hamilton kasap kasap
Printable View
hamilton kasap kasap
aha pompalıcaklar hamilton u :D
hamılton :mad2:
Şimdiki ceza 6 ay dan başlar.. Adam yaralamaya giriyo artık yaptıkları :D
Çıkışta bekliyorlar hamiltını :D
kaza bebeye yaradı :(
alonso kazanmalıydı
vettel aldı :D
Ergen genç e bak saldırdı hatunlara hemen :P
Bu arada Alonso çıldırdı içinden fena saydırıyor güvenlik araçına bariz belli :)
hamiltona laf söyleyenler yarış seyrettiğinizi farkında değilmisiniz?
schumi hamiltonun içerde olduğunu görünce kazaya sebep olmamak için kenarda kalmayı bildi ama maldonado da daha o tecrübe olmadığı ortada
massaya birşey yapmadı,açığı gördü daldı massada üstüne kırdı ve geçemedi zaten ama düzlüğe çıkarken tünelde içeri dalmayı becerdi.
hauahuahahu huauauhau yarıldım askere tuttu keko ahahahaha :D
hakemler ve lastikler yarışı katletti açık bir şekilde,bence
Bro Maldona da viraj içine girmişti bile zaten Lewis kafayı yarış çizgisinden değil pist in dışından geldi soktu başka yerde öle bi atak yapma şansı yok çünkü o kadar dıaşrı çıakrsa direk bariyer var
abi adam yanına gelmiş isterse uzaydan gelsin.sen kazaya sebebiyet vermemk için yol vereceksin hakem bakacak artık ona.vuran hamilton değilki maldonado
hamiltona 2 kere atak yaptılar u virajında 2sindede kaza olmasın diye içerdeki pilotun üstüne kapanmadı.
ama direstaya algersuari
hamiltonada massa iyice kapandılar.kazaya sebebiyet verdikleri için ceza aldılar bir de
Anlatamadım Adam zaten viraja girmişti viraj a girmeden önce kafa gösterse haklısında adam zaten dönmeye başlamış .
Senin dediğin Schumi olayında oldu Schumi yol verdi ama Maldonado olayı Hamilton çok iyimser daldı içeri , Maldodanado zaten virajı almaya başlamıştı
izlemekten keyif aldığım tek pilot vardı, Hamilton :D
birinciyi bence hakemler belirledi...
f1le şenlenmiş monaco ama futbolla kederlenmiş.
ligden düştü dün akşam koskoca monaco fransa liginde.
bu vettel tam bi çocuk ya. :D
tekrarını nasıl izliyebiliriz ?
yapacak birşey yok monaco'nun karakteristiği böyle, de schumi'nin karakteristiği böyle değildi önceden kapı nasıl kapanır bilirdi ;)
Heyecansız geçecek diye düşünürken son dakikaya kadar, pardon son 8 tura kadar süper heyecan vardı, ah o kaza olmayaydı son turlar çok çok daha fena geçecekti ama Monaco'da buna da şükür.
Lewis'in tünel içi geçişine hasta oldum, işte F1 budur demeyi unutmuşduk, biraz olsun hatırladık.
Vettel ballı, çok ballı...
Hamilton'dan Yarışın Ardından Zehir Zemberek Açıklamalar!
Lewis Hamilton, kendisi için olay dolu geçen Monaco yarışından sonra zehir zemberek açıklamalarda bulundu.
Yarışta bir çok sürücüyle temas yaşayan ve pitten geçme cezası alan Mclaren sürücüsü yarışı 6. sırada tamamlamıştı.
BBC'ye konuşan Hamilton "Son 6 yarışta 5 defa hakemlerin karşısına çıktım. Bu şaka olmalı. Kesinlikle şaka gibi." dedi.
