bende gv250 var 4.1 yakıyorum uzun yolda 3.8 kadar düşüyor daha ne istiyim.. bundan aşağısını cuplar yakıyor.. :D
Printable View
bende gv250 var 4.1 yakıyorum uzun yolda 3.8 kadar düşüyor daha ne istiyim.. bundan aşağısını cuplar yakıyor.. :D
guzel degerler bır chopper ıcın.
ben de 2.8 mın gordum uzunda. 3.8 de sehırıc max gordum.dahasını yakmadı.
normalde vfr800 gecerım dıordum ama suanlık cok sacma.kullanacak yolum*zamanım olmuyor pek.motora yazık kısa mesafe vs de.
250cc bu ülke için bence ideal 250cc deki yakıt değerleri ve beygir gücüde ideal.. artık modern makinalarda 30 beygir alınıyor 250cc den.. yakıt değerleride baya baya düşük durumda.. vergisi az.. bakımı osu busu yormuyor..
Bazen arkadaşın er6n e gözüm çok kayıyor ikinici elleride çok makul fiyatlara var 2008 üstü sonra vazgeçiyorum :)
125 cc supersporta binmektense 250 cc nakeda binerim ayrica chopper uc bir ornek olmus 125lik ssler kimseyi 1000rr kullanmaya hazirlamiyor bence.. Ybr 125 kullanandan daha hazir olmadiklarini dusunuyorum..
ss olarak gt250r ve yzf den bahsedıyorum zaten. nınja-cbr ve dıgerlerı s.tourıng oturus pozısyonuna sahıp. performans olarak demıyorum farkındaysan surus dınamıgı olarak dıyorum.yoksa 1000lıkten once 600luge gecmen lazım zaten..arasındakı fark 125-600den fazla :)
125lıge bınmektense 250cc ye bınerım cumlesını anlamadım.bu mantıkla herkes bısey ortaya atar zaten.zevk meselesı.herseyı ortada motor onde tabak gıbı far da bana ters mesela.
Gt250r ssmi =) bence ss anlayisimiz biraz farkli.. Bence bu surus dinamigi isini fazla abartiyosunuz..naked olsa nolucak..
Ortaya aticak birsey yok fotografi guzel diye scooter performansindaki motorla kambur kambur gezmek sacma geliyor bana.. İtalyan 125 lik spor motoru italyadaki ehliyet muhabbetine yapmis olabildigincede agrasif yapmis.. Bence sacma bu motorlar yani.. Kimseyide birseye hazirlamaz..
ss demiyor zaten oturuş pozisyonundan bahsediyor.. hyonun motorları kesinlikle ss motorları değil zaten hyonun manuelde iki tip motoru var 250 ve 650 avrupa amerika pazarında 700 lüğüde var ama türkiyeye getirmiyorlar..
Bu motorlar zaten honda suzuki ile ortak kullanımda olan kaliteli kendini ispatlamış motorlar..
bir önceki sayfadada yazdım hyo 650 motoru vstorm ve transalp dede kullanılmakdaki bu iki model suzuki ve hondanın efsane ve enduro klassmanında en çok satan modelleri..
hyo enduro motorunu racing kasasına koymuş o kasanın bir ön grenajını çıkartmış naked yapmış birde cruisera koymuş aynı motoru..
aslında vw nin yapdığı gibi bir şey vw nasıl gidip 1.4 tsi motoru binek aracınada crossover aracınada suv aracınada hatta ticarisine bile koyuyor buda aynısı.. adamlar bir motoru her kasaya koymuşlar ama hyo nun 650 lik motoru racing motoru değil kasa ne kadar race kasası olsada gt de motor değil :) bu arada bu lafım 250 liği içinde geçerli. :)
Benim hyo ya birsey dedigim yok zaten surerken yormadi beni nedense hyo icin gorusum bir japon italyan degil tabiki ama cin malida degil kia hundai ayarinda iste mensei gibi =)
motorda iyilik kötülük çok göreceli bir şey neticede araba gibi bir kaporta iç aksam v.b yok motor var iyi işçilik var o kadar..
hyo bu ikisinide başarı ile sunuyor kullanılan malzemede kötü değil yormuyorda.. japonlarla bence hyo aynı ayarda zaten dediğim gibi kullandığı motorları bile ortak.. fiyat performans servis ölçeğindede bir tık öne bile çıkar yamahanın kawanın servislerinin durumu ortada parça mevzularındada çok sıkıntı çekenler var.. hyodada vardı global getirtirken sonra kanuni aldı o dertte bitti..
hyocu falan değilim yanlış anlaşılmasın 5-6 bin tl lik motorun savunucak halim yok japonlarıda severim ama yeni markalarada artık sıcak bakmak lazım.. hyo yu hala çinli zanneden çok bilgisi sahibi olmayan insanlar var.. :)
aprilla hakkında tek yorumum ben pegasosunu kullanmışdım yıllar önce bmw motorluymuş falan ama çok rahatsızdı çok yakıyordu açıkcası hoşuma gitmemişdi aprillada hep bir parça ve servis sorunu var ve yakış sorunu bu yüzden ne kadar iyide olsa insanlar hep bir adım geride duruyor.. italyan arabalarıyla aynı kaderi paylaşıyor kısaca :)
Bende aprillia scarabeo 200 var daha 2011 model parca sorunumda yok ama arabada italyan alisigim yani cekerim =) yakiti super ama runnerda olan 19 hp enjektorlu radyatorlu makine var kokluyor resmen o konuda cok memlunum gideride segmentine gore guzel..
biliyorum piaggio motoru kullanıyor bildiğim kadarı ile aprilla zaten scooterlarında.. seninkide en az yakanlarından ama atlanticler falan yakıyor birde beverliyler bilhassa 500 lükleri fena yakıyor.. bir abimizde vardı yakıtından şikayetçiydi sattı zaten.
Evet zaten piaggio uretiyor sase numarasinda faan piaggio yaziyor.. Almadan arastirmistim zaten denk gelmisti ama simdilik cok guzel secmisim diyorum insallah ilerde pisman olmam =)
güzel motorlar güle güle kullan.. scooter alıcak olsam benimde hoşuma kymco xciting 500 ler birde sym gts250 ler gidiyor.. ama şu an için gv den devam :D
scooter? srv850 lazım aslında madem ıtalyanlardan konusuoruz :):)
geçen çok eski bir motorcu arkadaşla onu konuşuyorduk efsane bir motor yapmışlar srv850 ile ama çok pahalı fiyatını 30 bin tl gibi bir şeymiş motorun.. :D beni aşar ben bir motora o kadar şahsen hayatta vermem :D
80bg scooter...manyaklar :)