Atmosferik kategoriyi bitiriyor saniye sistemi. Dünya da başka bir örneği var mı aşırı besleme otomobil ile atmosferik otomobilin aynı kategoride yarıştığı? Önden çeker otomobil ile 4 çeker otomobilin aynı kategoride yarıştığı? Kıstasın sadece saniye olduğu gruplandırma örneği var mı başka? Ben Türkiye'deki saniye sistemine karşıyım. Yoksa Saniye sistemi atmosferik, aşırı besleme, önden çeker 4 çeker gibi kategorilendirilirse karşı değilim.
Saniye sistemi insanları turbo 4x4 yapmaya yönlendiriyor Türkiye pist koşullarınıda düşününce.
Hızlı bir 106 seeding te 12.9 yaptı, yarışmaya katılan bütün 106 lar 13sn yaptı. Bu adam kendi denk araçları arasında en hızlı olmasına rağmen belkide ilk yarışta elenicek.
Punisher seeding te 11.8 yaptı, turbo önden çeker bir otomobil 11.9 yaptı. yarış zamanı basıncını 0.2 açtı ve yarışta 11.7-11.6 yaptı. Atmosferik aracın kabahati ne? İlla nos mu bağlaması gerekiyor? Neden atmosferik araçlar içinde yarışamıyor bu kadar emek verilmiş bir otomobil?
Ahmet Sato,Vts_power, Bazoka,stlegal ya da Hulk En hızlı önden çeker otomobil yapmak için kıyasıya yarışırken, neden 4 çekerler ile yada arkadan itiş otomobiller ile sınıflandırılıyor? Bu adamların çekişmesi en hızlı önden çeker olabilmek değil mi?
Amerikan ile import araçların özel yarışlar harici aynı sınıflarda yarıştığını ben görmedim.
Usa de domestic vs. import yarışları düzenleniyor fakat onlar geleneksel düzenlenen yarışlar.
Ben illa hacim olsun başka bir kıstas olmasın demiyorum. Hacime göre kategorilendirip, seeding süresine göre uluslar arası eşleştirme ile yarıştırılması taraftarıyım. En düşük süreyi yapan 5 kere arka arkaya kalkıp aracın bu kadar yorulması dünya da yok.
Generate ladders
buyrun eşleştirme sistemi, Pro ladder sistemi kullanılıyor, seeding sürelerine göre ve sınıfındaki araç sayısına göre eşleştirmeler belirleniyor.
Kemalcan akhisar da helak oldu, ard arda 3 araç eledi yanlış hatırlamıyorsam. Yazık değil mi?
Kadir abi ve erkut siz atmosferikçisiniz nasıl olurda saniye sistemini savunuyorsunuz aklım hayalim almıyor. Sen araç hazırlıyorsun atmosferik, kılı kırk yarıyorsun, 3 hp için 1000dolar para harcıyorsun, turbo araçlar ile aynı kategoride yarışmayı kabul ediyorsun.
Neyse ben daha fazla yazmak istemiyorum. Yurtdışı örneklerini inceleyin, Amerika dediniz Amerika da böyle bir sistem yok.