına ındırememıs. Benım dedıgım baska forumlarda 13-14 lıtre yakıyor gıbı hurafeler okunmusta o manada yanı bıldıgın ımkansız o degerler.

vanished - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astra Performans Olarak Bir Tık Önde 160 Km/s hıza kadar 1 boy önde gidiyor 160'tan sonra iyice açıyor arayı denedik bunu onu söyleyeyim baştan. Tüketim olarak ama kesinlikle golf her ikiside var araçların arkadaşlarımda. Hatta astra sırf tüketimden sahibinden de ilan verdi ilgilenen arkadaşa nosunu verebilirim. 1.4 140 enjoy araç.

Şöyle diyim:

Performans, Kokpit, Konfor ve Rahatlık Hissi, Güvenlik Hissi ve Servis (Doğuştan iyidir) ve Dayanıklılık olarak Astra (uzun km lerde)

Tüketim, Motor Verimi, Donanım (comfortline) Daha Yumuşak ve Güzel Süspansiyon, İkinci El Değeri, Fonksiyonellik, Görüş Açışı, İniş Biniş Rahatlığı Golf.

Yol tutuş, Kalite, İsim, Güvenlik Özellikleri, Sac Kalınlığı vs. falan gibi şeylerde kafa kafaya kalırlar.
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    golf 6 aracımı alalı 3 ay oldu 2.el 11 binde hep şehir içi kullandım soğuk motor.yol bilgisayarı şuan 7.1 gösteriyor en fazla ort.7.4 gördüm yakıtından son derece memnunum fakat memnun olmadığım tek şey vites oranları çok uzun zira 6 vites olan aracın 2. vitesi 110 km ye yaklaşıyor.nerdeyse 4.viteste son süratine ulaşıyor.6.vitesi gücü yetip çevirebilirse 305 km sürat yapacak.bu kadar uzun yani.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Astralara lpg takılabiliyor mu acaba ? Eğer takılıyorsa Astra almak daha mantıklı olur.Tamam tsi az yakan bir motor ama , basayım desen 10 litreleri görmek işten bile değil.Ki öyle bir araçtada insanın basası geliyor.
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Malzeme kalitesi ve konfor olarak Golf önde.
    İç mekan ve ferahlık olarak Astra önde.

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İstanbul trafiği var birde izmirin. Sorsanız ikisde şehir içi yakıt tüketimi ama fark çok bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bason Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malzeme kalitesi ve konfor olarak Golf önde.
    İç mekan ve ferahlık olarak Astra önde.
    Malzeme kalitesi ve konfor hadi bir nebze görecelidir , sana daha iyi gelebilir Golf , tamam ok.

Ama iç mekan genişliği ve ferahlık olark Golf her türlü daha iyi.2 aracıda test edenler veya kullananlar bana hak verecektir.
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    golf ün işçilik ve malzeme kalitesinden son derece memnunum özellikle çok sessiz,rüzgar,yol sesi yok denecek kadar az.bagımsız süspansiyon olduğundan son derece rahat.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)