Massa ile yaşadıklarını değerlendiren Hamilton "Burada geçiş yapamıyorsunuz ve her türlü fırsatı değerlendirmek zorundasınız. Massa'nın içerisinde bir yer buldum ve oraya daldım ancak o da hemen üstüme doğru gelmeye başladı. Kazayı engellemek için bordürlere kadar çıktım ancak orada kilitlendik. Ancak cezayı her zamanki gibi ben aldım." dedi.
Maldonado ile olan kazasını değerlendiren Hamilton "Onu geçmeye çalışıyordum, bunu ekranlardan görebilirsiniz ancak üzerime kırdı ve vurdu...Saçma... Çok saçma ve aptalca sürüyor." dedi.
Muhabirin hakemlerin her zaman kendisini mi hedeflediğini sorması üzerine Hamilton "Belki bu siyahi olduğum içindir." dedi.
Yaşananların sürücü olarak güvenini kaybetmesine neden olup olmadığının sorulması üzerine Hamilton "Hayır bunlar güvenimi kaybetmeme neden olmuyor. İnsanlar geçiş yapmamı, yarışmamı istiyorlar ancak geçmeye çalışınca, gösteri sunmaya çalışınca ya da atak yapmaya çalışınca suçlu oluyorsunuz. FIA adil olmalı. Eğer geç fren yapıp birisinin kaza yapmasına neden olsam gerçekten çıkar elimi kaldırır kazaya sebep olduğumu söylerim ancak burada öyle bir şey olmadı." dedi.
Şampiyonluk şansını değerlendiren Hamilton "Bilmiyorum. Asla çok geç değildir ancak çok da harika görünmüyor. Her şeye rağmen bugün tam anlamıyla yarıştım, takım harika iş çıkardı. Son turlar öncesinde aracı çok iyi bir şekilde hazırladılar." dedi.
Konuşmanın video linki: http://www.youtube.com/watch?v=hD8T8_JR4Mw
Sonrası .
Hamilton, Açıklamalası Yüzünden Komiserlerle Görüştü
McLaren Patronu Martin Whitmarsh, Monako GP sonrasında yapmış olduğu "şaka" konusunda Lewis Hamilton'un verdiği ifadenin komiserler tarafından kabul edildiğini söyledi.
Yarışı çok sinirli bir şekilde bitiren İngiliz pilot, kendisine verilen cezalar konusunda "Belki de siyah olduğumdandır. Ali G'nin de söylediği bu. Bilmiyorum" demişti.
Whitmarsh, pilotunun komiserlerle tekrar görüştüğünü ve kurulun, Hamilton'un izahını anladıklarını belirtti.
Whitmarsh: "Yarıştan hemen sonra hayal kırıklığı yaşıyordu ve yarış sonrası TV görüşlerinde Ali G'yi referansa atıfta bulunarak cezalarıyla ilgili kötü bir şaka yaptı"
"Bununla birlikte şakası konusunda konuşmak için bir süre sonra piste geri dönmeyi tercih etmesine sevindiğimi söylemeliyim. (Komiserler) izahını kabul etti."
Whitmarsh, Hamilton'un çok zor bir gün geçirdiğini kabul etti.
Whitmarsh: "Lewis moral bozucu bir öğleden sonra geçirdi. Monte Carlo'da önde başlamıyorsanız, kazaya karışma riskinizin her zaman olduğunu düşünüyorum; özellikle de Lewis gibi asla ama asla pes etmeyen güçlü bir pilotsanız"
Ama Lewis bu. İşte bu yüzden muhteşem bir pilot ve onu yarışırken izlemek heyecan verici. Bu yüzden, evet; hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü burada bütün hafta sonu ciddi anlamda hızlıydı. Ama burası Monte Carlo; bu da bir yarış; hayat böyle"
Son açıklama
Hamilton: "Şaka Yaptım Ama Zamanı Değildi"
Olaylı geçen Monako GP sonrasında kendisine verilen cezalar konusunda ortaya sert bir tepki koyan Hamilton, ifadelerinin yersiz olduğunu kabul etti.
