Metrobüs ten otobüsten gına geldi :) ne yapacağım bilmiyorum ama bir araba şart gibi
Printable View
seçenekler arasında mümkünse mersoyu seçerdim ama belirtilen bütçeye ne kadar iyisi denk gelir bilemiyorum.
bence bütçeni biraz daha artırıp, 6 ay kadar sonra daha yeni model, daha az baş ağrıtıcı bir modele yönelmelisin ...
W201 190D sıkıntı açıcak bir araba değil ama 15000e düzgün 190D bulunmaz gibime geliyor. Alıcağınız araba cenaze bişey olmadığı sürece ufaf tefek baş ağrıtmayacak şeylerle binersiniz. Ama tahminimce orta ayarda bir araç için 22-23 lira lazım
Araba ihtiyaç olmuşsa neden sadece bunlar?İllaki alınabilecek araçlar çıkar.Daewoo Lanos bakabilirsiniz 1.6,Saxo vs. diye liste uzar gider.
Bence o bütçeler ile 190 kesinlikle olmaz. Söz konusu bile değil, direk sil kafadan. Yazdığın otomobiller arasında ben seçim yapamadım açıkcası. Yukarıda bir arkadaş yazmış, 1.2 palio, ona imzamı atarım. Macera aramaya gerek olduğunu düşünmüyorum. Bence azıcık şekilden falan feragat etmekte fayda var.
Bence Mercedes 190 daha ağır basıyor, bahsettiğiniz araçlara oranla bence daha sorunsuz ve konforlu.
Bahsettiğin araçlar arasında;
1973 1303' üm oldu, güzeldir. Çok dikkat çeker, ama ustası sıkıntı. Yakıtı aşırı fazla ve gerçekten gitmiyor.
1989 Golf GTI' dan bozma TDI' m vardı. 8 ay köpek gibi bindim hiç sıkıntı yaşamadım, yakıtı yok denecek kadar azdı ve çok keyifliydi. Sattığıma pişman olduğum araçların başında gelir. 10.750' ye ben almıştım 2013 yılında aynı parayada sattım.
Babamda 190E vardı bir ara LPG' li 1.8 çok hantaldı, 1 ay durdu durmadı sattık. Ama 1979 250 W123 kasa Mercedes' im oldu yakıtı LPG' de 45 kuruştu o zaman ustasını bulmayı bırak parçasını bulmak bi dertti.
1997 Corsa GSI' m vardı önerilen araçlar arasında, emme-filtre-ekzos-headers yapmıştım aşırı keyifliydi. 2 kere yolda kaldım ama çok tat aldım.
Ben olsam ya dizel MK2 Golf kovalarım ya da Corsa GSI veya 1.4 Sport
Lafa atlamış gibi olmayayım ama kendime yakın gördüm sizi bende 3 yılda 2 yanlış araç aldım, aldığım gün soğudum. Garajda yatırdım sonra sattım. Sizinde bir tipo maceranız olmuş dediğinize göre. Woswos şuan size güzel görünüyor olabilir. Lakin iki hafta sonra sıkılacağınızdan eminim. (eğer çok büyük aşkla bağlı değilseniz tabi). Yakıtı dert olacak, konforu yok, bi yerden sonra gitmemesi canınızı sıkacak bu liste uzayıp gidecek ve hemen sıkılacaksınız. Yanlış anlamayın yine sizin kararınız. Bütçeniz kısıtlı yeniden yanlış karar vermenizi istemem.
1974 1303S Big (1.6) vosvos sahibi olarak sadece vosvos için yorum yapacağım. 13-15 bin lira bütçeyle sahip olman gereken son otomobildir. Evet güzel, şirin, dikkat çekicidir ama maddi yönden seni çok yıpratır o yüzden özellikle öğrenci olduğun için kesinlikle önermiyorum.
Bütçene ve senin durumuna göre karşına çıkabilecek negatif yönlerini yazayım.
-Çok yakar. Bunu tüp takarak çözebilirsin fakat o zaman performanstan ödün vermen gerekecek. Ben tüpü önermiyorum.
-15 bine alacağın vosvos masraflıdır. Alacağın arabaya göre değişir tabiki ama en az 2-3 bin kenarda durmalı.
-İşçiliği pahalıdır ve aynı işi 1 kere yaptırabileceğin ustayı bulman gerek bu da oldukça zor.
-Yedek parçası pahalıdır.
Şimdilik aklıma gelen bunlar. Özelden veya burdan vosvos hakkında merak ettiklerini sorabilirsin. Arabamın restorasyon konusu mevcut istersen o konuya da göz atabilirsin :)
EG civic...
Golf mk1 kesinlikle
Hazzı kelimelerle anlatılmaz. Kullanırken o bakışlar, yolda çevirenler, fotoğraf çekilenler bitmiyo. Ama gel gör ki kornası bozulduğunda bile uğraştım, ustalar bakmak istemiyo, bakanlar fahiş saçma sapan fiyatlar istiyor. Bezdiriyorlar adamı.
Corsa alırsan eğer İstanbul' da çok iyi bir usta var DR Corsa Aydın abi, her sıkıntısını bilir ve cidden abi gibidir. Motoru bilindik Opel motoru ve önü açık. Benim sattığım araç mesela şu an ITB' lendi koşturuyo :)
Kamyonet geçen 1.7 dizel veya 1.3 dizel Corsada bulabilirsin o paralara. Ama ben olsam kesinlikli Corsa GSI alırdım :)
Aynı yoldan gecmiş biri olarak konuşuyorum, hiç kaşınmaya gerek yok. En güzel yıllarını sansyide usta nazı kaprisi çekerek, yolda kalarak geçirme.
Öğrenci adam gezmeli. Satılıklarda bi tane 1.5 saxo dizel vardı, at mazotu gonlunce gez. :)
Bu saxo dizeller bu kadar sorunsuz araçlarmı ? Bu tür her konuda istisnasız sözü geçiyor sürekli merak ettim :)
Saxo 1.5 dizellerin tek sıkıntısı gürültülü çalışması ve performansı diye biliyorum.
Teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi olur büyük ihtimal çünkü ben sevdiğim bir şeye çabuk baglanirim ama çabuk da sıkılırim :) olumsuz yönü çok olursa zaten direk sogurum cidden vosvos aşkı var içimde ama beni çok zorlar vosvoscu bile alma diyorsa ki zaten yanasmam . :) Evet tipoyla büyük maceralarim oldu :) hayattan soğuttu beni akşamları ben arabayla turlamayi seven biriyim Tipo yu görünce peder beyin arabasını alıyordum :) sattım kurtuldum hararetiydi maşürüydü contasiydi derken rahatlamisim en zoruda sanayiyle uğraşmak bende sanayide çalıştım elim az çok anahtar tutar :) ufak arızaları gideririm vosvosun sevdiğim yönü ise motoru kara düzen ve kolay bir motoru var sabahtan akşama kadar ugrasirim yani ama bütçeye gelirsek Fiesta Van en uygunu gibi bakalım hayırlısı ne ise o olsun :)