getzin aerosu rezil. 206 da üçbeş bir aero kasmışlardır fark ordadır. yoksa extrem bi olayı olsun sanmam.
Printable View
getzin aerosu rezil. 206 da üçbeş bir aero kasmışlardır fark ordadır. yoksa extrem bi olayı olsun sanmam.
Innovasyondan kasit yenilikcilik mi bilmiyorum ama 206'tinin tasarimi muhterem bir kisiye ait ve tasarim olarak iyi bir arabadir.
Onun disinda ruzgar egim vs. birden cok degisken isin icine girdiginde cok fazla degisken demektir, tork-hacim-vs, areodinamik konustugumuz icin direk ona yogunlasmamak lazim ama ev 206 3.5 yay ile ruzgar kanalinda getze gore cok daha innovatif kalacaktir :)
ön cam eğimi 206 da daha makul seviyede getz için aynı şeyi söylemek zor. aynı zamanda arka tasarım da iyi. mesela ep3 type r da fn2 ye göre daha kötü.
206 kullandım, ilk çıktığında da hasta olmuştum zaten kendisine. 206'nın tasarımcısı benim idolüm diyebilirim, ki kendisi güncel Scirocco'yu da tasarladı, belki biliyorsunuzdur :) Silecek konusunda Peugeot en iyisini yaptı tadında bir post vardı da bilmediğimden sordum ne yaptı Pug diye :) Konuyu amacından saptırmayalım, 206 aerodinamik açıdan Getz'ten çok çok daha iyi ancak bu iyi yol tutacak anlamına gelmesin, benim 206'm 5 cm eibach yay+kısa sert spor weitec amortisörlüydü, 16'lık Izalco jantlarla (308'in çok kollu jantı) ve sıfır fabrikadan 1 hafta önce çıkmış Toyo T1R lastiklerle arkasını savura savura geziyodum. KAfasından önce arkasını bırakırdı.
aracın yol tutması ile sürtünme direnci farklı. altından geçen hava çok önemli.
Cam citalarnin orada sileceklerin durmasi cok mantikli, 206 Gti 2000 senesinde bindigimi var sayarsak,
O sene cikan araclarin yarisi sahil yolunda arkadan kopmadan dolayisiyla kazali :)
Sikinti 5 degil, 3.5 cm yay bilstein amortisorler, kucuk 1-2 kurcalama ve torsiyon cubu ile cozuluyor.
4 kapi 1.6 206 ile amortisor, fren, burclar iyi lastik secimi ile pistte cok iyi eglendigimi hatirliyorum.
Getzi'de devirmeyi cok zorladik ama sikinti olmadi, japonyadan gelen orjinal Enkei'ler ve f1 lastiklerle kanirtan bir ben vardim ki zaten kis lastikleri yazin kaza yapip arabayi sattim,
Ozetle getz cup baya carpisan araba gibi ve evt torsiyon sacmaligindan dolayi arkasi oynayip duran 206 getzden iyi yol tutar.
şu enkei ile replika advan rs arasında kaldım du bakalım. birde f1 asym 2 ağırlığını öğreneyim :D
Ben ralli gibi sert kullanmam hatta bayağı yumuşak sürerim. eğer gözüm tutarsa bir bakarım. ki replika advanlar gayet sağlam duruyor.
ancak şöyle bir durum var. benim jant değişme sebebim hafi olması. 1 kilo bile hafif olsa tercihimi değiştirir. Enkei RP03 replika advandan ağor olsun hiç sanmam. büyük ihtimal rp03 alıcak gibiyim. şu anda en hafif jant bu gözüküyor.
mevcut jantları satsam mı satmasam mı onu düşünüyorum. finans işini çözersem rp03 ile googyear f1 asym 2 kullanıcak gibiyim. bi ihtimal nokian z serisi de olabilir. tutunması çok çok iyiydi namıssızın :D üstelik kış kullanımında sertleşmiyor.
ecomodder i inceledim çoğu uygulama saçmalık seviyesinde. hele o focus a kuyruk yapan adama illet oldum. o kuyruk ile araba düz gidemez. sabit hızla sürekli uzun yol yapmıyorsa da yakıtı fazla yakar başka da bi halt olmaz.
yazılan modların bazıları bende var zaten. bazılarını ben yaptım bazıları mevcuttu.
misalen alt kısım kapalı. ön panjur kapalı.
daha güçlü akü ve daha kalın kablolar ile şarj dinamosunun yükü azaltıldı. sürekli yükte çalışmıyor.
arka tamponda reflektörler sökülü. bu sayede hava tahliyesi vs vs.