İngiliz pilot, yarışın hemen ardından BBC'ye konuşmuş, kendine verilen cezalara karşı sert açıklamalar yapmış, ırkçılık konusunda Ali G.'ye atıfta bulunarak ilginç de bir benzetme yapmıştı.
Ama McLaren'in tanıtım bölümü ve babası Anthony Hamilton ile yaptığı görüşmenin ardından Hamilton: "Barış sağlamak için komiserlerleydim. Bir şakaydı ve komik değildi."
"Komik olmaya çalıştığınızda her zaman doğrusunu yapmıyorsunuz. Bazen insanları incitebiliyorsunuz"
"Söylediklerim şakaydı; o zamanda komik değildi."
"(Komiserlerin) duygular yükseklerdeyken ve böylesi yarışların ardından her zaman doğru şeyleri söylemediğinizin farkına varmalarını sağladım. O şaka, en uygun zamanda gelmedi"
McLaren pilotu, Massa ve Maldonado ile yaşadıklarının ardından iki defa ceza aldı; ayrıca iki pilotun da eleştirilerine maruz kaldı.
Lewis iyi geri vites yapmış
hamiltonı hiç sevmiyorum, sennayı örnek alıp sürmeye çalışıyor ama aradaki ince çizgiyi atlıyor. milletin üstüne kırmakla virajda yol almak aynı şey değil.
biraz fazla kasap sadece hamilton bence..
montoyada bu yüzden gitmişti
Hamilton zırbalıyor . Ben siyahım diye böyle yapıyorlar diyen adam bu video da hakkında ne yorum yapıcak acaba ?
YouTube - ‪Lewis Hamilton Vs Petrov - Malaysia 2010‬‏
En basit kurallardan biridir , düzlükte 1 defa çizgi değiştire bilirsin Hamilton kaç tane değiştirdi sayan varmı ? Bu arada herhangi bi ceza almadı ! kınama ile geçildi ! pitten geçme cezası verilmeliydi.
İşine gelince hakemlere laf yok , sen milleti biç ceza versinler yok ben siyahım filan bırak bu işleri yemezler.Şaka yaptım filan hikaye takımdan ayarı almıştır açıklamarını düzelt diye kıvırmaya çalışıyor.
Hamilton kadar herkes iyimser olsa o atakları yapsa daha ilk başta Start'ta Alonso Button'a temas ederdi .
Hamilton F1 e girdiğinden beri bu kaçıncı skandalı ? ben sayamadım artık. Bu adam Rekorları kırarmı bilemiyorum ama skandal rekorunu açık ara götürecek .. Zaten şuan eline geçirmiştir.
kazalara bi daha baktımda ilk başta yarış anı tam takip edemiyoruz yüzde yüz Lewis suçlu diyordumda şimdi biraz bakında suç oranı yüzde %60 a indirdim
abi şu videoyu örnek vermen hiç olmadı bence.çizgi değiştirmek schuminin ralfi startta duvara sürmesinden sonra 3 kez yapılır diye kural koydular buradada 3 kuralı vardı.daha fazla yapmış olabilir ama geçilmemek için arkasındakini tehlikeye attığı bir hareket değildiki o.frenlemeye geldiklerinde petrovu zora sokacak bir hareket yapmamıştıki
al ben sana çizgi değiştirmeden yapılan kazalara örnek vereyim.burada montoyaya ceza geldi.çizgide giden o,önde olan o çarpılan o..şumi bu hareketi yüzünden yada buna benzer hareketleri yüzünden kazap olarakmı bilindi?eğer malezyadaki ceza doğruysa ve schumi yarış pilotu olarak gördüğü kapıdan içeri daldıysa evet monacoda 1 tek hamilton yarışçıydı diğerleri sadece şoför.ha burda montoyaya haksızlık edildiyse böyle böyle f1e küstürülüp giden gerçek bir yarışçı gibi hamiltonda bıraksın gitsin.gidip kendi ülkesinde btccde yarışsa çok daha fazla keyif alacağı garanti.
