opsiyonlarla beraber 100 e bi hayli yaklaşıyo jetta :)
Printable View
Benim yıllardır bildiğim Passat 3 serisi ayarındadır, jetta-golf türevleri de 1 serisi gibi bir konumdadır. Runflatten bahseden, aynı zamanda da kullanıcısı zaten, arkadaşa %1000 katılıyorum. Runflat nasıl bir lastik çözemedim. Patladığında işe yarıyor da patlamadığı müddetçe de çok tehlikeli bence... Ben bir kaç kere tecrübe etmiştim o lastikleri konfor konusunu bilmiyorum ancak sanki toz toprak içinde gidiyormuş gibi kayma hissettiryordu... Uygun sıcaklığa da çok geç ulaşıyor sanırım. Öyle lastik olmaz olsun ya ben hiç beğenmemiştim. Belki zamanla gelişmiştir runflat ler ama büyük bir önyargım var o lastiklere... Yeni passata bakamadım ama Golf'ün orta konsolu gerçekten kaliteli... VW kendi marka gamın da ki araçların bazı bölgelerinde ciddi kalite uyguluyor. Bu bi strateji tabi ki. Golf6 nın göğüslüğünde ki kaliteyi ben o sınıf başka araçta görmedim açıkçası. Ancak eniştem countryman ve 1 serisi arasında karar verirken çok gittik geldik denedik bmw leri... Son passatı görmedim ancak 1 serisi bana çok kaliteli geldi yani golf ile kıyaslamam mümkün bile değil gibiydi benim için. BMW ambleminde ki ilizyona mı takıldım bilemiyorum ama çok janjanlı görünmese de elle dokunduğunuz her yer gayet iyiydi... Bence BMW şu anda her alanda iyidir herhangi bir VW den... Audi yi bilemeyeceğim. Audi de zaten VW BMW ye karşılığı olduğu için buradan da bir çıkarım yapılabilir.
F20 1 - golf7 - 8v a3 (kendi aracım) üçü de devamlı bindiğim yeteri kadar kullanma fırsatı bulduğum araçlar. Bana göre hepsinin kendine göre avantajları/dezavantajları var, bu sınıfta hiçbirine diğerlerinden açık ara üstün diyemem. Kişinin standartları da etkili değerlendirirken, sportline 1 serisi olan yakın bir arkadaşımın ablasında ambition 8v var. Ona göre a3 daha üstün (özellikle ses sisteminde, ikisi de standart ses sistemi) ve yol tutuşu daha iyi ama F20 olan kuzenime göre audi çöp :D abimde f30 320ied eşinde highline b7 passat var, rwd olmasının da etkisiyle tabi ikisinden birini tercih edecek olsam tabiki f30'u tercih ederim. Ama şu an yaşım 35-40 üzeri olsaydı tek araç olarak veya haftasonu arabam varsa günlük f30 mu b8 mi deseler dolu bir b8'i ciddi düşünürdüm tasarımı çok hoşuma gidiyor
Şimdi şöyle anlatayım A3-golf-jetta-Octavia-leon aynı şasiyi kullanıyor ve aynı sınıftalar. Motor gamları, nispeten fiyatları da daha yakındır. Elbette kasaları farklı olduğu için ölçüleri farklıdır. A4-passat-superb de aynı şasiyi kullanır ya da kullanacak (yeni platforma geçildi A4 yeni modelde geçer büyük ihtimal) Mercedes BMW nin modelleri ezer filan konuyu saptırıyor. Superb passat, 3 ile c ile neden aynı klasmanda olamıyor peki? Boyutlarında dolayı mı? Yoksa benim bilmediğim ne var diye tarıyorum arama motorlarını filan ama yok yani bence çok yanlış gidiyorsun...
A3 Rapidle mi? Hiç güleceğim yoktu.
Rapid Clio ile aynı segmentte olur anca.
Abilerim etmeyin eylemeyin
Focus - Astra - Jetta C segmentidir
3 serisi - C serisi - Passat - Alfa 159 (eskiden 156) D segmentidir.
