Ferrari sasirtti gercekten. Ayarla ilgili degil demis vettel. Klaaik yagmur ayarindaydik ama calismadi arac cok fazla kaydi demis.
Ham bu saaten sonra 1.ligi vermez kaza bela olmazsa. Vettel 2 veya 3. Lugu zorlar.
Bugun hava gunesli pist kuru
Printable View
Ferrari sasirtti gercekten. Ayarla ilgili degil demis vettel. Klaaik yagmur ayarindaydik ama calismadi arac cok fazla kaydi demis.
Ham bu saaten sonra 1.ligi vermez kaza bela olmazsa. Vettel 2 veya 3. Lugu zorlar.
Bugun hava gunesli pist kuru
Dilim döndüğünce, duyduklarımdan anladığım kadarıyla şöyle yazayım. Ferrari yavaş virajlarda daha iyi, kıvrak bir araç. Mercedes hızlı ve uzun virajlarda daha iyi. Bu farkın temeli dingil mesafesinden kaynaklı. Mercedes'in aracı 16 cm daha uzunmuş dingil mesafesi olarak. Ayrıca Mercedes'in en ciddi avantajı motoru. Zaten çok sağlam ve güçlü bir motorları var bunun yanında motor modu muhabbeti de var. Sıralamalarda açıyorlar bunu araç bir kaç tur %100'ünü veriyor. Bu eski turbo çağında da varmış. Sıralamalarda araçlar 1300-1500 bandına geliyormuş yarışta 800-900 hp lere iniyormuş yarış mesafesini çıkarabilmek için. Ancak Mercedes sıkıştığında da bunu kullanabiliyor yarış içinde. Ferrari yaklaştığı zaman motor modunu değiştiriyor ve fark açıyorlar sonra güvenli aralığa sahip olunca normal moda geçiyorlar. Ayrıca Ferrari lastiklere narin davranıyor bu daha geç ısıtmak ve daha uzun kullanmak anlamına geliyor lastikleri ancak soğuk havalarda bu pek işe yaramıyor özellikle sıralama turlarında kaybediyorlar. Ferrari'nin önde ki aracı daha rahat takip ettiği görülüyor buda Ferrari'nin aero olarak iyi durumda olduğunu gösteriyor bunun yanında mekanik yol tutuşu denen süspansiyon ve şasininde iyi olduğunu gösteriyor, e zaten lastikleride iyi kullandıkları için önde ki aracı takip etmek daha kolay oluyor. Mercedes tur bindirmelerde bu yüzden daha fazla zaman kaybediyor benim gözlemlediğim bu. Aslında bakılırsa Mercedes ve Ferrari birbirinin zıttı araçlar. Zıt gidiyorlar birbirlerine belli alanlarda yaklaşamıyorlar. Şampiyonluğu etkileyen ise bence Mercedes motoru. Muazzam iş çıkarttı adamlar kimse yanlarına yaklaşamıyor bu konuda...
Sonu biraz acik bir soru cunku aradaki fark hemen hemen her yaris degisiyor ( 2 takimin yaptigi guncellemeye gore ) Yaz arasindan once hizli pistlerde ( ornegin Silverstone ) Mercedes cok rahatti ama aradan sonra SPA'da Silverstone'a benzer olan pistte Ferrari dibine kadar gelmisti Mercedes'in .Dun yagmurda Dokuldu kirmizilar.Genel kabul Mercede acik ara en iyi motor , Ferrari ise aerodinami'de biraz daha iyi ( lastikleri uzun kullanmasinin sebebi bu ) degismeyen hep sabit olan ise Mercedes'in sasisi belirgin bir sekilde Ferrari'den uzun ( Mercedes 3760mm - Ferrari 3594mm )
Birde boyle bir anlatim var ( Genelde Aerodan bahsediyor )
https://www.youtube.com/watch?v=GAVJBVMjImE
Ferrari birde buraya yeni motorla gelmisti bakalim nasil etki edicek yeni motor
Tsk ederim,
Anladigim kadari ile modlar degisiyor bu araclarda gucler,standart bi bg/nm varmidir bunlarin? Hacimleri ve silindir sayilari ayni onu biliyorum.
