User Tag List

17 sonuçtan 1 ile 17 arası

Konu: pıoneer 306 c ?308 d4 ?hangisi?

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

pıoneer 306 c ?308 d4 ?hangisi?

arkadaşlar aracıma sistem yapıcam ama sizlerinde yardımlarına ıhtıyacım var...onceden aracımda 2 adet 308 d4 vardı onun nasıl caldıgını bılıyorum yalnız 306 c 308 d4 ün ustunden atlar gıbı seyler duydum ıkısı arasından hangısını tercıh etmelıyım?2 sınınde sesını dınleyen varmı?

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    306 c daha tok ses sahip, ben sistemlerinde pioneer bass kullanmadığım için kısa süreli gözlemlerim var. kullanan arkadaşlar daha detaylı bilgi verirler.

kanqoo55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    308 D4 kullandım gayet iyiydi..

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben ikisinide kullandım öncelikle sana kim üstünden atlar falan dediyse doğru demiş,306 dvc şuan evde kullanıyorum,ben bu konuda çok çok şanslıyımki SIFIR PIONEER 306 DVC buldum made in mexico daha kutusundan bile çıkmamış satıcıyla ikimiz beraber açtık 145 dolar dedi 200 liraya zar zor aldım neyse uzatmayayım ama şunu söylemeliyimki yeni çıkan çin malı pioneerlar bunun yanına bile yanaşamaz daha önce 306 dvc yi almadan önce evde pioneer 308 d4 kullanıyordum bunun kadar ne tok ses veriyordu nede ortalığı inletiyordu kısaca bence kesinlikle 306 c hatta ve hatta 306 dvc daha güzel ve dayanıklı,subwooferı özel yaptırdığım HDF kabinle birlikte philips amfi ile 8 ohm da sürdüm müstakil evde oturuyor olmama rağmen yandaki komşu ile aramızda baya mesafede var ama adam kapıya geliyor balkonda oturamıyorum heryer titriyor sesi kıs diye daha önce 308 d4 varken gelen giden olmuyordu
    neyse çok yazdım umarım soruna cevap almışsındır
    Necip Fazıla bir gün sormuşlar "Neden sigarayı bu kadar çok seviyorsunuz"..."Benim için yanan bir tek o var ..."demiş...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada kesinlikle 309 d4 alma neden dersen 1.si körükteki ipten örgüyü çalmışlar buna genelde millet dikkat etmez aslında bu çok önemlidir neden dersen körük yırtıldı diye bi derdin olmaz
    2.si 309 da mıknatıstanda çalmışlar benim 306 dvc de 83 oz mıknatıs değeri var 309 yanlış hatırlamıyorsam 78 oz gibi bi değere sahip
    Necip Fazıla bir gün sormuşlar "Neden sigarayı bu kadar çok seviyorsunuz"..."Benim için yanan bir tek o var ..."demiş...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevaplarınız ıçın teşekkürler kesınlıkle 309 d4 almam zatende 308 le 306 c arasında kalmıştım 306 dvc bulursam dırek alırım ama bulamıyorum temiz 2 tane 306 c buldum 250 soın dıyor basların fotolarına baktım yeni cekmış satan arkadaş gayet temız...fıyat nasıl sızce?2 adet 306 c ıcın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyat iyi ama 2.elde bass işi şans işidir 306 da söyle bir kötü durum var bobinini kicker comp subwooferdaki gibi dışarıdan göremiyorsun o yüzden adamın hangi amfi ile kaç watt rms değeri ile kullandığı bassların rotajını nasıl yaptığı çok önemli mesela cihazları alırsın adamla beraber denersiniz bişey olmaz güzel çalışır fakat bobinlerde kavrulma dediğimiz olay olduysa sen güle oynaya gidersin yolda lan biraz açayım şu sesi dersin o kavrulmanın üzerine birde sen yüklenince basların elinde kalma ihtimali var bunları göz önünde bulundurarak 2.el alabilirsin
    şunuda söyleyeyim 306 dvc nin frekans aralığı 18 HZ ile tam 500 HZ arasını rahatlıkla okuyabiliyor kendimde test ettim 18 20 hz lerde sallıyor
    308 d4 e gelirsek onun frekan aralığı özellikler üst hz lerde 306 ya göre çok daha kısıtlı yani 20 hz ile 180 hz arası buda önemli bir fark söylemek istedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zannedersem gözden kaçırdınız arkadaşımız 306 c modelini sorguluyor 306 dvc ile arasında çok fark var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ewet benım 3002 spl lerde ılk once kavrulmuştu sonra bembeyaz bı duman sardı arabayı )))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    0 aldığınız subwooferlarda ilk rodaj yapılmadan önce tam yük verirseniz, yanma yada bobin dagıtması kaçınılmaz oluyor. her kullanıcının degişik rodaj yöntemleri var, benim en sağlık rodaj yöntemin orta düzeyde güç ile 1 saat kullanıp 2 saat sogutmak kaydıyla bunu 3 defa yapıp sonra %75 ile 1 defa daha yaparak tam güç ile sürmeye başlıyorum. ilk yaptığınız zaman zaten bobin kosunu almaya başlıyorsunu eger çok aşırı gelirse o koku sesi kısarak çalması suretiyle sogutma işlemine devam etmelisiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @murat ileri
    gözden kaçırmadım 306 dvc ile 306 c arasında arasında bobin sayısı ve bağlantı ohm değerleri farkından başka teknik özellik frekans aralığı vs. gibi çok bir fark yok..Hatta arkadaşın yukarıdaki mesajlarını dikkatli okursanız bulabilirsem 306 dvc direk alırım yazmış ben o yüzden 306 dvc ile ilgili açıklamada bulundumki yukarıda yazdığım farklardan başkada bişey yok.