156 da o boyutlarıyla Focus - Civic rakibidir mi diyelim göz kararı ? :D
Aklım çıktı rapid ile A3 ü aynı sınıfta diye görünce... :D
o degılde konu mercedes ve dıgerlerı hıtabını tekrarlamış oldu :)
Araba kültürü yerlerde olan bir ülkede yaşıyoruz.
Şimdi bakıyım dedim de cidden D segment mercedes C - BMW 3 - passat - superb olarak geçiyor yanlış bilgi verdik iyimi :) 3' e karşılık passatsa passatı alırım direk :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...I_Highline.JPG
Arkadaşlar ben 2013 de 3 serisi yeni iken önce ona baktım dolusu 106.500 dü. C serisi eski kasaydı ve dolu amg paketi Palladium grisi 106.500 dü. Ben 90.000 tl ye cam tavan, katlanır aynalı zenonlu vs lı onlardan dolu cc aldım. Şimdi o araçların 2. Elleri benimkinin altına düştü. Benimki 0 halinin üzerinde. Araç olacaksa hepsinden çok daha iyi
segment kavramını iyi özümlemek lazım, arkadaş yukarıda gayet netçe açıklamış. bende vw nin, düşük segmentlerde, premium firmalardan geri kalmadığını düşünenlerdenim. C ve D segmentindeki, bmw ve mercedese hiç sahip olmama rağmen, çok uzun süre , inceleme ve test etme imkanları buldum. Premium firmalarda kalitenin son 10 yılda ciddi düştüğü kanısındayım, ilk bakış olarak premium hissiyatı kesinlikle çok iyi, ancak gerek detaya girildiğinde , gerekte uzun süre kullanımlar sonrasında, bu düşünce haklı çıkıyor. Ben iyi arabaların E segmentiyle başladığını düşünüyorum, ne 5 serisi, nede E serisine , muhadil bir araç görebilir veya olumsuz eleştirebilirim. Bence kusursuzlar.
Bende 1.16d ed sahibiyim. Fakat marka dışında Golf'e üstünlüğü yok bence. Sadece arkadan itiş olması güzel, oda göreceli bir kavram. Aracım BMW diye çokta övünüp, lafını yapıp abartacak bir durum yok. Bu segmentin yaratıcısı zaten Golf bunu herkes biliyor. Elbette adamlar yıllardır liderliği vermemek için daha çok özen gösterip daha detaylara önem vereceklerdir. Efsane sonuçta kim ne derse desin. Aynı durum Passat içinde geçerli. Güncel B8 Highline'nı, 3 serisine bugün değişirim. 5(Ondan da soğudum artık),7,Z,M serileri dışında araç almadığım sürece BMW'ye binmiş saymam çok kendimi. Niye 1 serisi aldın diyecek olabilirseniz. Obu bende bilmiyorum :D Ama şimdiki aklım ve imkanım olsa Golf Higline alırdım. Piyasa ve Fiyatlar ***** :(
Segment boyut ile alakalı değil beyler.
Skoda için sıralayalım mesela,
Citigo A
Fabia, Rapid B
Octi C
Superb D
Yeti C - SUV
VW için ise bu,
up! A
Polo B
Golf , Rocco, Beetle, Jetta C
Passat D
Phaeton E
Tiguan C - SUV
Touran C- MPV
Touareg E - SUV
Audi,
A1 B
A3 C
A4/ A5 D
A6 E
gibi..
Biraz araştırıp iddia etmeyin lütfen artık sene 2015, araştırınca gerçeklerle karşılaşmak üzmüyor mu :)
VW karşışıtı biri olarak , Golf 7 gerçekten sessizlik konusunda cok başarılı yol rüzgar motor gürültüsü minimalizi edilmiş baya ugraşmışlar yalıtım süspansiyon için. Ama 100.000 tl yi aşan en dolu paketli fiyatlara da golf almak mantıksız geliyor açıkcası
Bence de e60 ın içi kötü :) bisürü bug var hatta.. Passat ın içini de çok beğenmiştim gidip bakana kadar fotoğraflardan.. Ama sebep yok hissiyat var.. Pasattan inip kendi arabama binince mutlu oldum fanatikliktir belki bilemem..