Strateji,mekanik ve aoredan baska kazandiran yasal hileler modlar vs
Bu konularda kesin rakkamlari kimse aciklamiyor , sadece sene basinda Mercedes 1000HP yi gorduk dedi o kadar.( Hep 1000 HP de gitmiyorlar ama Bason'un dedigi gibi sikistiklari an motora ayar veriyorlar ozaman o devreye giriyor ) ortalama 800 - 900 HP arasi gucte takimlar . Neden hep tam gaz gidemiyorlar ? motorun omrunu uzatmak icin , 1 sezonda 4 motor hakkin var sonrasi her motorda siralamada ceza yiyorsun .
Bu sene en cok konusulan olay Yag yakma olayiydi.Sene basinda Mercedes yag yakma limitini cok fazla istiyordu bu konuda bir cik bulduklari ve guc kazandiklari tahmin ediliyordu ( ki bence evet yapiyorlardi )
su linke bakabilirsin : F1, yağ yakma konusunda yeni sınırlamalar planlıyor | Formula 1 haberleri | Motorsport.com
Ve Vandoorne gene ceza almis ...cHonda motorda sorun bulmus ve guc unitesini degistirmis ? ( Bu sene Honda'nin sorun yasamadigi bir yaris var mi ? hatirliyan var mi ? ) acik ara en yavas ve dayaniksiz motor.
Yarış sırasında malesef dışarda olucam. Cok cok iyi olucak bir yarışı kaçırıcam. Mümkünse olan biteni buraya yazarsanız takip etme şansım olabilir.
mobilden yarışı izlemek için link var mı ? Olmadı yolda açıp izlicem
Pc-Mobil Serhan Acar anlatimi ile .
Formula 1,MotoGP,WRC. Tum Motor Sporları Haber,Canlı - Tekrar izle
Platin uyelerine TV+ diye uygulama varmis,2 yarisdir keyfini cikariyorum.
Cepten izlemek buyuk keyif...
Ham Mercedes de olmasa buyuk sempati ve saygi besliyorum Merc'e... Zaten otomobilde alman hayranligim yillardir mevcut. Yoksa bottas kazandigi zaman icimden seviniyorum.
Cok iyi basladi , HAM boyle zorlamaya devam etesin motoru patlatsin :)
herkes yerini buldu, bundan sonra monoton geçebilir...
Mercolar fena gidiyor yine...
Ferrarilerde bir sorun var, ya lastik ya da ayar bilemiyorum...
Havada sıcak gözüküyor ama anlamadım yani Mercolar ayrı giddiyor yine... Ferrarilere hiç uygunda değil pist ama SPA'yı düşünüce yakın olmasını bekliyorduk ondan herhalde... Yalnız Rai kayıplarda. hayalet gibi bir sezon geçirdi o koltukta...
Honda 300 km dedin mi duvara çarpıyor araç sanki ya bu nasıl bir motor... :)
bu VES ölmek mi istiyor yoksa şu pistte birini öldüreyim de adım MAD MAX olsun mu diyor acaba_???
Ceza gerektiren bi olay bencede. Ne gerek var zaten öndesin... Mercolar Tifosilerin evinde double yapıyor, acaba ne olacak podyumda merak edyorum... :)
Sezon içi gelişimde mi geride kalıyor Ferrari anlamıyorum ki. Ve yarışa göre karakteri değişiyor takımların ancak bu Ferrari'den değil Mercedes'ten kaynaklanıyor. Aslında hep hızlılar ancak bu sezon ki araçları ayar konusunda sıkıntılı ve bazen ayarları tutmuyor gibi geliyor bana. Ferrari ise hep aynı, olması gerektiği kadar hızlı. Mücadeleyi Mercedes'in ayarları belirliyor bence...
Huahahah Hamilton kaşınıyor... :D
Daha önce İtalyanca biliyor muydu bilemiyorum ama işine nasıl kendisini adadığını gösteriyor Vettel'in... İş disiplini cidden farklı boyutta Almanların...
