4 kanal amfi tamam ama bass için linktekinden farklı bir amfi bakmalısın.mono amfilere bak.
oval ve diğer çaplı coaxiel hoparlörlerde vocal sesleri daha iyi duyabilirsin,araçlarımızda ki 200 300 tl lik componentler de durum biraz daha farklı oluyor enstrüman sesleri daha net oluyor vocal biraz geride kalıyor. üst sınıf ürünler kullanılmadığı sürece bu durum böyle en azından benim gözlemleyebildiğim bu.bunun için tercihlerin doğrultusunda seçim yapmalısın.
ama 1000 tl verip Focal DLS gibi markaların componentlerini alınırsa ozmn durum değişir :) Bu arada focal ın 207 307 ve 308 için özel ürettiği şu ürünü de incelemeni tavsiye ederim.
29-12-2011, 00:57
AKIN_ARI
Şimdi Ön Takım'lar zaten İnfinity Refarence Serisi Kompanet Fakat Arka Kısım Kafama takıldı. Oraya'da Companet alıyım yoksaoval kolon mu ?
29-12-2011, 11:18
mimit
dediğim gibi üst sınıf bir şey olmadıkça aralarında bir fark olacak ovaller de vocalleri çok daha net duyarsın ama component ler de buradan biraz fedakarlık ediliyor ve enstrüman sesleri daha iyi alınıyor.burada senin tercihin önemli.
oval kolon olayı da component kadar karışık ***** 2 3 hatta 4 yollu oval ler mevcut. genelde tanınmışlık ve uygun fiyat konusunda insanlar pioneer alıyorlar, ama ortalama bir bütçe ile alpine,vibe,clarion,kenwood,jbl,magnat,powerbass gibi markalar da var. dediğim gibi burası tamamen zevk meselesi,13 cm lik component yerine güzel bir oval daha güzel sonuç verebilir bence.ama ben pandizotla falan uğraşmak istemediğim için ellemedim o kısmı. :)
13-01-2012, 18:30
huseyinnn
Akın aynı araca sahibiz gerçi ben satıyorum aracı ama sana tecrübelerimden bahsedeyim biraz: 307'lerde orjınal hopörlör yeri kapı döşemesine monteli şekilde ve alacağın en üst seviye hoporlör olsun o şekilde bağlarsan istediğin verimi alamassın, yapacağın uygulama resimdede görüldüğü gibi kapıya 16cm kasnak kesip hopörlör yeri yapıcaksın sana tavsiyem kapı içini ve dışını izolasyon ile kaplamandır çünkü amaç free çalmasın hava çıkacak alan bırakmadan orda bir nevi kapalı kutu görevi gördürmek izolasyon yapılmadan yaparsan bu işlemi hiçbir anlamı kalmıyor ben Bouhose'dan aldığım çatı izolasyon malzemesiyle işimi görmüştüm ses ve hopörlörün gücü inan çok değişiyor
Birde arka koltuklarda genelde oturan olmuyorsa arka kapıya hopörlör takmana gerek yok bence ön kapılara orta seviye bir cihaz tak crosoverları kullanmadan aktif olarak sürersen iyi bir ayarla inan çokta tatminkar bir ses alabilirsin
Umarım resimler ve yaptığım uygulama sana yardımcı olmuştur