cam tavan tdi dsg hangisi ucuz ise onu alırım.
çıkma parçalarla arabayı doldururuk tavana çözüm yok :D
Printable View
cam tavan tdi dsg hangisi ucuz ise onu alırım.
çıkma parçalarla arabayı doldururuk tavana çözüm yok :D
Olaya şöyle gireyim, her hafta arabasına binip 40 km yol yaptığımız arkadaşta 2013 golf 1.2 tsi comfortline var, 50.000 km de arabada kaza boya darbe yok ve düzgün binilmiş ama ses gelmeyen yer yok. Bagaj, kapı, cam, torpido heryerinde ses geliyor aracın. Babamda 2014 Leon var 30.000 km de şuan 10.000 km de filo çıkması alındı, golfe göre hiç ses gelmiyor, ciddi anlamda trim sesi veya golf gibi saçma sesler yok. Hayır ikisine de uzun süre binmesem leonu kötüleyenleri anlayacağım ama şuanki durumda golften gelen sesler Leon x5 diyebilirim . Bence golf sadece iç konsoldaki estetikten dolayı alınırsa alınır onun dışı leon derim ben
Arkadasimun golf 7 sine binince cok sessiz geldi, yol sesi olsun diye cami actirdim. Bu golfte cok ses var diyenleri kiniyorum. Buyrun benim c2 ye binelim, ruzgar ve trim seslerinden orkestra kurdum konser veriyorum.
8 ay once sifir fr aldim 12 binde su anda. Duzenli olarak parke tasli yol kullaniyorsaniz leon almayin, ses yapar caninizi sikar. Oldu da leon alirsaniz kaymak gibi yol harici sanrufu acmayin , sanrufta gicir gicir etmeye baslar. Birde fiyatlar kadar , arac var mi yok mu ve herhangi bir opsiyon koyma durumunda kac aylik siraya sokuyorlar bunlarada dikkat edin. Dogus bu konuda cok sikintiliydi. Golf istedik dunyanin sirasini verdiler . Leon olsun dedik , o jantla isterseniz 4 ay dediler :)
Leon 1.2 tsi manuel ve goldun 1.2 tsi dsg modelini kullanmis biri olarak bir kac cumle yazayim.
Leonun 1.2 ile alakasi yok baya baya istekli ve atik bir arac, malzeme kalitesi orta seviye diyebilirim, suspansiyonlari biraz sert, ozellikle arkada oturdugunuzda leonun suspansiyonu bazen kotu hissettirebiliyor. Yakit olarak 5.5-6.5 arasi yakat yakitta uzmez.
Gelelim golfe, ic malzeme kalitesi ve suspansiyon olarak golf baya bi üstün. Dsg ve 1.2 tsi uyumunu begenmemiştim. Leon ne kadar gidiyorsa golf okadar gitmiyor. Oturma pozisyonu olarak leon cok daha iyi, daha sportif hissettiriyor. Leonu surerken daha cok zevk almistim. Golf yol tutus olarak daha iyi, leonun arkasi bazen garip bir sekilde gelebiliyor. Suan 1 arkadasim hala kullaniyor leonu 14 binde trim sesi suan icin yok.
Son olarak leon kesinlikle daha sportif ve yakisikli. Ben olsam leonu tercih ederdim.
Parke taşlı yollardan da geçiyorum normal asfalttan da, beni korkutan şey trim sesleriydi zaten, bir de sunroof mu ekletsem acaba diyordum ki bu yorum üzerine ondan da vazgeçtim
Leon için Style + Advanced paket için 2 ay dediler, Golf için en erken 3 ay, eklenecek opsiyona göre süre daha da uzar dediler. Kartal'daki otopark Golf kaynıyor ama hiçbir araç yok diyorlar satılmış hepsi.
2.el neden düşünmüyorsun?
3-5bin kmde dünya kadar araba var.
Leon , Golf karşılaştırmasına ek olarak , yeni Astra'da düşünülebilir.
Yine Golf bakabilirsin.
Eski gelmezse '12 A3 falan bakabilirsin.
A3'ler güzel de içini beğenmiyorum ve donanım olarak zayıf geldi, Golf'ü de şöyle söyleyeyim, başta sadece Leon düşünüyordum fiyatından dolayı, bir de Golf'e bakayım dedim ve sıfırına ikinci ellerden daha uygun fiyat verilince ona da bakmaya başladım. Sırf sıra beklememek ayağına ikinci ellere uçuk fiyatlar istiyorlar her açıklamada x ay beklenmiştir, beklemek yok gibi yazılar yazıyorlar zaten niyetleri belli.
Sen de haklısın kardeşim, bir baktım da senin aldığın fiyatlara düzgün araba yok ikinci elde :)
burada trim seslerine eyvallah çekenler yetkili servise gelince 40yıllık şase trim mühendisi edasıyla bunu garantiden değiştirin diye ağlamasın lütfen.