Çalışmalarıma biraz hız vereyim bunun ile ilgili bir konu açacağım. mevcut araçlarımızın üzerinde oynamalar ile %40 gibi tasarruflara gidebilir ki LPG takmış gibi cüzdanı rahatlatacaktır.
aaa yılların caraudio cusu ilker abim ses sistemsiz binecek arabaya... inanmam :D
Acacaginiz konuyu ve degerler ne kadar dusecek simdiden merak ettim replika advan saglamdir ben memnun kalmisti. Jantlar tse den geciyo camur atmaya gerek yok 19 20 bol ofsetli jant takmicaksini hic bi sorun yasanmaz replikadan yana.
O zaman 14 sac jant ile 185.55.14 taksan yari yariyami dusecek
%20 imkansiz gibi geldi bana
Bende 3 takim jant var biri 205 40 17 206 rc jant tanesi bijonlar lastik ile birlikte 21 kilo
Bide 14 sac jant var onlarda lastikli 13 kilo geliyor ve benim gordugum maximum %6-7 tasarruf
o konu biraz detaylı. tabii ki her araçda her şartta %20 tasarruf alınacak diye bir kural yok. misalen jant ağırlığı sabit hızda çok önem arzetmiyor. bu durumda daha çok aero dinamik yapı ön plana çıkıyor. misalen araç ağırlığı 100 kilo düştüğünde dur kalklarda veya rolling tarzı sürüşlerde inanılmaz fark yaratıyor herkesçe *****. ancak cruise kontrol ile sabitlediğinde düz yolda aracın 5 litre yakıyorsa üzerinden 100 kilo sök en çok 1 litre fark yapar. fakat dur kalk trafikte aracın 10 litre yakıyorsa - 100 kilo hafifleme ile 7 litrelere düşer ki birinde fark %20 olur diğerinde %30 olur.
ancak dediğim gibi bunlar tahmini ve kabaca ölçülmüş rakamlar.
Elimdeki mevcut veriler şu anlık sadece basit şeyler.
Tek bildiğim aracın üzerinden ses sistemini söküp lastikleri değişince 2 litreden fazla fark oldu.
bu biraz psikolojiktir biraz yan etkenler vardır falandır ancak belli bir etkisi oldu. ve olması da lazım aracın üzerinden en az 70 kilo gitti.
önümde ki dönem aracın sübap ayarları kontrol edilecek. bi kaç yerinede daha bakım yapıp öyle test edicem.
jant konusunda da kararsızım. hazır yeni borçları düzeltmişken yoktan yere 1000 1500 vermek istemiyorum.
replika alma abi balansıyla ugrasırsın..
düşünürseniz satılık 17 advan jant lastık takımım var aracımı satmak ıstıyorum o yuzden satılıktır replıka fakat gercekten 10 bın km olmadı cok memnunum ıstersenız pm den aracımın lınkını atabılırım..
ağırlıkları fazla replika advanların geçen tarttık 9.5 kilo geldi.
%20-30 yakıt dusurmek,hele kı sadece jant ıle pek ıyımser olmuş...
abi konu tam benlik. arkadaşlar arasında en ekonomik kullanıma sahip adamım.
nerdeyse herşeyi söylemişsin ufak bişey daha eklicem. ufak elektrik tesisatı için kondansatörler var bunlarında bi faydasını gördüm. tavsiye ederim eğer 2.el bulursan uygun fiyata
2010 FD6 civic kasayla şehir içi 5.5-6lt yakıt ortalamam var