sabaha kadar tartışsak videolar koysakta çözülecek iş değil o kesin:)bence-kendimce- hamilton yarışçı.kim ne derse desin umrumda değil.verilen seneryoyu oynamak zorunda hissetmediği için kendini böyle oluyor.çoban gibi ilk 10da olmak üzere yarışsaydı hiç sıkıntı olmayacaktı...
http://www.youtube.com/watch?v=IJJXI...layer_embedded
Beni yanlış anladın , ben sadece işine geldiği gibi konuşuyor demek istedim + ilk başta Lewis i %100 suçlu görüyordum sonra %60 suçlu dedim . Montoya nın olay ise dün gibi aklımda Damon Hill yanlış hatırlamıyorsam şöyle demişti o hızda o şartlarda direksiyonu o kadar kırmasına gerek yoktu MS ye biraz icerden boşluk acabilirdi nede olsa hemen sonraki viraj onun yönüne doğru o içte olucaktı avantajlı olucaktı o direk ilk virajda avantaj sağlamak istedi .
İşte bu onun tecrübe eksikliği soğuk kanlı olamadı tam düşünemedi.Lewis in yaptığı atakalr güzeldi ama bi gerçek var çok iyimserdi ben ataklara olan lafımı hafif geri aldım zaten ama hakemlere karşı gider yapıp sonra şaka yaptım demesi yemezler :)
@ initial-D ; ben en çok Hamilton'u izlerken zevk aldım yarışta açık ve net, birde o son turlardaki yakalama mücadelesi iyiydi kaza öncesindeki.
Şu var herkes Hamilton kadar iyimser olsa , yarışta çok daha fazla kaza olurdu ... mesela ilk olarak Alonso Startta Button'a temas ederdi.Atak yapmaktan ziyade temiz atak yapmak önemli yoksa Hamilton gibi iyimser atakları herkes yapardı rahatlıkla zaten dib dibe herkese
edit : start ı tekrar izleyin Alonso 'da Button'a aynı şekilde yaklaşıyor Massa ve Maldonado daki gibi ama o fren e basıyor Hamilton gibi gitse temas kaçınılmaz.Cadde pistinde sollama yapmak geç fren yapmak daha zor bu yüzden burası zor , geçiş zor
yok benimde demek istediğim adam yarış heyecanı ve hakkının yendiğini düşündüğü ortamda gaza gelip öyle şeyler söyleyebilir.sonradan geri vites yapacak tabi hem takım hem sponsorlar hemde kendi selameti için:D
ama işleri zora sokmamak için 2 kere u virajında schumacher ve petrova(heidfeld de olabilir) yol vermek zorunda kaldı.o da üstlerine kırabilirdi ama yapmadı
kanıtları var elimde aha:D
http://i52.tinypic.com/14lo5g7.jpg
http://i56.tinypic.com/fk0jec.jpg
şuminin hamiltona atağında, hamilton içeri daha kapalı gittiği halde şumi atak için içeri dalıyor
ama massa daha dışarıdan gittiği halde hamiltonun içeri dalınca massa üstüne kapanıyor.
