Araba ehliyetini erken alabilmek için motor ehliyetide almıştım, bi vespa hevesi başladı, sıkıldım çık gez modeli falan yakıt zaten arabayla kıyaslanamaz bile (yakmıyor hatta arabaya göre bence) antalyada kullanmayı düşünüyorum
Motor çok uygun gelmeye başladı, bi arabanın ortalama bakımı 500-600 lira tutarken 70-80 liraya bakımları halletmek 20 liraya depoyu fullemek falan
Kafamda 2-3 soru var
1.Ben motoru senede 3 ay kullanacağım geri kalan sürede evin içine kapatıp giderim muhtemel yapacağım km taş çatlasın (3 ayda) 3000-4000 olur o bile şüpheli.Bu 9 aylık kapalı yatışın motora bi zararı olur mu?
2. 6000 falan bütçe ayırdım motora biraz daha vespa tarzı birşeyler istiyorum 2.el vespa mı yoksa 0 yamaha d'elight tarzı şeyleremi bakayım sizce? 6.000'e bulunan vespa baş ağrıtır mı? Yani ne kadar bi sorun çıkarabilir maksimum masrafı ne olur ki?
3.Açıkçası zaten yaz sıcağında kullanacağım ve gideceğim mesafeler hep yakın yapabileceğim pek bir hızda yok zaten, sadece bi kaskla kullanmayı düşünüyorum yarım kask yada çeneden açılır falan yeterli gelir mi ekipman olarak?