Şimdi beyler banlandıgımdan arkadasın profilden yazıyorum Bilmeyenler için sarı cupranın sahibiyim...
Burdaki yanlış anlaşılmalara düzeltme yapmak lazım konu birbirine girmiş...
Başta ismail kardeşim beni yanlış anladı sanırsam kendisinede söyledim 2 boy geçerim seni filtre yay orta ipptaliyle falan demedim. Sadece sen beni geçemessin dedim yani kafa burun gider dedim. Ayrıyeten İsmail kardeşim burdaki arabanın yeni alındıgı zamanlardaki denemelere bakaraktan Polo 2 boy önde yürüyor yorumunu yapmış bir baska konuda...
Kendisinede dedim 2 boy farklar erken yada geç basma durumunda açılıyor dedim ozaman neden 4 5 videoda arabalar 180 e kadar aynı yürüyor demiştim....
Ayrıyeten 2. polo ile denememde arkadasın araba 6000 km civarıydı orta iptali vardı ve egsozdan güzel ses geliyordu. Gaz tepkimesi farkı oldugunu dusunmuyorum çünki benim arabayada yazılım güncellemesi atıldıgında gaz tepkisi hassaslaşıyor sonra yine normale donuyor... 1-2-3 viteslerinde aynı bastıgımızda bnm kafa biraz onde oluyor sonra 4 e geçtiğimizde polo yavas yavas yürüyor 1-2 boy arası açılıyor. Bu bana gore tamamen motorun yıpranma paylarıyla alakalıdır Bu şahsi fikrimdir benim... Benim aracım ise 33 bin km de illaki bunun bir yıpranma payı olucak diyorum ama inanmıyorlar tam tersi eskilerdeki gibi 20 bin km yi gecmiş arabalar motor açılmasından dolayı daha iyi gider fikrini savunuyorlar bence bunun tam tersidir turbo arabada özellikle fark daha fazla eder.... Şimdi 6000 bin k daki motormu daha iyi yürür yoksa 33bin k daki sürekli spor kullanım ve roll üzerine kullanılmış motormu iyi yürür. Arada iilaki bir fark olucaktır.
Burdaki ismail kardeşimle yapılcak olan demeyide aramızda kucuk tatlı iddalaşma sebebiyle yapıcaz... Kendisinin aracı 9000bin km de olcak benimkide muhtemelen 35 bin km de olucak...
Kendisi 2 boy önümde gittiğini iddaa ettiği için bende filtre orta iptali yay olsa bile kendi arabasının 1 boya yakın önde yürüyecegini soyledi bende tam tersi benim araç oyle olur dedim. Deneyip görcez inşallah kendisi geldiğinde... Asıl benim merakım bnm araba gibi kullanılmış 35-40 bin km de olan polo ile sonuç ne olur...
Buyrun bunlarda otoritelerin Belirlediği farklar hemde tek kapı GTİ ile Cupra arasında öle bir fark olmadıgının açıklaması...
Seat Ibiza Cupra 1.4 TSi 180 vs VW Polo GTI 1.4 TSI - FastestLaps.com
@Zafa38