tamam usta siz doğrusunu biliyosunuz :icon_tup:
Printable View
3 kişilik vtec. sadece fıltre war aracta, 150 hp lık bır dızel we ıkı kısı we rampa oldugu soylenıyor. bu kadar gecmenın neresı buyuk basarı anlayamadım:soru:
bu arada konuya yazmak gerekırse de: yazılım yapılmadıkca cok asırı bır performans farkı olmaz hatta dızelın o kısa dewır bandı aldanmasından dolayı fark bıle olmama ıhtımalı war test etmek gereklı. ama yakıt konusunda dızel arabadan benzıne gecıs uzucu olur dıye dusunuyorum bende
he bi de vtec 3k dan falan basıyor anladıgım kadarıyla:)
Benim bildiğim fd6 dediğiniz honda civicler vtec 2 den iesden hızlı ve ben 210 km hıza kadar otobanda fd6 yı geçiyorsam hertürlü elerim vteci.
kalkışta bile kafa burun gidiyoruz sonra açıyorum arayı.
vtec ies ceratoya forda göre olduça hafif 1400 kilo boş agırlığı benim aracın.kalkışta 120 130 a kadar geçecektir vtecler.
vtec değil vtec2 - es7 - kodlu araçtan bahsediyoruz. 0-100 9.5 saniye. Eşşek ölüsü jant takılmamış stock haliyle 9.5 saniyede kalkar aranızda 4 5 boy olur , bir daha da kapanmaz top speede kadar , tecrübeyle sabittir.
1.6 109 luk focus 2 ile denedim zamanında çok kez. 0 dan kalkıp 200e kadar yürüyelim diyince asla yaklaşamıyor focus.
40 tan 50 den basınca focus öne çıkıyor , 140 civarı yakalayıp geçiyordum vtec2 ile.
Aracım 40 binde lpgsiz idi , focus 60 binde stock araç.
ah şu dizellerin o turbo açtığındaki gidiyorum hissi yok mu insana neler yaptırır:D
pederin 1.7 dizelle flashı almaya gittik ankaraya dönüşte arkadaşım kullanıyo corsayı bende flashtayım kesin geçerim kesin geçerim diye tutturdu olm bu daha iyi gidiyo diye, pekala dedim 245.xxx km de tüplü flashla corsaya 60 160 2buçuk 3 boy soktum:) hadi şöför farkı vs de diyelim zaten geçerdim yine.. o yüzden çokta güvenmemek lazım mazotcanların stocklarına:icon_tup: kore japonların dizelleri yine bir derecede focus falan iyice hantal arabalar
Aynı olayı dsg li polo alan arkadaşımla yaşadık. Dizelin tekmesi , dsg rahatlığı ile uffff bu araba çok iyi çok deli uzuyor tribine girdi biz deneyene kadar :)
yav hak yemeye gerek yok çokçok keyifli arabalar artık dizeller kullanım rahatlığı vs özellikle uzun yolda vites düşürmüyorsun vs de biryere kadar performansları özel araçlar olmadıkça:icon_tup:
Vtec 2 9.5 sn cerato 10.2 Çikiyorum ben 9.5 10.2 bu arada dakİ sn farki 5 boy mu oluyor :) en kisa zamanda honda İle deneme yapicam bulabİlİrsem vtec 2 veya İes deneyecem.
