Istanbulda ortalama kullanımla ortalamanız 8.3 civarı olacaktır ilk kilometrelerde biraz fazla yakması normal ama ilerleyen kilometrelerde sizin gaz pedalına olan şefkatinizle alakalı:)
Printable View
Istanbulda ortalama kullanımla ortalamanız 8.3 civarı olacaktır ilk kilometrelerde biraz fazla yakması normal ama ilerleyen kilometrelerde sizin gaz pedalına olan şefkatinizle alakalı:)
1.5 3 silindirli olan dizel motor 3.16d olarak gelicekmi bilen varmı ?
Bence de 9 litre yakmaz, yeni diye öyledir. Kimle konuşsam 6-7 litrelerden bahsediyor.
Şu an benim A3 7lt yakıyor, o yüzden çok mantıklı 320ied.
Valla İstanbulda tüketim güzergah ve hangi saatte o güzergahta olduğunla doğru orantılı. O yüzden 9 da yakar 7 de yakar.
bu bmw sapıttı mı ya ? 1.6 turbo motorda iki farklı motor nedir :(
tuketimi cok iyi. gorunum zaten 10 numara
bilmiyorum arkadaslar siz ne dusunuyosunuz da ben bu f serisindeki direksiyonların hic birini sevemedim dusuk hızlarda iyi ama sert tepki verince direksiyona icinde yay var galiba o işvelselligini kaybedir yok hissiz oluyor e kasalardaki direksiyon sistemi daha iyiydi bence
E90 kasa 3 serilerindeki direksiyon sistemi berbatti,runflatlerle birlikte takoz gibi oluyordu.Kardesime makyajli e90 almistik su anda 20.000de resmen eziyet.F30 lardaki standart olarak sunulan servo bence super bir upgrade olmus.Dusuk suratlerde oldukca yumusakken yuksek suratlerde ve sport moddaki sertlesmesi bence cok yapay degil.Yapay tanımı alfadakiler icin daha uygun.Bu arada 1 senedir dacia duster 2 ceker 110hp lik versiyonu kullaniyorum su anda 46.000km de.Yapistira yapistira kullaniyorum 8.2lt gecmedi dikkatli kullansaydim kac olurdu bilmiyorum ama 3.20ed ye 7 litre yaktiran varsa gercekten buyuk basari arac icin.Dun 9lt ye dusurdum ortalamayi ama 90-100km sabit hiz ecopro mode ve kamyona otobuse ruzgar tuneli yaparak ahahaha arac 1100km oldu.
E90 evet çok ağırdı ama tepkileri güzeldi hisliydi, yeni f serileri bu konuda eskiler gibi değil he kötü değil yeni tarz araçlara göre ama insan eskileri yada focus fiesta mini tarzı direksiyon istiyor:)
Elektronik ne olursa olsun yapay oldugunu hissettiriyor ama hem e90 hem f30 sahibi biri olarak f30 un direksiyonunu tercih ederim.Sehiricinde veya park manevralarinda e90 direksiyonunda kendimi broadway kullaniyor gibi hissediyorum.
Bugun teslim aldim aracimi bende, yakitini bilmem ama direksiyon Fiat'lardaki city modu gibi. Istanbul trafigindr muthis bi rahatlik bu kadar yumusak olmasi.
Zaten F serisi Bmw'lerde ki direksiyon sistemi şehir içi vs kullanım olarak iyi. Ancak limit üstüne çıkıp araç kaymaya başladığında peynir gibi oluyor. Hiç bir geri bildirim yok. Tabi bu da Bmw genlerine aykırı bir şey. Ayrıca çoğu araçta garip bi titreme yapıyor, sanki diskler yamulmuş gibi. Direksiyon kutusuna güncelleme gelecektir en yakın zamanda.
2015 de yeni gelen BMW ler 40. yıl özel seri adı altında deri koltuk gelişmiş navigasyon birde harman kardon ses sistemi ekstraları ile gelmiş.
Deri koltuk lu bi araç almak sizce mantıklı mı ? uzun vadede
sahibindende gordum bende paketi 157 yazmışlar kaça aldılar kim bilir :)
Connecting site...
Connecting site...
153 civarı satıldı 40. Yıl paketi.
Bende 2012 e90lci var. Bahsi geçen takoz direksyon servo olmayan e90 lar için geçerli. Servo Olanları gayet iyi.
Ayrıca f30 un yol tutuşu, otoyol virajlarında yaptığı salınım- hissiyat ile e90 ın uzak yakın alakası yok. F30 daha konforlu bir araba, rahat. Zaten son kullanıcı artık bunu istiyor, satışlardan da görüleceği üzere çok sevildi.
F30 test edip e90 kullanmaya devam ettim. Sürüşü direksyonu çok daha iyi bence.