rodaj işinide bu 306 c üzerinden yorumlarsak örneğin 400 rms değerine sahip bir amfiniz var bunu araçta test ton cd si ve multimetre yardımı ile amfiyi ortalama olarak 150 watt rms değeri verecek şekilde ayarlıyoruz ve bası olabildiğince 40 45 hz altında çaldırmaya çalışıyoruz bunun nedeni subwooferın bobininin soğutması excursion değeri ile doğru orantılıdır.40 hz altındada excursion değeri diğer frekanlara göre daha çok olur ve buda bobinde daha iyi soğuma aynı zamanda körüktede alışma için oldukça yararlı olacaktır bu şekilde 2-3 saatlik bir kullanımdan sonra amfi çıkışını biraz daha açarak 250 300 rms değerlerine getirip 1 saat falanda bu watt değerlerinde kullanıyoruz daha sonra basımız 400 rms değerine hazır olacaktır.

ferroo@ birde şu var 308 de varmı tam olarak bilmiyorum ama 306 larda bobin teli alüminyum üzerine sarılı diye biliyorum buda soğutma açısından iyi bir özellik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşın soledıgı kafamı karıstırdı cıdden haklı adamın 306 yı sonucta nasıl caldırdıgını bılmıyoruz mıde bulandırıcı yani en iyisi 308 d4 almak sanırım sıfır olarak dusunursek...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    multi metre üzerindeki hangi konumda watt değerini okuyorsunuz, birde bahsettiğiniz test tone kaç oktavda ve kaç hertz olarak ayarlanmış bunlar önemli faktörler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    multimetrenin hiç birkonumunda voltaj ölçer gibi watt ölçülmeyeceğinden ilk önce multimetre amper konumunda amfinin çıkışına wooferın direncine eşit bir direnç yada woofer takılır,bu direnç ile amfi arasına multimetre seri olarak bağlanır ve amper ölçülür,daha sonra voltaj paralel olarak ölçülür son olarak ikisi çarpılır,tam olmasada çünkü amfi çıkışlarının gerçek gücünü ölçebilmek için osiloskopa ihtiyaç vardır ama bunu herkesin bulmasının zor olmasından dolayı bu anlattığım şekilde kaba taslak bir watt değeri oluşturulur. yukarıdaki mesajımdada belirttiğim gibi yaklaşık bir değer ile aşağıyukarı çıkış gücü ayarlanmış olur
    oktav aralığı ve hertz faktörüde önemlidir fakat bu dediğim ton cd si özel yapıldığı için o konuda ayarlı olacağını düşüyorum,eğer öyle değilse bile profesyonel ses programları ile ayarlanabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki 2 adet 308 d4 yada tek 3004 SPL desem cevabınız ne olur?hangısı dada şiddetli olur?basınç hangısınde daha fazla olur?

Anıl DALGA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 adet 308 daha basınçlı olur hacim farkından dolayı biri tek 30 cm diğeri 2x30 cm düzgünce hesaplanıp tune edilmiş bir kabin ile 2 adet pıoneer 308 yeteri derecede çalar. alternatif sub olarak 2.el DD lere bakabilirsiniz veya sıfır sound Magus Fy04 12'' olabilir Fy04 pıoneerdan daha dayanıklı ve daha şiddetli çalıyor. ama maddi açıdan kurtarırsa DD - RE audionun alt sınıf ürünlerini tercih etmelisiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 adet 308 d4 116 litre portlu kabinde 3004 e göre basınçlı çalar
    sana tavsiyem sanırım biraz spl hastalığı var sende o yüzden 2 tane 38 cm cvr 15 litreli kabinde isteklerini karşılar aslında bu işler tamamen bütçeyle alakalı
    DD subwooferın bobinini dışarıdan sökmeden görebileceğin bazı modelleri var onlarında 2.elini tercih edebilirsin

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)