Facebooktan takip eden arkadaşlar varsa beni bilirler.Durmumun 2 gün içinde kaç kere değiştiğini bu konuda
2,5 ay kadar önce 4S satıp Galaxy S3 alacaktım. Onun yerine o dönem yeni sayılan Note 2 almaya karar verdim. Bu tarhie kadar toplam olarak 39 telefon değiştirdim. Bunların içinde androidler,windows mobile platformlu telefonlar,bir çoğu nokia symbian ve tabi iPhone'ların tümü yer alıyor.
4S'i satıp iPhone 5 alma düşüncem vardı, ancak iOS'tan inanılmaz şekilde sıkılmıştım. Hİçbir yenilik yoktu,sadece duvar kağıdı değiştirebildiğin bir OS. Akıcı,hatasız- bunlar da malesef gün geçtikçe tarihe karışmaya başladı. 4S ciddi şekilde kasmaya başladı. Takılmalar yaşanıyordu falan. Bu yalnızca benim telefonumda değil bir çok arkadaşımda mevcut halen.Uzun lafın kısası değişiklik olsun diye aldım Note 2'yi.
2.5 ay geçti,telefon için daha bir kez kötü bir yorum yapacağım bir hadise yaşamadım. O kadar pratik ve kullanıcı dostu ki Android - eskiden bildiğim o takılan,hatalar ile dolu, app sıkıntısı çeken Android'den eser kalmamış. Üstüne üstülük kalem ve kocaman da bir ekrana sahiptim.. iOS'da olan uygulamaların %90'ı diyeyim mevcuttu Google Play'de.
Cumartesi gecesi kız arkadaşımın da ısrarı ile iPhone 5 almaya gittim. Çok samimi olduğum telefoncu abimden aldım iPhone 5'i. Fakat Note 2 ağzına kadar dolu oldugu için onu da yanımda götürmemi, içini boşaltıp, bilgilerimi yedekleyip pazartesi günü getirmemi rica etti. Hem bu şekilde kıyaslama yapabilecektim ve hangisini beğenirsem onu alacaktım.
Şunu da söyleyeim; iPhone'ların hepsi 2-3-4 hayatımda en uzun süre kullandıgım telefonlar oldu. Genelikle 4-5 ay kullanıp değiştiriyordum telefonları - bunlar arasında 4'ü 2.5 sene kullandım ve 4S e geçtim. iOS hakkında hemen herşeyi bildiğimi düşünüyorum. Ayriyetten bir de iPad kullanıcısıyım.
Herneyse eve geldim,başladım kullanmaya iPhone 5'i. Telefon muhteşem derecede estetik. İnce,hafif ve kaliteli. Zaten beni en çok cezbeden bu olmustu. Tabiki bunlar dışında 4S'ten hiçbir farkı yok. Yalnız hız anlamında çok başarılı. İnanılmaz akıcı.Ve tabi basit. Ancak birkaç saat sonra android'de yaptıgım,kullandıgım birçok kısa yolu,widgeti,özellikleri arar oldum. Ekran zaten minicik geliyordu, internet sitesnde birşey okumak ölüm. Zoom yapmak şart, yanına kıyaslamak için Note 2 yi koydugunda aradaki farkı görünce gerçekten soguyorsun iPhone'dan. Hele iTunes kullanmak zorunda olmak. İnsanı inanılmaz soğutuyor. Kies Air ile WiFİ üzerinden hiçbir kablo program olmadan telefona istedğin dosyayı atabilmek falan çok pratik şeyler. Şu an uzun uuzn yazamayacağım vakit fazla yok; daha sonra tumblr da bir makale yazacağım paylaşırım deneyimlerimi uzun uzun.
Şu an ikisi de yanımda mevcut. Akşama bir seçim yapıp birini vereecğim geriye.Ve bu tabiki iPhone 5 olacak.
Sonuç olarak ben şunu öneriyorum. İki telefonu da imkanınız olursa birkaç saat kurcalayın. Bunca yıllık iPhone'cuyum, gidip geri götürüyorum iPhone'u. Android o kadar güzel o kadar kullanışlı ve gerçekten işinize yarar ki, iOS yanında 3310 gibi kalıyor. S3 için de aynı şeyleri düşünüyorum. Kaleme alıstıgım için Note 2 ile devam edecğim ama S3 çok daha ideal bir telefon. Hem daha küçük. Hem aynı performans neredeyse.
Bir de + - tablosu koyayım, özet olsun.
Samsung Note 2'nin ;
(+) Ekran boyutu
(+) Kullanıcı dostu bir OS
(+) Kişiselleştirilebilmesi
(+) Çok daha iyi internet performansı
(+) Arttırılabilen hafızası
(+) PC Sync için programa bağlı olmamak
(+) Sesli komutlar - bazıları lüzümsuz olsa da ; özellikle kamera çekimi için "shoot" demek, kilit açmak ve özellikle mesaj yazarken dictation - söylediğinizi yazması. Arabada hayat kurtarıcı oluyor.
(+) Aracımdaki teyb'in bluetooth üzerinden kablosuz olarak telefondan müzik çalması- ve bunu yaparken şarkıları teypten değiştirebiliyor olmam. iPhone'da bunu yapamıyoruz.
(+) Tabiki hiçbir telefonda olmayan pil ömrü. 27 saat idi dünkü istatistik. Normal kullanım ile.
(+) Kamera'da birçok ayar bulunması
(+) S-Pen
(+) Bu özellik iCloud adı altında iOS'ta var fakat böyle değil. Telefonu formatlamıstım telefoncudayken. Tekrar açtığımda Google accountumu girdim ve tüm uygulamalarım bana sorulmadan geri yüklendi. Tüm fotoğraflarım,tüm ayarlarım,telefon defterim vs.. yani yaklaşık 1 saat içinde telefonum formatlamadan önce nasılsa o hale geldi. Otomatik.
(+) Hareketli duvar kağıtları olması çok güzel bir özellik.
(-) Tek elle kullanmak çok zor.
(-) Boyutları birçok insan için büyük
(-) Kemrası düşük ışıkta iPhone'a göre daha kalitesiz. Normal ışıkta fark yok. Fakat kameranın çekim yapabildiği alan daha geniş.
(-) Çok kaygan - sürekli düşürüyorum malesef. 3. gün ekranı kırılmıstı. Gayet tuzlu bir fiyata değiştirmiştim
iPhone ;
(+) İnanılmaz estetik. Çok ince,çok zarif. Çok premium bir hissi var.
(+) Ekranı çok daha doğal. Beyazlar bembeyaz. Retina ekran olması yani.
(+) Android OS'a göre daha akıcı olması iOS'un
(+) Her ne kadar bütün gerekli uygulamalar Google Play'de olsa da AppStore bir tık önde
(+) piyasada Birçok aksesuarı olması - ve yanında gelen Earpod kulaklıklar
(-) Ekran boyutu. Aslında 4" fena bir boyut değil fakat telefon ince ve uzun. Çok şekilsiz bir ekran. Ve ufak hala.
(-) Pil ömrü. Sabah 9'da şarjdan aldım, normal kullanımla - oyun vs. yok - akşam 17:00'de %24 idi.
(-) Kamera performansı. - Her ne kadar Samsung'dan iyi gibi görünse de; iPhone'a göre kötü. Çok fazla noise var. iSight kamera olayı daha iyi olmalıydı ama bence kötü.
(-) iTunes bağımlılığı
(-) Google Maps yok. Haritalar tam bir rezalet.
(-) Arka kapak ve yan kısımlar en ufak çizikte boya atacak gibi görünüyor. Çok hassas yani.