Hondayi İyİ bİlen İyİ kullanan ŞÖfÖr sifirdan kalkarsa araÇta da bİr problem yoksa Önde olur hafİf araÇ ÇÜnkÜ devİr Çevİrİyor bİde
ama Öyle 2.de 40 helede 3.70 sikarlarsa cerato durup durup geÇer hondalari.
kardeşim zaten hangi beznizli araç 2 de 40 3 te 70 te basabilir ki devir çeviren?
bu arada makyajlı kasa ve makyajsız kasaların 0/100 değerleri çok yakın ve makyajsız 1.5 ler üst viteslerde daha başarılıymış sanırım bu araçların. 0/100 testi de 12 küsür diye biliyorum. hatam varsa düzeltin? ben bu kadarda çıkıyorum derseniz de zaten kadran sapması veyahutta diğer aracın da ciddi düzgününün 9.5 lik fabrika verisi yerine kullanıcı performansını bilmek lazım belki biri de ben 8 sn de kaldırıyorum diyebilir.:icon_tup:
sen bu yazdıklarında cıddımısın arkadasım :)4 5 boy yazmıssın naptın benım denedıgım ies vtec2 lere 2 3 dırek abartısız saplıyo ben 190 da tam bı boy tamponun orda oluyorum sız naptınız bu dızellerı ya ne kadar abarttınız vtec2 lerı altı ustu 110 hp arac bıızmkıde ole benım ıesten ve vtec 2 den 250 300 kğ agırlıgım var ama o farkta turbo oldugundan kapanıyo varsa ankarada tanıdıgın benımle basıcak vtec2 hmen cıkıp denemeye hazırım
focus hantal arabamı ya arkadasım bıldıgındenmı konuusosun bılmedıgındenmı konusuyosun anlamadım focusa hantal dedıgıne gore focusa bınmemıssın kı focus 1.6 tdci o agırlıgına gore sınıfında cok ıyı gıden bır arac hanı bılmıyosan ogren bunları benım aracım focus oldugu ııcn yazmıyorum yanlıs bılgı verdıgın ıcın yazıyorum focus hakkında hıcbır bılgın yok kalkmıs focus hantal araba dıosun varmı ankarada tanıdıgın 1.6 ies-vtec2,1.6 dızellerın alayı ben denıcem?
estafurullah bakışa göre değişir tabi hocam da bilgin olsun diye belirtmemde fayda var.
8 senedir otomobil basınında çalışıyorum. 500 ü aşkın programımız var tv de yayınlanan özel ve yerel kanallarda, eşzamanlı olarak bir süre de e-dergi hazırladık. ve aklına gelebilecek bütün araçları test etmişliğimde var. focusa karşı büyük bir sempatim olmuştur. ilk aracım 2000 model focustu. test etmediğim focus kasası yok. ecoboostundan rs ine st sine, dizeline kadar bütün focuslarla haşır neşir olmuşumdur şimdiye kadar. sendeki ile aynı kasa arkadaşımda var onu da belirli bir süre kullanmışlığım var sivil hayatımda, 0km almıştık aracı. tekrar ediyorum focusa oldum olası bir sempatim olmuştur, ancak bazı konularda da reel konuşmakta fayda var.
gerçekten dizelin verdiği kısa devir bandının hissiyatı keyiflidir yanıltıcı olabilir söylemeye çalıştığım bu. he dersen ki ben geçerim ederim oynarım. saygılar tabiki ne diyim... Allah kaza bela vermesin aracını çok sevdiğini yazılarından da anlayabiliyorum ve tekrar ediyorum focus oldum olası sevdiğim bir araçtır:icon_tup:
Ferroo neyin gazıdır bu ? Bir soda falan iç de sonra devam edelim istersen konuya. 2 sene bindiğim araç , tecrübelerimi yazıyorum. Çık gel izmirde bulayım sana vtec2. 1.6 dizelle vtec2 kaldırcaksınız , bişey değil 5 liralık benzine yazık.
17 jantlı tüplü vtec2leri baz alır oldu herkes , stock jant ve tupsuz araç ile aralarına direk girer.
Binmediğin araç için bilmesek inancaz haaaa diyorsun , mübarek sana yalan borcum mu var ? Konuyla alakan yok kia sahibine yazılmış şeye yalan diyeceksin utanmasan.
