http://www.techturkey.com/forum/elek...-cihazlar.html
kaçırma bak ne cihazlar var :D
Printable View
http://www.techturkey.com/forum/elek...-cihazlar.html
kaçırma bak ne cihazlar var :D
bence pioneer teyp al, 1 tane amfi çıkışı olsun yeter. 4 oval yada 4 comp (bütçene göre) bağlar teypten beslersin. 1 tanede 600 rms xetec yada jbl mono amfi alıp yine bütçene göre çift 30 cm jbl yada tek pioneer 309d4 bağlarsın, bu sistemde seni uzun süre memnun eder.
yetersiz geldiğinde 4 kanal amfi alıp deck çevirici yardımıyla midlere daha fazla yüklenir, 1 tane daha xetec 600.1 mono alıp uydu amfi modunda bağlar baslara yüklenirsin tabi bu öneriler ucuz sistem kurmak için eğer imkanınız varsa daha kaliteli tonlaması olan ürünlere yönelinir
Kararım 1 takım mid 1 takım oval 1 anfi 1 bass olarak.
Benim bütçeyle ilgili aklımda hiç bir sistem yok :)
Soundstream ve Cadence'in mid tizlerini iyi duymuştum ama Fiyat bakımdan birazcık uçuk cadence.
Xetec Anfi gerçekten ucuz ama ne derecede memnun eder bilmiyorum. ısınınca kesme yapar mı yapmaz mı hiç bir bilgim yok.
Oval kolon olarak Pioneerden şaşmycam gibime geliyor :)
Bagaja JBL Değilde 308D4 Düşünoorum. Aktepe soundda 210 TL Kabinli fiyatı.
Sistemi kurar kurmaz videolar hemen gelicek birde halledebilsek şu alısveris trafigini :)
Bu bütçe ile kurulabilicek marka ve modellerin örneklerine yogunluk gösterirseniz sevinirim.
bu benim sistemim; pioneer ts-w309d4 xetec 600.1(07d0837-kütahya) - YouTube
jameson ana ünite, xetec 600.1 mono amfi 309d4 sub bağlı. 2 tanede orjinal kapı içi hoparlörü teypten sürdüm.
ne amfiden nede bastan kesinlikle sorunum olmadı, sub gerçekten kuvvetli alışkın olmayanlara işkence çektiren cinstendi :) amfi ye gelince 2,5 3 saat kesintisiz temmuz ayında dinledim akü bitti amfi yine kesme yapmadı
Cxe;
abi sen sanırım sanşlısın aramızda çünkü nerden tutsan 309d4 ler elde kalıyor. Sendeki orjinal pioneerlerden büyük çoğunlukla ne digicomda nede pioneer/tr de yok 309d4, sadece brazilya sitesinde gözüküyor o model, yurt dışından, "sonic electronic" ten getirtmeye kalkıcaktım ürün kadar kargo parası yükleniyor. bu yüzden bende ; carvin vega, kicker, kenwood modellerine kaçtım.
Benim size önerim ne alırsanız alın, önce dinleyin, sonra ise garantili & güvenilir bir yerden alın. İyi güzel ucuzdur ama ertesi gün ses verince elinizde kalırsa ne keyfi kalır, boşu boşuna başınız ağrır :)
bende bayadır 30cm bas arıyorum, hem iyi hemde ucuz olsun istiyorum. İsterseniz dediğim ürünlerin linklerini yollayabilirim.
cervin vega 12.2 600 rms 30cm bas : 235 TL 'ydi kabinsiz., /distribütöründendi sanırsam/
kenwood kfc3013 400rms 30cm bas 190-200 TL arası kabinli /elektroworld, bimeks gibi yerlerde buda .
teşekkür ediyorum öneriniz için, fakat benim aklıma koyduğum şey, ne alırsam alıyım 0 olucak, evet aldığımda belki fiyatı otomatikman düşücek ama olsun 2 yıl garantisi olucak,
spl bana çok büyük gelicek, kabinide büyük olucaktır sanırsam onun. Çünkü bobini resimlerde büyük gözüküyor. Buda bagajı kapatmak anlamına gelir. hemde o güçteki bir bası beslemek bana hem amfi yüzünden bütçeyi yükseltmek anlamına gelir. Hemde bas yönünden. ayrıca aracımdaki sistem teyipten beslenirken sadece bas sesinden boğulmuş olurum :S Yapmışken 1 kere yapmıyoruz sonuç olarak tamam en iyisi olmalı ama, küçükten başlayarak tat alarak devam etmek istiyorum. Bu işin sonuçta ucu bucağı yok.
neyse konu benim konum değil dalıp gitmiyim gene :)
piyasadaki çoğu kişi 309d4 den şikayetçi ama bence asıl sorun montajcılarda. kasap montajcılar 4 kanal stereo amfiye köprüde bu bası 2 ohmda bağlıyor, amfi stabil olmayıncada voltaj kaçırıp sargıları yakıyor... öte yandan 235tl ye 600 rms cerwin vega da hiç fena değilmiş.
hem pandizot a kolan ve bas koyup üstüne birde bagaja bas koyarsan ve pandizot aldında depo olduğu için 6-9 kolonlarının altına kabin yaptıramayacağını düşünürsek, o 6-9 kolonlardan nasıl b, performans bekliyorsun merak ettim!
Herkesin önerileri için teşekkür ederim.
Sistemi Tam olarak Aklımda kurdum Sipariş etmek kaldı Sonraaaa :) Videolar yakında..
Kicker Comp 15 + ORJinal kicker kabin >> 310 TL [0 üRün Garantili]
Jameson 505 1400w 320W Rms >> 160 TL [0 Ürün]
HERTZ ESK 165 16 CM COMPENANT >> 190 TL [0 Ürün Garantili]
PIONEER DEH 5450SD >> 318 TL [ 0 Ürün]
Oval Kolon henüz almadım daha. İleri zamanlarda kickerin Oval kolonlarından almayı düşünüyorum.
Kablo kiti Olarak MTX 4GA Kit kullanmayı düşünyorum :)
kardeşim sakın ama sakın jameson 505 alma, ilk serileri gerçekten iyi olsada sonradan çıkanlar çok fenadır tüm cihazların elinde kalır, forumda zaten 4 kanal jbl satan arkadaşımız var o fiyata. ayrıca sistem aşırı dengesiz olmuş, ön kapılarda compenant kullanman faydalı olsada, bas seçimin aşırıya kaçmış hem anfini yorarsın hemde aşırı bas ses ile boğulur bağajınıda iptal etmiş olursun. 30 cm senin için en ideali. kablo kitinide hazır alma MTX kitlerin çok fazla sahtesi var, açık olarak alman daha mantıklı.