http://i52.tinypic.com/iw0r60.jpg
http://i52.tinypic.com/o93h9y.jpg
temas suçsa massanın redbula temasıda var:D
http://i54.tinypic.com/6fshti.jpg
2 kere aynı olay başına geldiğinde yol vermiş hamilton.şumi ile ilk virajda yaşadığı olayda şumi, maldonado gibi "ben dönmeye başladım öküz gibi kaparım kapıyı yüzüne" demedi.tabi şumi maldonadonun yaptığını yapabilirdi ama temas olursa duvarda patlayacağını biliyordu.keza hamiltonda lowes te içine dalan adamlara kapıyı kapatsa olası bir spinde orda aracı döndüremeyeceğini biliyordu.bu adam bunları yaparken aldığı cezalara sayıp sövmesi az bile:Dilk bakışta direk hamiltonu yargılayanlar -seni kastederek söylemiyorum eriador bro- yarış genelinde olayları olduğu noktalara bakınca hamiltonun yaptıklarının çokta haksız ve saçma olmadığını anlar.mesela maldonado daha tecrübeli bir pilot olsaydı bu kaza olmazdı.şuan ya maldonado nasılda yer vermedi hamiltona yada hamilton ne güzel geçiş yaptı derdik:)keza aynısını diyoruz,alonso çok heyecanlı bi çaylak olsa buttona temas ederdi ama dokunursa önünde spin atan buttonun yaratacağı kaostan çıkamayacağını biliyordu ve yapması gerekeni yaptı mesela.bu yarışçı mantığı çok doğru, ama hamilton gözünü kararttı maldonadoya atak yaptı ve daha önce orda yaptığı ataklada geçiş yapmıştı,kendine güveni vardı,çıkabileceğine inandı daldı ve geçti.bu yarışçı mantığıda gayet doğru.kimsenin yenmiş bir hakkı olduğunu sanmıyorum ve yaptıkları hareketler alonsonunda hamidonunda işine yaradı
haaa sıralama turu cezası sonuna kadar haklı.kestiysen turun silinir onda bir sıkıntı yok.ama yarıştaki cezalar saçmaydı.hatta 10-15 yıldır giderek daha saçma bir hal alıyor para kaygısı işin içinde herzamankinden fazla olduğu için.e şuan seyir oranıda yüksek.o zaman rekabete gerek yok.nasıl olsa insanlar yanından geçip giden arabaları görmekten zevk almaya başladılar.niye rekabet olsun,kaza olsun?:)gerizekalı fia gibi düşününce çok mantıklı.
ama kobayashi sutili vurarak geçti mesela ceza almadı??:)saçma,tutarsız...:)cezaların %80-90ı saçma ve tutarsız.bazende taraflı.hep böyleydi giderekte artıyor.olay hamilton olayı değil sadece
Bro kararlar her zaman adil olmuyor , tutarsız olduğu oluyor sende iyi bilirsin zaten . Kobayashi örneğin doğru olmuş tek savunması orda araçlar yarış dışı kalmadı rakip i yarış dışı bırakmadı ondan olabilir başka olmaz.
Massa olayı biraz ortaya karışık gibi massa RedBull a atak yapar gibi yada onu dener gibi girmiş o sırada arkasına baktığını sanmıyorum bu yüzden Lewis ile gümleşti gibi geliyor bana, araya tost oldu diyebilirz :)
*edit resmi düzelttim
http://img846.imageshack.us/img846/7585/yhther.png
Hamilton ile Schumacher in viraj a giriş noktaları bariz farklı ama
çizgilerden gördüğüm kadarıyla Lewis çok iyimser dalmış + Massa de oan atak halinde gibi
Lewis inde hakkını vermek lazım sonunu düşünen kahraman olamaz demiş dalmış ama karşı tarfıda unutmamak gerek gerçi açık sölim atakları hoşuma gitti Alonso lastikleri pert e çıkmış olan Vettel'e biraz böle diş gösterseydi çok daha güzel olurdu bizim için
Kırmızı belli oluyor ikiside aynı noktadayken Siyah noktanın işaret olduğu turuncu çizgiye bakarsak , Schumacher Hamilton a göre neredeyse 1 boy önde atağa girmiş.
Hamilton 1 boy geriden atağa giriyor üstüne Massa da orda RedBull a karşı bi atağa girmişken .Arkasına bakmıyan atağa kalkmış Massa ya o kadar iyimser dalması sonuç kaçınılmaz olmuş
çok güzel bir yarış olmadı bana göre. hafif uyukladım seyrederken, güvenlik aracı girince uyandım :)) red bullar gene çok iyiydi. pist stoplarda takımlar biraz yavaş geldi bana bir önceki yarışa göre.
edit: tv sesini de fazla açmamıştım, akşamdan kalmalığım geçsin diye bilerek ninni modunda açmıştım :D