10 saniye cezasıyla Ric geçmiş mi oluyor
Printable View
10 saniye cezasıyla Ric geçmiş mi oluyor
Ros'un kameradan bakınca neredeyse carpışana kadar direksiyonu kırmamış .
https://youtu.be/_7CWYLMrCjg
yine bir ferrari strateji ozurlusu izledik arkadas takim tamamen vettele odaklanmis lider giden raikkoneni redbullarin arkasina attilar. yaris 2 tur daha olsaydi kimi vestapeni gecip darbe alan hamiltonun sorunlu aracini da gecip 1. olurdu son turlarda oldukca hizliydi tek istegim bu kadar 2. plotluk konumunda dusunulen kiminin sezon sonunda vettelin onunde bitirmesi bu adama haksizlik yapiliyor
Nico rosberg
"İç tarafta güçlü pozisyondaydım ve viraja derinden girmeye çalıştım. İç taraftaydım ve sorun yoktu. Ancak Hamilton virajı dönmeye başladı ve çarpıştık. Bu olanlardan dolayı şaşkınım."
yani diyor ki "kafam çiçek gibi" :D
şimdi benim anlamadığım nokta,
takım "2sinin yarışmasını görmek istiyoruz ve bunu göstermeyi seyircilere borçluyuz.takım emirlerini uygulamak son çare ama her yarış kaza olacaksa uygulanmalı" diyor
2sinin yarış dışı kaldığı yarışta nico büyük oranda hatalı olan taraftı.yarış çizgisinden çok alakasız bir yerde direksiyonda ayar yaparken dışarı itti.burada da takım ve nico frenleri bahane ediyor ki su götürmez şekilde hatalı olan gene nico
takım eğer emir vermeye başlarsa olacak olan arkadakinin öndekini geçmemesi olacak ama bu yarış gibi bir yarışta 1. kalkan ham hiç suçu yokken takım yüzünden arkaya düşüp bir de hızlıyken geçmeyip 2. kalacak? ben mercedesin takım emirlerini bu şekilde uygulayacağını düşünüyorum %90. bu durum nico öndeyken daha da ağır basacak.
yani ileride takım emirlerine başlarlarsa bugün ros 1 ham 2 olacak.eğer bugünkü ros pozisyonunda ham olursa "nico senden hızlı, yol ver" denecek hamiltona.
şampiyonada önde olduğundan ve alman pilot-takım-araba kombiasyonunu hayal ettikleri için.bu yarıştan sonra uygulanacak takım emirlerinin bu yönde olacağını ve hamiltonun mercedes ten ayrılmasının sağlam temelini atacaklarını bekliyorum
"Ham virajı dönmeye çalıştı ve çarpıştık , şaşırdım "
Ne yapmasını bekliyordu acaba ?
Başından beri rosberg hatalı madem frenlerin yok yol ver içerden girebilceği çok alan vardı ki frenleri olmasa bile hızı müsayitti tamamen dünya şampiyonasına giderken hami yoldan çıkarıp avantaj sağlamak istedi ama elinde patladı bu stratejisi bu ikili senna ile bir dönem takım arkadaşı olan fransız bir pilot vardı onlara döndüler fransız pilotta senna ile çok uğraşıyordu.
Magdem vurucaksın,on sag tekerlege vursana bırader! Yemın ederım salak bu....
bence açıkça gidip vurmadı,hatta hamilton sevmeyenlerin çok büyük oranda ham ı suçlu bulacağı tarzda bir kaza.
ros duramıyor,hamilton dışarıda açık alan varken dönmeye çalışıp önlenebilecek kazaya sebebiyet veriyor diye düşünen çoğunluk olabilirdi aslında.
ama ros bence hamiltonun içeri manevra yapacağını,liderlik için 2.liği hiçe sayacağını düşünemiyor.kendisi dönmedikçe ham ın da onunla dışarı gideceğini,kendisi dönmeye başladığında ham ın daha dışarıda,çekişi düşük ve piste girerken arkasında kalacağını düşünüyor.temas yaşamadan arkada bırakmak için.ama ham temastan çekinen biri değil binlerce kez gördük.dün yarış dışı kalan hamilton da olsa bir sonraki yarış böyle davranmamasını bekleyecek değilim.bu hareketleri yüzünden kaçırdığı şampiyonluklarda umrumda değil.bana yaşattığı seyir zevki,verdiği heyecan,gösterdiği hırs beni ilgilendirir.
Rosberg'in direksiyona verdiği açıya baksana abi, Ros'un ne düşündüğünün önemi yok adam bariz kütük gibi gidiyor çarpıyor. Frenmiş filan hikaye bunlar... Ham burada temastan kaçınıyor ki. :) Ham ilk başta viraj sonrası daha iyi bir çekiş için yarış çizgisine dönüyor ilk, sonra Ros çok içerde kaldığını farkediyor. Ham içe girmesin diye yanında kalmaya çalışıyor. Sonra çarpıyor, beceremiyor gayet açık...
Nıco kendı kanadını yanı en yumusak yerı ham ın lastıgıne carpıyor arkadaslar,yapmayın...
Kendı lastıgını yanı on tarafdakı en guclu yerı onunkanat yada lastık hızasına geturıp yaslamalıydı...
En yumusak yerınle saldırı neden yapar ınsan?
Lastık patlatmakda zor bu carpmayla....
Bu haftasonu nevalelerle ekran basındayız :)
Bakalım Silverstone'da Ferrari pit ekibi nasıl bir yeteneksizlik sergileyecek ?
Artık Rai'nin telsizden küfür ve fırçalarını çok haklı buluyorum .
Ben biraz olayin geneli bakmak istiyorum .
Mercedes'te ROS kollanmaya baslandi gibi ? Cogunluk evet der ? ( ozellikle son yaristaki strateji ve pitlerden sonra ) Peki Lewis ondan saf hiz olarak daha ustunken ve tum sampiyonluklari almisken nasil oluyorda takimi ona karsi kaybediyor ? Neden takim ROS'a destek olmayi seciyor ? Sakin Alman hikayelerine girmeyin ...ilk Turbo sezonunda son yaris sampiyonluk yarisinda ROS'un motor gitti Lewis'in degil ? ( Gercekten bir takim birinin kazanmasini istese bunu yapamiyacak mi ? )
Mercedes zirveye kondugunda hersey iyi gidiyordu hic bir sikinti yoktu suyun kaynamaya baslamasi Abu Dubai'de Lewis'in sert savunmasi ile basladi sonra Suzuka'daki ve Austin'deki ilk viraj ve bu sezon Montreal'deki ilk viraj vakasi.
Bana bu hikaye biraz 2007 yi hatirlatiyor.Alonso-Hamilton.Hamilton Monaco'da yeterli benzini varken bir kac tur daha atip kazanmasini sagliyabilecek avantaji rahatlikla yaratabilecekkken takim birden onu pite cagirdi ve yarisi Alonso'ya hediye etti.Sonra birden takim Hamilton'a dondu ve Alonso mizmizlanmaya basladi.Ondan once benzer hikaye Jack Villineuve'da basina geldi .Honda'da iken sampiyon surucu sifati ile yasiyordu ama o kaza yapinca tum pit ekibi kahkahalar ile ona gulmustu.Takimin yildizi olan pilot nasil olurda birden dislanmaya baslar ?
Bu sezon ROS onde bitirir ve bu hava boyle devam ederse belki supriz bir sekilde HAM takim degistirebilir.