o zaman ne yapıyoruz 350 z leri drifte uygun getirip yanlıyoruz haydi gençler 350 z almaya :d
Printable View
SC basit ama etkili , turbo meşakatli ama tatminden öldürücü. :) Nasıl cevap ?
Tabii burda bahsettiğim sanayi mantığı ile yapılan turbolar değil.Adamlar wastegate'in vakum hortumunu çekip turboyu iptal ettik biz , bu şekilde turbo çalışmaz diyorlar. Heheh.Süperdi bu laf gerçekten.
Bu altima 15 gün sonra coiloveri satılığa çıkarıp drift yapmakdan vazgeçmişti demi:D
200sx s14 her zaman istediğim araçlardan birisidir gerek görüntü gerek performans anlamında çok beğeniyorum ama yaşadığım şehir ve servis sıkıntısından dolayı yanaşamadığım araç :(
Mükemmel yararlı bir konu olmuş.BmW her zaman Tercihimdir diğer araçlara göre daha az masraf yaptırır.Mustafa abi sen eli öpülesi bir insansın sizin sayenizde bir çok şey öğrendim.
Güzel konu, emeğinize sağlık,
Konu her ne kadar Türkiye ile sınırlı olsa da fikir olsun diye şuan bulunduğum macaristandan bir örnek verecem, macaristan diyip küçümsemeyin, 10 milyon ülke nüfusu İstanbuldan küçük ama adamların "Hungarian Drift Association" yani Macar Drift Kurumları var!!!
Bu linkte de drift klüplerini göreceksiniz, az-çok hangi arabalarla drift yaptıklarını anlarsınız...
Drifter.hu
(google chrome ile açıp çeviri özelliğini kullanırsanız daha iyi olur)
Konu harika..
E46 330D düşünüyorum.. Torku erken doldurup fazla devir cevirmeden cizgimi koruyabilirmiyim.. çok merak ettiğim bi konu. ona gore araç secicem.. 4 kapı olsun istiyorum baska amaclarada hizmet etmesi bakımından.. illede coupe mi dersiniz ?
ortalama 280hp 600nm civarında olacak, ilk işim LSD difr. hid.hand brk.
Konu cok iyi.
Drift yapmadim hic biriyle sizin kadar hardcore ama kendi tecrubelerimden taviseyem sudur ki BMW dusunenlere;
Kesinlikle e34 525 veya ustunu tercih etsinler. 535 ozellikle tork egrisi, dayanikliligi, sasi ve karoserin saglamligi, BMW de mihenk tasi gibidir. Herhalde BMW;nin yedek parcada en fazla zarar ugradigi kasa e34'tur :) Tas gibiler gercekten
e36'da ise hem cebinize hem de zamaniniza en uygun olan 3.25 en idealidir. Vanossuzsa kaymaklidir gercekten. Makine bildigin ölmüyor :) M3 kadar bir sey oldugu zaman uzmez ve ayar gerektirmez.
opel omega 2.5 lar ıcın ne dusunursunuz acaba??
Coilover'ın amacı arabanın süspansiyonunu geliştirmek.Ağırlık merkezini aşağı almak ve tabii ki yatmayı engellemek.Bu size direksiyon kontrolü olarak geri dönüyor.
Bmw'lerde kamber önde coiloverdan , arkada alt kollardan ayarlanıyor.Evet kamber de lazım.Driftte otomobillerin hiç düz gitmediğini unutmamak lazım.Viraja giren otomobil içinde kamber kesin olarak gereklidir.
kuş serisi konuşulmuş ama bence güzel bir seçenek olmazmı? zira parça servis sorunu yok herşeyi ucuz örneğin motor kırma derdi olmaz. ya da diğer pahalı arkadan iterlere göre daha acımasızca sürebiliriz.Bence mantıklı geliyor.