Dailymotion - Fiat Multiair More Power, Less Fuel - a Nachrichten & Politik video
http://www.techturkey.com/forum/gene...air-nedir.html
Printable View
[QUOTE=lewo_rolla;2086402]bana batu gardaşın öyle dedi (corolla_117) ;) test etmiş araştırmış falan öyle bişeyler[/QUOTE
teknik cevabın için sağol;) ama sanki kendin biliyormuş ve test etmiş gibi yazmışsın ondan şettim..
Giulietta'nin dynamic modda inanilmaz bir gaz tepkisi var. O kadarki bmwyi satip giuliettami alsam diye dusunmustum. Durumu biraz toplayinca corsayi verip almayi dusunuyorum hala:) multuair motorda bildigim kadariyla subaplar yag basinciyla degil turbo ile acilip sonrasinda ecu kontrolune geciyor. Sitede hakkinda bir yazi vardi isterseniz bir arastirin. Hatirladigim kadariyla yazdim cunku
Edit: ben telefondan yazana kadar konuya eklenmis zaten:)
Some interesting figures for the Giulietta... - Alfa Romeo Forum
şunu görmediniz sanırım esneklik değerleri 1.4 multiair motorun
şeetmezsen sevinirim, kaç kez konuşmamız yada illa yaşına saygımı hiçe saymam mı lazım? hem daha ben askerliğimi yapmadım muhatap almazsan sevinirim bahriyeli bey ;)
edit: ilk ağızdan yazdığım için üzgünüm .
egzoz milinin tetiklediği ve ecu tarafından kontrol edilen elektrohidrolik supaplar sayesinden emme kontrol ediliyor.
beyaz giulietta çok güzel görünüyor
özellikle arka çaprazdan
bir de o farları yanarken görmek güzel ama ön tasarımına çok ısınamadım
scirocco tasarım olarak bana her açıdan daha güzel görünüyor , ama iç mekan alfa'nın yanında çok sönük
motorlara gelirsek , bence tsi motorun önü daha açık , multiair için bence biraz daha beklenmeli...
alfanın en büyük artısı dizel seçeneği olması... bir de 4 kapı tabii... bir de dna sistemi... :):):)
ikinci elde alfa çok zarar ettirir diye düşünüyorum
performans açısından öyle aman aman farkları olacağını zannetmiyorum
parayı dert etmiyorsam alfa derim , stilin dibine vururum , etrafta az olan dikkat çekici bir araba ile dolaşırım... performans farkını ben olsam fazla dikkate almam...
[QUOTE=lewo_rolla;2086440
şeetmezsen sevinirim, kaç kez konuşmamız yada illa yaşına saygımı hiçe saymam mı lazım? hem daha ben askerliğimi yapmadım muhatap almazsan sevinirim ;)
edit: ilk ağızdan yazdığım için üzgünüm .[/QUOTE]
ben şeederim istersen de saygını hiçe say sen bilir
ayrıca bişey yazdın bende nasıl olduğunu sordum rahatsız oluyorsan yazma olsun bitsin;)
bak arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmış sağolsunlar
170lik multiair motorlu guliden daha hafif bir mito ile sapıkça bir sürüş zevki olur kesinlikle
peki hala ne diye her mesajımda hala açık bulmaya çabalıyosun, kaç kez benle ilgili bi problemin olup olmadığını özelden sorduğumda olmadığını söylediğin halde ?
nasıl olduğunu daha düzgün bi dille sorabilirsin ayrıca diğer insanlar gibi.
Gecse de gecilse de Alfa derim, daha az ve daha özel bir otomobil bence ;)
Hocam gerçekten özel bir otomobil, nedense size o ruhu veriyor, bundan önce A3 kullandım ama bu araçla çok daha mutluyum..
Bide şu Alfa Romeo 2. elde değer kaybediyor lafı da herkesin ağzına sakız olmuş.
2007 model bir A3'ün şu an piyasası ne, 35-40.000 arası. 2007 model GT'lere bakın onların da aynı. He daha uzun zamanda satarsın derseniz onu anlarım. Ama bi de şu var, Alfa GT'ye bakın mesela toplasanız 15-20'yi geçmez ama yüzlerce A3 vardır. Bu demek değil midir, Alfa Romeo'nuz temizse bu kadar az aracın içinden daha kolay satılmaz mı. Ancak GT daha az tutulan bir araç ve zoe satılıyor onu biliyorum.
Ve bu kadar güzel bir araç Giulietta (Motor/Yol tutuş/İmaj/Tasarım/..vs vs vs) gibi bir araç ki, Alfa Romeo'nun 4 ayda 500 adet sattığı bir araç, sizce 3-4 sene sonra 40000TL yapmaz mı??
Yapmayın yaw...
beyler Alfa Romeo BRERA yı inceledinizmi hiç ?
efsaneeeeee :D
http://www.google.com.tr/images?hl=t...w=1259&bih=839
Bu konuda yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar, siz de görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim..
merak edenler için söyliyim,
1.4 multiair motorda emme tarafında egzantirik yok. Elektronik kontrollü, yağ basıncıyla çalışan lifterlar sayesinde açılıyor. 4 farklı modu var.
1- Rötarlı açılan emme supapı, ilk çalıştırmada ve warm-up ta devrede, nispeten emisyon kaygılı bir sistem.
2- Erken kapanan emme supapı, orda devirlerde cruiseda yada düşük loadlarda overlapı azaltarak tork sağlıyor.
3- Çift lift modu: şehir içinde, sıcak rölantide, düşük sabit hızlı cruise da emme supapını 2 kez açarak daha verimli bir karşım yaratıyor.
4.- Full lift : %100 Throttleda.
-------------------------------