Tüyler diken yine... İleride allah nasip eder inşallahta bir kerede olsun yaşarım o ortamı... :)
https://www.facebook.com/Formula1/vi...4389951717988/
Boyle bir gunde cok kotu oldu . Gecen hafta HAM en iyi arac Ferrari diyordu ...
Bugün Ferrari için çok özeldi böyle olması hoş olmadı, hoş yine de tifosi hiç susmadı...
Instagram da bazi fotolar paylastim ve altina sunlari yazdim;
Muhtesem seyirci! Muhtesem yaris! 70. Yil! Bunlarin hakki verilmez mi? Malesef Mercedes'ler guc farkini rahat rahat ortaya koydu,sahil gezintisi gibi yaris cikarip cokkk rahat duble yaptilar... Tebrikler ama Fcar lar kendi evinde cokk daha mucadeleci olmaliydi. Malesef geri gidiyoruz... Ama yinede #forzaferrari #forzatifosi
Kafamin almadigi Redbull'lar bile ciddi hizli bizden..!
Yahu ne oldu,3 yaristir geri gidiyoruz...
Hele bu yaris tuy dikti resmen!
Merclere tekrar tebrikler,bottas dahil iyi is cikardilar.
Redbull larda oyle...
Kirmizilar icin hayal kirikligi...
Şu Hamilton tripleri yüzünden itici. Soyunma odasındaki tripler ne öyle ya? Sırtını dönmeler, görmemezlikten gelmeler v.s Eline koz verilince şımarıyor...
Yarış için ise; Ferrariler 4. motorla kendini toplarlaması gerek. Redbullara güncelleme iyi gelmiş. Ferrarilerden bariz hızlılardı. Merso yine vanayı açtı. Gerçekten çok çok iyi motorları var.. Bir de Honda artık 4. mü 5. motor mu, adı neyse artık getirsinler. Singapur ve Japonya'da bekliyorum... Yoksa yok olup gidecekler.
Ham buyuzden itici.
Malesef kisiligi oturmadi ve kompleksi heryerde onu ele veriyor.
Mercedes'i cidden seviyor ve saygi duyuyorum.
Stroll ile oconda mercedese has olan vanayı buldular sanırım rai geçmekte çok zorlandı. Redbullar yine yarışlar azalmışken hızlandılar keşke sezon başından beri hızlı olsalardıda eğlence olsaydı. Tabi birde verstafenin şansı olması lazım her yarışta bir aksilik. Redbullar bana seyir zevki veriyorlar çok geçiş konusunda gözleri çok kara. Ömrü hayatımda alonso kadar takıntılı bir adam görmedim :D yarışı bıraktı palmerın cezası ile uğraştı en son göremeyincede palmer nerde diyordu :D :D Adamın motordan beklentisi kalmayınca emekli albaya döndü :D
Rai gecmekte zorlandi ama kimi gecerken zorlanmadi ki? Bir tane rahat gecis yaptigini gormedim ama arakdan yaklasanlar hep gecti.
Redbull leblebi cekirdek gibi harcadi rai'i...
Nedense "1" sene daha uzadi kontrat.
Alo benzetmen harika :)
Hatta telsizden palmer'i sorup,yaris disi kaldigini ogrenince, "karma" dedi! Haha!
1 haftada olan bu degisim Mercedes uctu gitti , RedBull Ferrari'yi yakaladi.Motorun en cok onemli oldugu yerde .McLaren bu yuzden Renault'a gecmek icin cirpiniyor.Gercekten oani biteni anlamak guc , havadan desek cumartesi soguk ve yagmurlu bir hava vardi Ferrari gene ortalarda yoktu , pazar gunesli hava gene kayip ... Gelisim yarisinda bu kdar geri kalmak sampiyona acisindan cok kotu
Singapur'da ve Malezya'da 1.lik gelmezse Ferrari dükkanı kapatır.. Redbull geçen seneki gibi 2. yarı coştu.
Yorum: Sezon Spa'da yeniden başladı | Formula 1 haberleri | Motorsport.com
yukarıdaki değerlendirmeyi okumanızı tavsiye ederim. tifosiler endişeye kapılmasın..