Vtec2 alıp satıcam da o yüzden uyduruyorum bunları ben ;) :D
tamamen şöför farkı ben stoc cerratoyu 10.2 cıkardım diye seviniyorum ki fabrika verisi 11.8 yazıyor nette stock 8 sn çıkanı var 160 bne gelmiş araç.
isttanbuda rent a car şirketinde çalısıyorum bende elimin altında aklınıza gelebilecek her aracın benzınlısı dizeli manueli otomatiği var, günde çeşit çeşit renk renk biniyorum.
cerato veya dizel herhangi bir araç 2.40 3.70 bastıkdan sonra 200 220 lere kadar önde olur o araç ama her dizel için geçerli değil tabi 1.6 dizel linea ile kapışırsan saplarsın o ayrı tabi kendi aracımdan biliyorum özellikle 3.de 70 sıkılırsa değil vtec fd6 manueli gelse arkamda kalır boy boy atamam neticede ama arkdamda gelir 220 ye kadar.
kardesım tamam arabamı sevıyorum zaten ben senelerdir focusa bınıyorum 7 8 tane focus 1 ım oldu focus 2 kasada bu benım 3.focusum hanı benı ceken bıısler varkı bınıyorum senelerdır orası ayrı ama yazdıklarım focusu sevdıgım ıcın degıl yanlıs anlama vtec 2 de 110 hp focus 2 1.6 tdci de 110 hp bırının 200 250 kğ hafıflıgı var bırınınde 260 nm anlık torku var ama dırekler havada ucusuo sankı gorende 110 luk focusla 250 hp turbo honda denıyo focus goremıyo onu fln sanar ya ıkısıde 110 hb zaten bırı agırlık farkını torkundan dolayı kapatıyo ben bunu anlatmaya calısıyorum benden 300 kğ hafıf 1030 kğ abımın honda civic 1.6 iesı var kı cok saglam cıgerlı bır arac denedıgım dıger hondalarla en az 4 5 boy fark oluyo speclerınde ben abımle denedım bak yıne soluyorum arada 300 kğ fark var +headers+komple krom duz boru+hks son+fıltre kiti%ırıdyum bujıler ve kaboları var aracta dıyorumkı ben bu aracla denedım ben 2 40 bastımo 1 40 bastı devırlerımız uyusmadıgı ıcın 2 ve 3.vıteste 2 boy dırek ben cekıp cıkıyorum 180 190 gıbıde honda benı tam 1boy gecıyo tam arka tamponunda kalıyorum ve bu denedıgım honda stock vtec2 lere dırek dırek saplıyo yanı amac benım focusu sevmem degıl umarım anlatabılmısımdır kardesım kımseye atar yaptıgım gıder yaptıgım yok yanı 110 hp turbo dızel aracla ndn atar gıder yapıyım ben denedgımı sonucları soluyorum sadece ve vtec2 lerı herkesın cok abarttıgını soluyorum umarım anlatabılmısımdır :)
ne neyın gazı kardes bende denedıgım aracları soluyorum hondayı ustteki postta anlattım oku bıdaha oku ayrıca bıde headers eksoz fıltrelı arka koltujkları sokuk clıo sport 1.6 la bastım devırlerımız uyusmadıgı ıcın 1 de 20 bastık ondada 3.vıtesten ıtıbaren clıoyu arkama alıyorum 1 boy ben onde gıdıyorum bende denedıgım aracları soluyorum ndn yalan soluyum yanı ben hondayı gecsem ne gecmesem ne ama olanı soluyorum sen tutup daha vtec2 1 dırek saplar dıosun ben vtec2 lere dırek dırek saplayan ısele basıyorum 1 boy arkada gıdıyorum daha gelmıs focus onu goremez dıosun yokmu ankarda tanıdıgın cıgerlı vtec2 cıkıp hemen basalım gorelım altı ustu 110 hp atmosverık aracı bana gtr 35 yaptın masallah nedır bu honda askı arkadas tamam sevıo olabılırsın saygım var ama abartmayın yanı