tüm bu tarz konulara yazıyorum genelde, bunada yazmak isterim,
iphone2 den bu yana tüm iphoneları özellikle 3 ve 4 serisini teknik olarak dahi kullanıp operasyon yapmışlığım vardır yani board -pil-lcd değişimine kadar, 4s lanse edildikten sonra note1 aldım, zira samsung zaten iphone un ekranını üreten marka, pek çok chip ve chiplerden oluşanlardan teknolojilerin sahibi örn. LTE , ios kesinlikle göz ardı edilecek bir sistem değildir, müthiş bir arge ,müthiş bir tasarımdır, yine aynı şekilde iphone kasaları bile mühendislerden sonra tasarımcı ekiplerinin elinden çıkıyor, emek çok ,sorunsuzluk ve işlevsellik hat safhada olması için çalışılınıyor ama bu sistemlerin tamamı bencildir, yani apple bencil sistem sahibidir, bunun ne demek olduğunu az çok herkes biliyor bugün gidip samsung yada sony markası farketmez tv nize , cep telefonunuzdan dlna arattırması bile yapamazken, note 1 bile size o konforu sunar, android ler genel işletim sistemleridir daha evvelki arkadaşlarımız yazmış fakat küçük bir kaç hata var, samsung, androidin her yeni sürümünü kendi cihazlarına moderate eder ve yayınlar, gereksiz servislerin tamamı olmasa bile bir kısmı temizlenir, iphoneda shsh kayıtları , unlock ,jailbreak v.s. uğraşırken, samsunglarda android bunların çoğu ile sizi uğraştırmaz, flashınıza kadar çatır çatır kullanırsınız :) yani donanım ve işlevsellik esasında android üst segment samsunglardadır.