User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 20 ile 33 arası

Konu: Yaz Lastiği Seçimi

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    günceldir arkadaşlar varmı başka fikri olan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı son_samuray Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar Merhaba

Hali hazırda 2013 Focus 3 kullanıyorum kış lastiği seçimimi goodyear ultragrip 8 den yana kullandım yazlıkta ise üzerinde orjinal Turanza ER 300 ler var ancak yaza bu lastiklerin değişmesi gerekiyor

Sizce yine orjinaline sağdık kalarak Turanza Er 300 mü kullanayım (memnun sayılırım) ancak şöyle bir problem var 215 55 16 er 300 bulamıyorum T001 var

Yoksa Goodyear-Efficientgrip ilemi yoluma devam edeyim ya da en sessiz lastik hangisidir. Özellikle tavsiye edeceğiniz bir lastik varmıdır ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    1999 dan beri birçok farklı araç kullandım ve farklı marka lastikleri deneme şansım oldu.İstediğin sessizlik ve konforsa Michelin'i tek geçerim ancak diğer markalarda son yıllarda bu konuda kendini epey geliştirdi.Şuan kullandığım aracımda Goodyear-Efficientgrip var ve araç üstünde geldiği için değiştirmedim ancak sessizlik konusunda çok memnun olduğum söylenemez..Continental'de güzel ancak fiyat olarak Michelin'den pek bir farkı kalmadı..BU markalar dışında konfor konusunda öneri istiyorsan önerilerim Yokohama,Hankook ve Nokian.. Özellikle Nokian'ı tavsiye edebilirim bi aracımda kullandım çok memnundum..Fiyatlar konusunda yorum yapamam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    günceldir arkadaşlar varmı başka fikri olan
    1999 dan beri birçok farklı araç kullandım ve farklı marka lastikleri deneme şansım oldu.İstediğin sessizlik ve konforsa Michelin'i tek geçerim ancak diğer markalarda son yıllarda bu konuda kendini epey geliştirdi.Şuan kullandığım aracımda Goodyear-Efficientgrip var ve araç üstünde geldiği için değiştirmedim ancak sessizlik konusunda çok memnun olduğum söylenemez..Continental'de güzel ancak fiyat olarak Michelin'den pek bir farkı kalmadı..BU markalar dışında konfor konusunda öneri istiyorsan önerilerim Yokohama,Hankook ve Nokian.. Özellikle Nokian'ı tavsiye edebilirim bi aracımda kullandım çok memnundum..Fiyatlar konusunda yorum yapamam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    225/55/17 ebat istediğim için mıchelin conti yokohama hankook goodyear bu markalar 400 tl üzerinde çıkıyor. buda beni aşıyor tabiki... oyüzden diğer uygun fiyatları olanların en konforlu sessizini araştırıyorum bende

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    225/55/17 ebat istediğim için mıchelin conti yokohama hankook goodyear bu markalar 400 tl üzerinde çıkıyor. buda beni aşıyor tabiki... oyüzden diğer uygun fiyatları olanların en konforlu sessizini araştırıyorum bende
    O ebatlarda fiyat yükseliyor tabi..Ama şöyle söyliyim Bmw marka aracımda 225/40/18 Michelin Pilot Sport 3 kullanmıştım bu ebat yanak ve tabanda bile süspansiyon ve sessizlik anlamında mümekkem bir lastikti sizin ebatta ucuz lastik bulmak zor ama aklınızda olsun ekonomik olsun diye bir başka aracımda 205/45/17 Falken Ziex serisi kullanmıştım fiyat/performans olarak gayet tatmin etmişti.Azda olsa yardımcı olabilmişimdir umarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ucuzlar arasinda falken ve nexen var birde kumho var tabi. Saolun tesekkur ederim

msk_bmw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ucuzlarda falkenin ze914 modelinden memnunum tavsiye ederim. Yurtdışında baya rağbet gördüğünü okuyup öyle almıştım, kumhodan iyi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
    ///M Rulez...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı msk_bmw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ucuzlarda falkenin ze914 modelinden memnunum tavsiye ederim. Yurtdışında baya rağbet gördüğünü okuyup öyle almıştım, kumhodan iyi olduğunu kesinlikle söyleyebilirim.
    evet Falken bencede Kumhodan iyi..ikisinide kullandım Falken yol tutuşta daha başarılı,hamurunun sertliği de güzel

Trance-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaz mevsimi için aracıma, Falken ze914 takacağım.

testlerde de iyi sonuçları var,

Lastik olayı biraz değişik, nasıl ki ?

- alırsın 10bin km iyidir, bir anda özelliğini kaybeder. kumho diyebiliriz.
    -alırsın kademeli olarak eskir... bridgestone-lassa vs.
    -alırsın, iyidir hoştur- fakat kısadır. michelin

bir sürü parametre var...
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu okudum, şimdi bakırköy minibüsüne binip, meydana kadar ring hayali kuracagım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Trance-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaz mevsimi için aracıma, Falken ze914 takacağım.

testlerde de iyi sonuçları var,

Lastik olayı biraz değişik, nasıl ki ?

