-
Mercedes Amg nin motoru cok akillica tasarlanmis turbonun emme türbini motorun on kisminda egzos türbini arka kisimda bir saft ile bagli bu tasarim hem turbo lagini azaltiyor hem emme ve egzoz turbinlerinin ayri olmasi motora daha soguk hava sagliyor boylece daha kucuk intercooler kullaniyorlar daha kucuk sidepod ve daha iyi aerodinami,motorla cok uyumlu calisan ers sistemi (kersin yeni jenerasyonu) sayesinde daha fazla zengin karisim kullanip daha fazla guc bulabiliyorlar.
-
su ihtiyar bunak ecclestone geberse keskede f1 eski gunlerine donse
-
f1 i senelerdir izlemiyodum teknolojiyi gorunce sok oldum ne hibriti mk ecclestone anasını bellemiş organizasyonun iyice , başlarım teknolojiye 80 lere dönsünler bundan kat kat fazla izleyici oranı olur bu sporun
-
2003 de Schumacher ispanya da Alonso dan tur yemisti . Ama bir sonraki yaris ona tur atmisti.
Ondan sonra ispanya sorgulanmaya baslanmisti hane ispyanya da iyisen her yerde iyisin diye ?
-
F1'in eski keyfi kalmadı katılıyorum.
Teknolojik gelişmeler seyir keyfini azaltsada ileride bineceğimiz otomobiller için inanılmaz arge yaptıklarını düşünüyorum.
Tutup teknolojinin hat safhada olduğu bir organizasyonda 80-90'lı yılların teknolojisiyle yarışmalarına beklememiz otomotiv endüstrisini ileriye taşımaz.
Bir kaç kural düzenlemesiyle, biraz sınırlamaların kalkmasıyla eski heycanına kavuşur bence. Fakat bunu görür müyüz? Sanmıyorum...