mustafa farkındaysan bu tip durumlarda son kararı hakemler verdi
tüm prosedür ve onaylar hakemlerin kararından çıktı ne arıyorsun anlamış değilim
biz bunu hakeme anlatmamıza rağmen kurallar böyle dediler bu şekilde onayladılar
Printable View
hilmi yada ahmet araçlar finale gelmişler digerlerini zaten elemişler son kalkış gerçekleşmemiş yarış komserleri bu dogrultuda iki araçta arıza yapınca final öncesindeki son sürelerine bakarak 1. ve 2. ilan ettiler. bana göre de dogrusu budur. digerlerinin yani 3.nün ve digerlerinin bu araçalara KARŞI ÜSTÜNLÜGÜ ZATEN YOKTUR. İHRAÇ YADA CEZA DURUMU MEYDANA GELİRSE DOGRUDUR. SIRALAMA TAMAMEN DEGİŞİR.
Kurallara göre benim yazdıgım gibi olur.
Ama ben sahsım adına fınalde arıza yapıp benımle kalkamayan arkadaslarıma kupa benım olmasına ragmen kupayı teslım ettım hemde bırcok kez. Bu benım sahıs dusuncem ve jestım. Kurallara bakarsak yaxdıgımın dısına cıkmaz. Fınal kalkısı yapıcak 2 arac arıza yaparsa ve kalkış olmaz 3. 1.lık kupasını hakeder.
Tosfed kurallarına bakın ali abi
Öyle bir kural yok
Olmayan bir kuralı hiç bir hakem uygulayamaz
Mekanik sporlarda arıza yaşanırsa o araç yarış dışı kalır
Siz hiç formula da en iyi süreyi yaptı ama yarışta arızalandı diye 1 ncilik kupası alan gördünüz mü yada başka branşta?
Saniyesi iyi diye arıza yapan araca ve sahibine kupa vererek yarışı arıza yaşamadan hakkıyla bitiren şahısların hakkını yemişsiniz
He şahıslar kupalarını aldıktan sonra kendi insiyatifleriyle ancak kupalarını sen hakettin diye verebilirler ama siz yada hakem komitesi olmayan bir kuralı uygulayanazsınız
ya abi burda birşeyleri düzgün bir şekilde konuşup tartışıyoruz bilmediklerimizi yad bize yanlış gelenleri soruyoruz böyle bir tepkiye gerek yok.kime sizi ZAN altında bırakmak için konuşmuyor.eğer bunu hakemler yapıyorsa tekrar böyle bişe olursa bizde ona göre hakemler hakkında zabıt tutturalım sonuçta bize hakem değil dostluk lazım.
Bildiğim tek şey şartlar ne olursa olsun araç arıza yada herhangi bir sebepten dolayı elenir diskalifiye olur ve mecburen çekilirse kendi sınıfında kupayı alacak başka araba yoksa bile o kupa verilmez o sınıfa olur biter.bukadar dallandırıp uzatmaya gerek yok.
Böyle bir kural varsa bu bir açıktır bu açık kapatılsın. İyi ozaman adam çıksın ilk yarışta 9,xxx yapsın sonra o gurupta başka kimse olmasın ve araç shibi aracım arızalandı desin çekilsi aracını yormamak ve süresini riske atmamak için adam kupa alsın.Yok öyle bişe abi.
5-
PUANTAJ VE KLASMAN
a) Eşleşmeler sonrası rakibini iki defa geçenler bir üst
tura yükselirler.
b) Yarı finale kadar gelen sürücüler (son 4 yarışmacı) kalkış yaparak 1, 2, 3, ve 4‘ü belirleyeceklerdir.
c) Üçüncü ve dördüncüyü belirleyecek kalkış herhangi bir nedenle (hava şartları, vakit durumu vs.) yapılamaz- sa yarı finaldeki kalkışlarda en iyi dereceyi yapmış olan yarışmacı üçüncü olur. Daha sonraki dereceler, yarışma süresince en iyi zaman derecesini yapan sürücünün 4. lük neticesinden artarak giden sırayla göre belirlenir.
d) Finali kazanan yarışmacı birinci, kaybeden ikinci olur.
e) Daha önce bir yarışmacının finali kazanan yarışmacı- dan daha iyi bir derece yapmış olması birincilik ve ikinci- lik için bir değer taşımaz.
E şıkkından da anlıyacağınız üzere final kalkışını yapmış olmaları lazım
Final kalkışını yapılamamış ise daha iyi süre yaptılar diye kupa alamazlar o grupta fazla araç varsa doğal olarak 3. 4. Lük kalkışı final kalkışı sayılır
Şu iki kuralı dikkatlice okuyun arıza yapan araca saniyesi iyi diye kupa verilmez bu yarışı layıkı ile tamamlayan 3. 4. Ve 5. Ye haksızlık olur
Drag sporu biraz farklıdır.
En iyi süre güzel bir şeydir kupa alamazsın ama kendini en iyi süreyi yaptım diye tatmin ederisin.
Drag her kalkışta aynı performansı sergileye bilmektir ve mekanik sıkıntısız o yarışı bitirebilmektir.
Minik Zaten yazmış F1 de en hızlı tur zamanı adam elde ediyor ama podyuma çıkamıyor.
Drag'ta buna benziyor sürekli yüksek performans göstermen ve aracının dayanıklılığıdır.
günaydın arkadaşlar, kayıt yaptırmayan arkadaşların dikkatine yogun talep olması nedeniyle madur olmamaları için ek kontenjan olarak 10 araçlık daha kayıt açmış bulunmaktayız bilgilerinize.
Kısmi liste bellimi acaba ?
Guzel olucak gibi bakalim bizde gelmeyi pilanliyoruz..
Antalyadan gidecek arkadaslar toplu organizasyon yapalim.
Bencede MKT ye katılıyorum :)
Drag yarışlarını canlı yayınlatmayı düşünürmüsünüz? Antalyada yerel bir kanalda çalışıyorum. Eğer düşünürseniz 1 saat veya 2 saatlik yayın yapabiliriz. Ama maliyeti tek başıma karşılayamam , bir miktar ayırmanız gerekir