- alırsın 10bin km iyidir, bir anda özelliğini kaybeder. kumho diyebiliriz.
    -alırsın kademeli olarak eskir... bridgestone-lassa vs.
    -alırsın, iyidir hoştur- fakat kısadır. michelin

bir sürü parametre var...
    Saydığınız maddelere katılıyorum..Alacağınız lastik sizin bir lastikten istediğiniz beklentiyi kaç km boyunca size yaşatır orası değişiyor tabiki.
    Ben genelde aldığım araçlarla 15.000 ile 30.000 km arası yol yaptım..Çok sayıda şirket aracım ve kendime ait hususi aracım oldu ve lastikle alakalı konuda bu araçlar sayesinde fikir sahibi oldum.
    Bence lastikte önemli olan marka değil lastikten nasıl bir özellik istediğiniz ve aracınızı ne amaçla kullandığınızdır.
    Ama şahsi fikrim aradığın konfor ve sessizlikse Michelin , performanslı bir araca sahipsen Pirelli Pzero NERO..İkiside tecrübemle sabittir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    brıdgestone lassa dediğiniz gibi ömrüne göre azalıyor etkisi. 400 tl ayırıcak olsam zaten hiç düşünmeden lassa alırdım...
    jant ta alacağım için bütçe kısıtlı olacak. kumho için dediğinizi 10 sene önce yaşamıştık arkadaş aldığında yıl 2016 hala aynı kalitedemi gidiyor bunlar?
    ben yılda 10-15 bin yapan biriyim. 3 sene düzgün dayansa yeterli bizim için.
    aklım barum,nexen,falken e kayıyor. bu durumda.

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 205/45/17 için falken ze914 ile PT741 arasında kaldık. petlas bilet kampanyası yapmış. 4 lastige yurtdışı bileti veriyor diye aldık 2 takım. 205 lira dan 2016 dotlu umarım memnun kalırız

saygılar
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çinlilere satılmadıda, çinli sumitomoya kendi markasıyla üretim izni verdi dunlop. O yüzden yüksek performans serisi(sportmaxx vs) hariç dunlop tercih etmesen iyi olur, kauçuk kalitesi 2 hatta 3. sınıf seviyede.

Barum tercih edilebilir. fiyatına göre kaliteli lastikleri var, continin etkisi büyük.

Nexen kore menşeili. iyi atak yapıyorlar son yıllarda. (kia-hyundai örneğinde olduğu gibi) Güzel lastikleri var. Ben performanslı serisinde fiyat-fayda yönünden tercih etmiştim zamanında n8000 di modeli sanırım. Gayet güzel lastikti.

Birde sava bulabilirsen sava bak karşılaştır.
    Bilgideki yanlışlığı düzeltmek istedim.
    Dunlop, Sumitomo firmasına üretim izni vermesi söz konusu değil. Çünkü Dunlop ve Falken markalarının sahibi zaten Sumitomo firmasıdır ve Sumitomo bir Japon firmasıdır. Kauçuk kalitesi olarak da 2 veya 3. kalite olduğunu düşünmüyorum. Kendi kauçuk tarlası olan ender firmalardan biridir. Ayırca Dünyanın 5. büyük lastik firmasıdır. Sıralama şöyle,
    1. Bridgestone
    2. Michelin
    3. Goodyear
    4. Continental
    5. Sumitomo

Şunu ilave etmek gerekirse Dunlop'u Avrupa da Goodyear firması üretir ve satar. Ancak Türkiye de satmaları mümkün değil anlaşma gereği. Ancak dediğim gibi markanın sahibi Sumitomo firmasıdır ve Çankırı da fabrika kurarak artık ülkemizdede Falken ve Dunlop markalı lastik üretimine başlamıştır.
    Lastiklerin kalitesiz olduğunu düşünmüyorum. çünkü Falken ZE914 modeli VW passatın bazı modellerinde orjinal ekipman çıkmaktadır. Dunlop ta Lexus'un bazı araçlarında orjinal ekipman olarak çıkmaktadır.

Dunlop FM800'ü uzun zaman kullanmış birisi olarak ve yukarıdaki bilgiler ışığında tavsiye ederim. Yol tutuşu iyidir, gürültüsü azdır.

NakkaSss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Falken ze914 205 45 17 2015 yılından beri kullanıyorum. Gerek şehir içi gerekse uzun yol, uluslararası yol yaptım. Hemen hemen kar hariç her türlü hava ve yol koşulu ile karşı karşıya kaldım maşallah gerek yol tutuşu, gerek yol gürültüsü, gerekse dayanıklılık olsun hiç üzmedi.. Çok memnun kaldım. Öneririm iyi lastiktir. Kullandığım araç clio 1.5 dci
    Tufan has no limits.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)