coaxial : bileşik hoparlör olarak bildiğimiz, montaj açısından en pratik dolayısıyla daha basit yapıda filtre ile tweeterlar sürülmektedir. bu tip hoparlörlerde amaç imalat maliyeti max kar hedeflendiği için kullanılan tizler daha cırtlak ama yüksek olur.
compenant : bu sistemde hem tweeterlar hemde midrange hoparlörler ( bazen sadece tweeterda filtre olabiliyor) daha kaliteli bir filtre sistemi ile kullanılmaktadır.
belirli bir bütçe ve sistem biçimi belirtilmediği için, düşündüklerinizi tahmin ederek yorumluyorum. kesin ve bu şekilde diye yorumlamayın o yüzden. müzik dinleme stiliniz aşırıya kaçmadan ve keskin ama tok şekilde dinlemek istiyorsanız,işe ilk olarak gögüse entegre edilmiş tweeterları devre dışı bırakarak başlayın

kullanacağınız sistemde oem ana ünite olarak düşünürsek yüksek rms değerlere sahip olmayan compenant ve mutlaka soft dome (içi yumuşak bez ) tweeterlı olmasına özen gösterin arka kapılarda alacağınız compenantın coaxial hoparlörlerini kullanın. bas konusunda yukarıda belirttiğim şekilde kullanmanız sizi memnun eder. aşağıdaki ürünü değerlendirebilirsiniz.
http://www.techturkey.com/forum/akse...aktif-bas.html