Şimdi durum şu, benim orjinal lastikler 195/60 15 ama benim gözüme bisiklet lastiği gibi geliyo jantı değiştirmeden tabanı ne kadar artırabilirimin araştırmasını yaparken bu lastikle karşılaştım. 225 taban görüntü olarak beni fazlasıyla mutlu edebilecek bir ebat. Şunuda söyliyim deli gibi viraj alsın slalom manyağı olmak istiyorum modundada değilim o yüzden yanak yüksekliğine takılmayın. Soruma gecek olursak bu lastik aracıma görüntü ve yol tutuş acısından bişey katarmı yoksa virajlarda çok daha esneyerek tehlikeli durumlara sebep olur mu? Biraz garip bi ebat genelde s320 tipi keniş kasalı araçlarda böyle ebatlar mevcut. şunuda belirtemek gerekirse lastik ebat tablolarında karşılaştırma yaptığımda orjinal lastik ölçümle arada çok küçük bir fark var
arada %1,5 gibi bir fark var yani hız ibresi 100 gösterirken gerçekte 98,5 le gidiyoruz gibi olacak. Bu açıdanda da bir sorun yok.
hatta başka bir forumdan şöyle bir yorumda geldi. yorumu yapan bu siteden olabilir
lastiği merak edenlereToyo Proxes TR-1 Modeli özellikle draglara veya pistte time traillara katılmak için slick lastik alamayanların direk olarak tercih ettiği ilk lastiktir. Nedenine gelince, Toyo yapısı itibarı ile oldukça yumuşak bir lastiktir. Sıcak havalarda asfalta çok iyi yapışır ve çok iyi randıman verir. Yumuşak lastiklerin içinde fiyat açısından en iyi ve en yumuşak olanıdır. Draglara girmeden önce slick lastik bulamasaydım ben de Toyo alacaktım. Hatta en son İzmit körfezdeki draglara katılan beyaz AB plaka Sword Vtecte de bu lastiklerden vardır ve kendisi o yarışlarda 3. olmuştur.
Bunlar artıları. Eksi olarak söyleyebileceğim tek eksisi, aşırı yumuşak olması nedeni ile ömrünün diğer lastiklere oranla çok daha kısa olmasıdır. Yani normal kullanımda 20 ila 30 bin km sonra bittiği söyleniyor. Daha agresif kullanımlarda bu süre hızla azalıyor. Benim bundan 1.5 ay kadar önceki sorduğum fiyatı da 130 YTL civarı idi tekinin fiyatı.
Sen yine de lastiğim yumuşacık, yeri çok iyi tutuyor diye hız yapma. Sonuçta herşey lastikte bitmiyor
Güle güle kullan. Umarım yardımcı olmuştur
bu arada benim arac da HB Corolla
Ne diyorsunuz arkadaşlar illa jant ile beraber mi alalım diyorsunuz yoksa al bu lastikleri geniş taban hevesini gider spec mi yapalım ?
Son olarak bu ebatta bulabileceğim başka markalar varsa onlarıda tavsiye edebilirsiniz