F10 şuan en güzel araba bana göre f30 da ona çok yakın, passatı f30a tercih etmek çok saçma geliyo bana ama zevk işte.. r129 SL lere ben bayılıyorum benden başka herkes hurda yav bu ne diyo.. herkeşin arabasına kimse garışamaz.. Eyyorlamam buğadar :)
vw senelerdir ayni fikrine katilmiyorum vag grubu ceosu degistiginden beri cok buyuk degisiklikler meydana geldi yapilan arge calismalari yatirimlarla butun dunyaya rakip bir marka agi yaratildi suandada anlasilacagi gibi en cok tutulan kombinler vag grubunda tdi dsg gibi tasarimlardada kalite olcusunu tutturmalari buyuk basari her ne kadar plastige kayis olsada eski boralardaki passatlardaki sac kalitesi vb olmasada bu kendini cok belli etmiyor cunku genel algi olusturucak koltuklar ic ambians kompit vs hala kaliteli yapiyorlar ve ^alman mali saglamdir^ algisini bozmadan bunu basardilar ve bunub meyvesini topluyorlsr bkz 2008 satis https://imageshack.us/i/f0vZW5I9j 2014 satis https://imageshack.us/i/ex72ZiNvj ceonun yaptigi aciklamaya gore 2020 hedef dunya birinciligi zaten her sene buyuyorlar abd pazari icin yeni modeller gelebilir yeni bir spor cabrio haberide verildi... tartisma konusuna gelicek olursam bana gore bmw herzaman premium dur vw premium kategorisinde bir marka degildir buyuzden bmw derim ama golfun veya passat in bmw modellerine gore daha ustun ozellikleri olabilir bu markanin satis statejisidir belli seyleri daha ozenmis ve arti birseyler koymus olmalilarki satabilsinler butun markalar icin gecerlidir bu her markanin bir tarzi vardir oyuzden aldanmamak lazim ornek olarak dolu bir i30 modelinde golftende 1 seridindende daha fazla donanim mevcut ama bu golftende 1 dende iyi yapmaz i 30 u ama i30 unda satilmasi icin + lari olmasi lazim sahsi olarak ben alman fanatigiyim alman olsun tastas olsun :):)
yazida 2014 satis gozukmemis https://imageshack.us/i/ex72ZiNvj
vw senelerdir ayni fikrine katilmiyorum vag grubu ceosu degistiginden beri cok buyuk degisiklikler meydana geldi yapilan arge calismalari yatirimlarla butun dunyaya rakip bir marka agi yaratildi suandada anlasilacagi gibi en cok tutulan kombinler vag grubunda tdi dsg gibi tasarimlardada kalite olcusunu tutturmalari buyuk basari her ne kadar plastige kayis olsada eski boralardaki passatlardaki sac kalitesi vb olmasada bu kendini cok belli etmiyor cunku genel algi olusturucak koltuklar ic ambians kompit vs hala kaliteli yapiyorlar ve ^alman mali saglamdir^ algisini bozmadan bunu basardilar ve bunub meyvesini topluyorlsr bkz 2008 satis https://imageshack.us/i/f0vZW5I9j 2014 satishttps://imageshack.us/i/ex72ZiNvj ceonun yaptigi aciklamaya gore 2020 hedef dunya birinciligi zaten her sene buyuyorlar abd pazari icin yeni modeller gelebilir yeni bir spor cabrio haberide verildi... tartisma konusuna gelicek olursam bana gore bmw herzaman premium dur vw premium kategorisinde bir marka degildir buyuzden bmw derim ama golfun veya passat in bmw modellerine gore daha ustun ozellikleri olabilir bu markanin satis statejisidir belli seyleri daha ozenmis ve arti birseyler koymus olmalilarki satabilsinler butun markalar icin gecerlidir bu her markanin bir tarzi vardir oyuzden aldanmamak lazim ornek olarak dolu bir i30 modelinde golftende 1 seridindende daha fazla donanim mevcut ama bu golftende 1 dende iyi yapmaz i 30 u ama i30 unda satilmasi icin + lari olmasi lazim sahsi olarak ben alman fanatigiyim alman olsun tastas olsun :):)
fazla dusunmeye gerek yok gercek suruculerin tercihi bellidir orda rwd araba dururken 2-3db az sessiz calisiyor diye gidipte golf almaz. Ha bu arada istedigi kadar iyi olsun golfe 100k vermekte sacmaliktan baska bisey degil kimse kusura bakmasin adama gulerler..
