napıldı denendimi araçlar bu kadar diyalotan sonra sonuç ne çıktı acaba :D
Printable View
napıldı denendimi araçlar bu kadar diyalotan sonra sonuç ne çıktı acaba :D
ben sana bi söverim adam gibi yaz benim asabımı boz ma .. ben sana soru sordum hangisi hızlı diye nerenle okuyon ? tutturmussun yok 7 oranl zırvalayıp duruyosun bi şeyden anladığın yok cıvıc ın gelip sapladığı o golf senin aracından teknik verilerde 0-100 de hem hızlı hem 100 kg hafif..
çık gel antalyaya bizzat ben denicem senle bi abimde var cıvıc fd6 200 den önce gaz kesen namerttir hadi
antalya aksudayım ben
özel e gel usta
Jetta her viteste her devirde önde olur, rollde dragda topspeed de. İki aracın torklarını karşılaştırın
sen cok yanlıs gelmişsin.aradıgın yer asagıda
http://www.yildizpark.net/images/YIL...havuzu_b01.jpg
madem konu okumaya niyetin yok ne 1.4tsi jettayla kumda oynayabilirsin.
12. 1.4 tsi 122 jettamız var manuel stock eğer denemek isteyen fd6 , 1.4 , 1.6ies filan varsa lütfen deniyelim :D
şu konu bıkkınlık getirdi..
honda civic ister 1.6 olsun ister 1.4 olsun fark etmez tork fakiri , ve tork fakiri olduğunu bilip tork'taki ayıbını yüksek rpm ile kapatmaya calısan daha doğrusu kapattığını sanan bi araç :)
konunun geçmiş postlarındada söyledim gene soyluyorum , civic zaten eskidende gitmiyordu yüksek devir cevirdigi için çıkan ciğer sesi insanları etkiliyordu gel gelelim drag yada roll fark etmez bir tık yada beş tık ilerde olmanın çözümü motordan gelen ciğer sesi değildir :)
civic'in kapışabileceği eşdeğer motor 1.2 tsi'dir..
ayrıca konuda bazı sapmalar mevcut , kimisi demişki adaletli değil tak bakalım civic'e turbo die ;
şöyle yorumlara gülüyorum :) bakın gene güldüm :D
iyi ozmn tak bakalım tsi'da bitane daha turbo :)
?
ne oldu gene olmadı neden olmadı şimdide onda 2 turbo var dersiniz , kısacası bahane bulmayın stock olarak yani anlamayan için soyluyorum fabrikadan cıkmıs olan 1.6 ies yada 1.4is yada 1.4si ile 1.4tsi jettanın karşılaştırılması olmaz , sonuç her zaman vw'den yana olur..
zaten konuyu açan arkadaşta rollingte ne olur yazmış , merak meselesi..
rollingtede jetta alır.. heleki yüksek hızlarda herkes civic gelebilir yazmış ama tam tersi olur jettanın yüksek hızlardaki ivmelenmesi cok cok yavaş düşerken civic'in yüksek hızlardaki ivmelenmesi oldukça hızlı bir şekilde düşecektir ve nitekim belli bir müddet sonra jetta görünmez olur :D
bi d14 ü turbo yapman yarım gününü bilemedin 1 gününü alırda sen fantezidede sınır tanımıyorsun sanırım . twin turbo 1.4 tsi mı olur 1.4ttsi :D
götünden anlamak bu olsa gerek adaletli deil tak bakalım 1.4 e turbo dediğimiz yerde.
1.4 is eger 1.4 tsi golfu gecebılıyorsa uzerındekı mod dan gecıyor denılmıstı. yanı bahaneyı once vagcılar sundu.
he konunun basıda 1.4 is kendini ezdirmez 1.4 tsi a denmişti.
1.6 iesim var. 1.4tsi stok 122 lik var ise manuel otomatık farketmez beklerim .
Öncelikle insan gibi edebli adablı üsturublu konuşmayı bi deneyin :)
bahaneyi once vagcılar bulmadı , oradan neidiü belirsiz bir vidyo paylaşmışsınız , araçlar size ait deil , araçları gerçek hayatta görmediniz bile , o vidyoya gore yorum yapmışsınız dolayısı ile vagcılarbu duruma dur demiş ;)
kaçak oynamayı bırak hem suçlu hem güçlülük yapmayın ; önce saçma bi vidyo paylaş sonra at kafadan gönder gitsin , sonrada vagcılar konuyu uzattı , konuyu uzatmaları iyi oldu ;
1.4 is 1.4tsi 'a kendini ezdirmezmiş , yok ya :) vay anasını be :hahaha:
neyse konuyu dallanıp bulandarmayalım ;
bekleme konusuna gelince , 1.4 tsi aracım yok , 1.4 tjet yazılımlı aracım var ;
istersen yazılımı orjinale çevirip bi geliyim ;sonra uzulme ama ;)
Arkadaşımdada 1.4tsi leon var 125lik , benim araç hafif olduğundan fark buyuk olur isterseniz onunlada gelebiliriz hatta bursada varsa 1.6ies stock oylede deneriz ama tekrar diyorum benzin israfı başka hiçbirşey degil ;
Sinirlenmemek elde değil sanki typer kullanıyor allah muhafaza typer falan olsa altınızda demekki Ferrari ile eşdeğer tutacaksınız kendinizi :)
ozmnda ferrarinin valfleri fazla dersinizya neyse :heyoo:
he aklıma gelmişken sen önce git o arka tekerleklerinde bulunan kampanaları sök güvenliğini bi sağla gerisine sonra bakarız :)
aynen dediğin gibi benzin israfı olur
Honda Civic 1.6 ies vs Seat Leon 1.4 tsi - YouTube
leon tsı 125 vs ies
ies vs tsı a dönmnüş konu..bu video nun konusu mevcut forumda denendi
golf6 vs ies
ies & tsi roll - YouTube
İes&tsi 122 - YouTube
ies & tsi roll 4 - YouTube
honda anca bağırır gitmez zaten tork fakiri ;)
bu arada 1.2 tsı yavaş geçsin cıvıc ı ;)
tsı motor da twincharger dan gerisi yalan
Biz Eskişehir'de denedik ies stok ise geçemez, ortalama giden bi tsi ın dengi filtre egzozlu iestir. arkadasımın leon fr ıyla kafa kafaya gittiler filtre egzozlu civic ies. Başka bir arkadaşımda ies vardı herşeyi stok kesinlikle tsi kadar gitmiyor, bir de ben denedim filtre egzoz header,neptune ecu,kısa sanzımanlı ies ile 4 boy civarı beni geçti 2 de 60 ve 3 te 100 den bastık.
