Enzo Ferrari ile Feruccio Lamborghini arasında geçen aşağılayıcı tartışma sonucu otomobil üretimine başlayan Lambo her zaman Ferrari'nin takipçisi olmuştur. Ancak ben bir F1 taraftarı olduğumdan Lambonun yeri benim için sadece caddelere spor araç üreten bir marka olarak kalmıştır. Ferrari ise F1 tarihinde gridde her zaman yerini almış tek markadır ve eğer gridde yoksa o gün F1'de olmayacaktır. Enzo'nun oğlu Alfredo'nun öldürülmüş olması ve ansızın Ferrari'nin FIAT bünyesine geçmesi tarihte hep soru işareti olarak kalacaktır. Yukarda bir arkadaşın belirttiği gibi dünya da marka imtiyazı ve prestiji olarak rakibi olmayan bir markadır.
Ayrıca bazı arkadaşlar çevrede bir çok Ferrari olduğunu ama Lamborghinilerin çok az olduğundan bahsetmişler. Ancak bunun nedeni Lamboyu ülkemizde ithal eden bir dist. olmayışıdır.
Kült araç olarak mutlaka Lambonunda araçları miura/jota, countach ve diablo yerlerini aldılar ama bence hiç biri 250GTO, 288GTO, F40 ve F355 kadar güçlü aktörler olamadılar.
Otomobil dünyasına kazandırdıkları olarak düşünürsek de Ferrari benim gözümde bir adım öndedir.