Bende f20 var, vw markasinda tek degisecegim arac sifir golf r olur o da yine bmw yi bazen aratir :) . Babamda 2012 a6 3.0 tdi var, f10 daha iyi babam a6 yi verip yeni kasasi cikinca 520d dusunuyor. Ailemde iki tanede son kasa leon tdi var, f20 den yol tutus ustunse o arac biz yanlis araclara binmisiz. F30 piyasada en tutan arac bence , f20 nin altyapisida f30 la ayni. Isteyen istedigine binsin golfle degil bmwyi a3 le kiyaslayalim hatta a3 merso a180 le kiyaslayalim :), sizin mantiga gore vw audiden de iyi :) http://i60.tinypic.com/25aqdue.jpg
BMW nin ne vw de ne de audi de karşılığı. yok
BMW sadece mersedes ile kiyaslanabilir.
7 nin bittiği yerde 8 başlar.... son cümle. :)
passat yerine 3 serisi alınacağı gibi 116d yerinede golf7 alırım 118 alacağıma golf gt yada scirocco alırım bmw'den m3 alacağıma vwgenden hiçbişey alamam :( her iki markanında güzel araçları var konu nike mı adidas mı gibi olmuş
Son zamanlara kadar vag a antipatim vardı, tamam malzeme işçilik hep bir ortalamanın üzerinde oldu ama fazla yumuşak hissiz ruhsuz olması tercih etmeni engelledi
Ama sürüş dinamikleri konusunda belli ki marka stratejide değiştirmiş, eskiden çok farklılar hep tatlı sert süspansiyon kullanıyorlar, direksiyonun sertleşmesi virajlarda özellikle başka kimliğe bürünmesi işi değiştirmiş:)
Bu işlerde herkesin beklentisine göre aracın iyi olma durumu belirlenecekse sportif sürüş isteyen biri içinde focus çok iyi olabilir ama onu (iyi) araba yapmaz.Bir araç tüm yönleriyle değerlendirilir ve tüm otoritelerce böyledir.
Ve markası golf modelini üretmeye başladığında bırakın BMW 1 serisini BMW 3 serisi bile yoktu. Vw bin en önemli Arabası golf. 40 yıldan fazladır üretiliyor. Ar-ge ye en büyük Yatırımları yapan ve markası Tarafından.
VAG'cı falan değilim de, daha 2 ay önce valide'ye 1.2tsi dsg vw Golf aldık.
Araba boş falan da değil, 65.000'e geldi. Hangi arabayı doldursanız 90k barajına ulaşır farkında mısınız?
Adam reno clio'ya 50k para ister olmuş burda golf şu para falan diye konuşuyoruz.
1 serisine binmem için 135'e falan ihtiyacım var benim, olay sportiflik olacaksa bmw tercih edilebilir zaten.
GÜnlük kullanım için alınacak premium araç kesinlik 1 değil ama bu kadar basit.
m3 falan alınacak dense burda kimse çıkıpta git golf gti al, golf r al demez zaten.
Beyler golfu bende çok severim almak içinde baya niyetlendik ama bmw 1 serisininide malzeme kalitesini değerlendirirken 3-5-7 serisi ile karşılaştırmayın yanlış yaparsınız.Ki malzeme kalitesi açısından ben bi eksik göremiyorum. Golf biraz daha tasarım odaklı olduğundan göze hoş gelebilir. Ama yolda giderken kimse Dur şu kapı altı plastikleri bi mıncıklayayım demiyor. Birde bmw nin en boşu ile Golfu kıyaslıyor arkadaşlar.