Ama İstanbulda rakım farkından da olabilir yine de hepsi stoksa ortalama kondusyondaysa maalesef hondayı geçerler. Tsi honda gibi devir çeviremiyor o yüzden arabayı biraz tanımak lazım ies le 7200 çevire çevire denersin ama tsi da her viteste farklı devirde vites atıyorum redline zorlayınca geri düşüyor. Bilmiyorum bu videolarda hangi hızdan nasıl basmışlar. Evet honda tork fakiri tsi a göre ama torkunu çok kaybetmeden devir dönebiliyor bi araç kaç bg se esas olan o'dur . Tsi 200 nm torkunu 4000 devirden sonra kaybeder kesiciye geldinmi 130 nm civarındadır
bu videolarda golf var ya beni vti öyle geçiyor :D
bi markayı övmek için diğerini itin g.tüne sokmayada gerek yok güzel arabalar caddeye inin sağdan ılık ılık akın benzin 5 lira oldu haci abi :D
onurs@ senin dediklerinde doğrudur denemeden bilemicem.. abi ben ies e bindim ama ies sahibi olmadım hiç o yüzden koyduğum videolara göre yorum yaptım bu arada ben seni teamhondaturkey den tanıyorum :D
hehe :D bursada yokmu ies sahibi arkadaşlar ezmek maksatlı değil cehalete bi dur demek manasında bi çıksak :)
tadı kaçtı bu konunun , kusura bakmayın ama 1.6 iesi typer falan sanıyosunuz cok sanmayın heleki ışıklarda tsimiş tjetmiş tci miiş bunlardan uzak durun dicem zaten daha hiç kapışanı görmedim anca sağdan sağdan gidip egzosu bağırttırın siz ;) ama dediğim gibi yarışmak için once güvenlik önemli ilk yapacağınız is o kampanaları diske cevirin :)
stok ieste aman aman performans yok, ama filtre egsozla cildiriyor,
hAFIF OLDUGU ICIN 2-3 kafa cikartir ancak 4 uzun oldugu icin isler degisebilir tsila, videonun birin i izledm 4te birakilms gibi geldi bide egsozlu sanirim ies
Herkes video falan koymuş bende koyjam:D
Dediklerine göre araçlar stock 2.0 fd nin yanında 1.2 tsi nasıl gidiyor bir bakın bence
crz 1.5 vs polo 1.2 vs fd 2.0 - YouTube
konu mındar olmuş çoğu zaman olduğu gibi
foruma üye olmayan bi arkadaşımın ricası üzerine paylaşıyorum :) VW Passat TSI 122 Hp vs Honda Civic FD6 125 Hp - YouTube
passat almış rollde dragda civic daha bi iyi :)
iki aracada masallah ama emin olun passatla böyleyse golfle filan farklı olur ama civicte tadında gidiyor allah kaza bela vermesin :)
ilk denemede civic 3 ü kaçırmış gerçi ama en azından 160tan sonra ayırıp götüremediğini gördük. İlk kalkışlarda hafifliğin etkisi ile daha avantajlı zaten. Bu arada dsg yi 30 da 2. viteste 60 ta 3. viteste başlatmanın mantığını anlamadım 2. viteste 80 1. viteste 40 falan yapıyor zaten o araç.
Ayrıca Jetta ile Passat arasında da 150kg fark ve 205 215 lastik farkı var:) Sonuç çok normal.
dsg nin vites dezavatajı oldugunuda gordum ya techturkey de dahada ölsem gam yemem.
Otur izle sadece
Volkswagen Passat 1.4 TSI DSG 0-150 - YouTube
Volkswagen Passat 1.4 TSI DSG 0-100 - YouTube
1. de ortalama 45 2 de ortalama 80 yapıyor araç
Dsg nin vites dezavantajı yok sadece 30 da 1 de olsa 60 ta 2 de olsa daha seri hızlanırdı. Neyse sen bulacaksın illa ki bir şey. :)
Edittttt.....