Nokian'ın ben V serisini kullanıyorum 1,5 yılı aşkın zamandır. Takalı takribi 16-17 bin km civarı oluyor.. Islak zemindeki yol tutuşu ciddi anlamda efsane, kış lastikleri daha da iyidir eminim Emirhan, tavsiye ederim :)
Ancak bende şöyle bir durum söz konusu, Rotasyonu yazın Alanya'da olmadığım için ancak geçen ay içerisinde yapabildim yaklaşık 15bin km de rotasyon yapmış oldum (düz hesap).
Ön lastiklerin (çekişin olduğu) dışta kalan diş kısımlarında bazı yerlerde ciddi yıpranma gördüm söktüğümüz zaman, fotoğraf çekmedim açıkçası oraları ancak altta eklediğim fotoğraftaki oluklar arasında bulunan yola yaklaşık 30derecelik açıyla paralel gelen küçük tahliye oluklarının yırtılmaya başladığını işaret ediyordu bu durum. Çok sıcak iklime sahip bölgeler için fazla yumuşak bir lastik sanırım (tabi genel olarak benim de hayvanlığım var çünkü bazı virajlı kısımlarda çok ciddi zorladım / zorluyorum diyebilirim), çok memnunum şuanki tepkilerinden ancak bir sonraki değişimde başka markalara yönelebilirim açıkçası bu sebepten dolayı. Ayrıca lastiklerin ömrünü 35bin km civarında sürdürebileceğinin sinyalini verdi bu durum gerek diş kalınlığı, gerek yıpranması ile. Ki bu menzil benim baştaki hedefimdi ve yeterli. (Bridgestone B390 lar 37 bin, Michelin Energy ler 39 bin km gitti)
http://www.oeamtc.at/html_seiten/rei...195_Nokian.jpg