Aslında BMW istediğini almış Golf müşterilerine BMW satabilmiş. Bunuda En önemli kozu olan sürüş dinamikleri ve marka imajını kullanarak yapıyor.
Kusura bakmasın kimse ama denk bi değerlendirme Asla olmayacak bu 2 araç arasında. Ayrı dünyaların araçları.
Doldurun 1 serisini harman kardondan M technik altyapıya kadar. Ondan sonra koyun fiyatları yanyana Kim nereye gelmiş fiyat olarak anlaşılır o zaman.
Ama şuda var Bu sınıfın en büyük temsilcisi Golfun iç mekan genişliği olsun. Daha ucuz fiyata sunduğu konfor olsun 1 serisinden iyi tabikide. Ortada şaft var arkası dar Ama niye?
Arac ön arka %50 %50 olsun diye Viraja girince kafadan kaymasın Kullanabilen keyfini çıkarsın diye. Bmw alan kişinde pek umrunda değil aracın her açından çok rafine olması.
Ha olmuşken hepsi olsun isteye görede araç yapıyor. Aynı kasada 1.5 motorda var 3.0 motorda var :)
Golf hiç bir zaman BMW ile kıyaslanacak bi araç değil Ama kendi sınıfında standartları belirleyen bi arac.
son olarak bmw 3 den de değil 5 serisinden başlar. Mercedesdede E serisinden başlar.
Passatin vitesinin ordaki kotu plastik f20 de yok onu ne yapacagiz yani burada elmayla armutu kiyasliyorsunuz ve iyi diyorsunuz, malzeme kalitesi kime gore neye gore iyi? Bana gore de f20 iyi. A3 le a serisinin ici daha iyi dersiniz eyvallah ancak vw le kiyaslamak cok abes, ayni pejonun arabayi susledigi gibi leonu susleyip satiyorlar, bana gorede bmw bu sinifta tek cunku surunce cocuk gibi yuzunuzu gulduren tek arac. A3 um vardi sacma salak basit iki sikinti cikardi, ilki 120-130 arasi kimsenin cozemedigi ruzgar isligi, ikincisi de dusuk hizlarda saga donerken gelen tirilti sesi, ikinciye servis benzin hortumlarini sunger sardi oyle cozdu. O kadar da kaliteli degil en azindan kotu f20 de bunlar yok.Alt sinifta mercedes, a3 filan f20 ye tercih edilebilir de birakin passati hatta a4 u burada 100-150 liraya sifir araba alacak olsaniz eminim m paket f30 alacaksiniz. Bi ust siniftada e serisi ile 5 serisi, a6 degil. Ust sinifta lider belli s klasse.
Bmw 1 serisini satarken sadece sürüş dinamiklerimi satışını belirliyor yada rwd olmasımı, bmw müşteri kitlesi forumlardanmı ibaret? Geçen başka biryerdede konuştuk rwd olduğunu bilmiyor bile müşteri zaten fwd olucak bundan sonra 1 serisi, satışlarımı düşücek yoo, pazar araştırması hiçmi yapmıyor koskoca firma:)
onun için 135m filan alan kitle dışında bahsettiğimiz konular aracın satışını çok arttıracak kriterler değil alan kişi bmw adı olduğu için alıyor, yoksa o logoyu sök objektif değerlendirme yapıcak kişi sayısı çok azdır..
1 serisinin kronik hatalarını tek tek yazalım mı mesela? Madem kullanıyorsun zaten bilmen lazım.
Her aracın kronikleri, beğenilmeyen noktaları vardır. Burada konuşulan mevzu başka ama bilmem farkında mısın?
Sürüşten keyif alan adam için 1 serisi okey diyor herkes aksini iddia eden yok.
Ama olay rafine olsun, sessiz olsun, içi kaliteli olsun, aksın gitsin deniyorsa Golf ile 1 serisi kıyasa bile giremez.
1 serisi bmw falan değil ama golf vw. Bu cümlenin alt metni herşeyi açıklıyor aslında.