otomobiller kusursuzlaştıkça mecburen kaliteyi düşürmek zorunda kalıyor fia:D
Printable View
otomobiller kusursuzlaştıkça mecburen kaliteyi düşürmek zorunda kalıyor fia:D
Onu bırakta sabah 8 de çok ters saat ya :D Sabahlarsın uyuya kalma ihtimalin var, uyursun uyanamama ihtimalin var :D
Sıralamaya az kala heyecan artıyor ...
Schumacher Reis den sonra McLaren i çok merak ediyorum. Testlerde sorunları vardı fazla tur atamadılar ama geçen senede ilk testlere Redbull katılmamıştı buna rağmen araçlarının performansı en iyiydi.Ondan önce Brawn GP son testlere anca yetişmişti ama onlarda sezonu domine etti.Değişik bir araç bakalım neler yapıcaklar.
Mercedes gene hayal kırıklığı ... Geçen sezon hazırlanmaya başladılar , herkesten önce neredeyse sezon ortasında başladılar aradaki fark kapanacığına neredeyse fark açılmış ...
Testlerde Ferrari nin yarısı kadar tur McLaren kırmızıların önünde ! Redbull dan sonra en hızlı takım .
Sutil start düzlüğüne girildiğinde arka kanadı belkide 0.3 - 0.5 saniye erken düzeltince anında arkanın kontrolunu kaybetti spin attı .... araçlarda TC de yok ... F1 i bu yüzden seviyoruz adamlar inanılmaz.
Vettel uçtu ( Vettel 0.8 saniye farkla pole de bide daha KERS i kullanmamış ... ) ama lastikleri çok zorladı 10+ dan başlıyanlar yeni lastik takma şansı var umarım Schumi burdan bişiler çıkarır. Bu kadar aşınan lastiklerle ilk yarış nasıl olucak çok merak ediyorum.
1. Sebastian Vettel Red Bull-Renault 1m23.529s + 0.778s
2. Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1m24.307s + 0.866s
3. Mark Webber Red Bull-Renault 1m24.395s + 1.250s
4. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m24.779s + 1.445s
5. Fernando Alonso Ferrari 1m24.974s + 1.718s
6. Vitaly Petrov Renault 1m25.247s + 1.892s
7. Nico Rosberg Mercedes 1m25.421s + 2.070s
8. Felipe Massa Ferrari 1m25.599s + 2.097s
9. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m25.626s + 3.537s
10. Sebastien Buemi Toro Rosso-Ferrari 1m27.066s + 2.442sQ2 : 1m25.882s
11. Michael Schumacher Mercedes 1m25.971s
12. Jaime Alguersuari Toro Rosso-Ferrari 1m26.103s
13. Sergio Perez Sauber-Ferrari 1m26.108s
14. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m26.739s
15. Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1m26.768s
16. Adrian Sutil Force India-Mercedes 1m31.407s
17. Rubens Barrichello Williams-CosworthQ3 : 1m27.222s
18. Nick Heidfeld Renault 1m27.239s
19. Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1m29.254s
20. Jarno Trulli Lotus-Renault 1m29.342s
21. Timo Glock Virgin-Cosworth 1m29.858s
22. Jerome D'Ambrosio Virgin-Cosworth 1m30.822s
23. Tonio Liuzzi HRT-Cosworth 1m32.978s
24. Narain Karthikeyan HRT-Cosworth 1m34.293
Sıralama pek bi ölçü değil bence, taktiksel olarak bişiler yapıyor olabilir geride kalan arabalar, sonuç olarak lastikler ve pit stratejileri tamamen soru işareti, bence sıralamayı yarıştan sonra daha iyi yorumlayabiliriz ;)
Al işte uyuya kaldık. Umarım büyük yarışı kaçırmayız :(
valla bu pistte heran hersey olabilir sıralamaya cok takılmamak lazım, yagmur yağma olasılıgı varmı acaba ?
yarış bu sene gene trt1 demi arkadaşlar
ilk virajda spin olacak mutlaka gibi geliyor bana:)
Yarışlar TRT3 de olması lazım , sıralamayı kaçırdık tekrarı merak edenler için saat 17.00 gözüküyor trt3 yayın akışında
kaynak :)Alıntı:
1- Yayın hangi kanalda yapılacak, nasıl seyredeceğiz?
Bu seneki F1 yayınları TRT Spor´da, yani geçen seneki adıyla TRT3´ten yapılacak. 2010´da TRT3´ü izlediğiniz tüm platformlarda (Digiturk, D Smart, kablo tv, Teledünya, TRT.net.tr internet sitesi, tivibu, karasal yayın) bu yıl da Formula 1’i izleyebilirsiniz.
Bunun dışında yayın, TRT HD’den de eşzamanlı olarak verilecek. Yani HD uydu alıcısına sahip olan dijital platform aboneleri (Digiturk, D-Smart, Teledünya) yayını HD olarak da seyredebilecekler.
FOM’un genel yayını HD’ye geçirmesiyle beraber, yukarıda bahsettiğim diğer platformlardaki standart yayının kalitesi de artacaktır.
http://www.serhanacar.com/haber/238/...-bilgilendirme
bu arada bi ekleme yapmak istiyorum petrov iyi bir derece yapmıs ve 6. sırada start alacak kubica şayet yarısıyor olsaydı kesinlikle petrovdan daha iyi derece yapardı ve su an sıralamada ilk 3 de bile olabilirdi burdan kıyasla renonun otomobili zannediyorum bu sene epey hızlı olsa gerek...
mc larennn...
Bugün sıralamaların ilk turuna bir göz attım da, sadece red bull pilotları yarışıyormuş gibi :D Hani derler ya tek rakibi kendisi diye öyle bir durum gibi geldi :) Yarışı bekliyoruz bakalım :)
redbull güzel başladı,
vettel 1.
hamilton 2.
petrov 3. oldu acemi olduğu belli oldu 3. lük yerine garaj style park etti arabayı vettelin arabasının arkasına :D
arka kanat olayınında aman aman birşey olmadığı belli oldu
En başını kaçırdım schuminn olayı göremedim amartisör eğilmiş diye bir açıklama var lastik patladıkdan sonra , vettel rahattı hamilton pek görünmedi ortalıkda , petrov yerini kaybetmedi park yeri ilginçti tabi alışık değil :D alonso fena değildi , barrichello acemi gibi bir hareket yaptı yarışta kalan tek mersoyuda o götürdü.
Kanat mekanızmasının bu pist için pek bir getirisi yok gibiydi daha uzun düzlüklerde işe yarıcaktır ,öndekine biraz haksızlık gibi görünüyor ama bakalım nasıl olacak. HD yayın olarakda ben beğendim trt yayınını ilk defa ,reklamada girmedi trthd :D
shumiye yazik oldu yine.. baricelloda saolsun adamlarin alacagi 3-5 puandan da etti.
burda turkce olmadigi icin pek birsey anlamadim merak ediyorum rosberg ne aciklama yapacak sayet baricelloya garezim var gecen sezon her bka abuk subuk konusmustu..
alonso sikistirmaya daha once baslasa gecebilirdi petrovu bu seneki lotus renaultu gorunce kubicayi dusunmeden edemiyorum yazik oldu sampiyonluga bile oynayabilirdi bence..
pisttenmidir yoksa takimlar arasindaki hiz farkindan mi bilemiyorum ama aradaki zaman inanilmaz acikti zevksiz geldi bu yaris bana..