Yaş ilerleyince böyle oluyor :) artık güm güm yerine daha çok müziği hissetmek :)
Printable View
Bendeki Alpine ana ünite
4x100 amfi
4 sub bass
2 mid
4 tiz
1 Center hoparlor (torpidoda)
Tabi dolby Prologic ünite ile sese ayrı bir efekt katıyor. Dynaudio firması yapmış bu sistemi volvoya. O zaman için C70teki sistem fabrika çıkışlı en iyi sistem olarak lanse edildi demişti bir kaç arkadaş. Ne kadar doğru bilmem...
Gerçi şuda var, Volvoyu sıfır alırken bu sisteme ödeyeceğin ek paket fiyatı ile çok çok daha iyisi kurulur. Muhtemelen öpüyorlardır :)
Bu arada özel bir teşekkür bekliyorum bu konuyu bu kadar uzatabildiğimiz için :)
Hocam evvela yenı c70 ınız cok guzelmıs hayırlı olsun sıze sormak ıstedıgım bır sey vardı. Bende de volvo c30 var. H.p sound sıstemlı. Focal sub20 koltuk altı bass var 500 lıra bu benım aracın orjınal sıstemıyle guzel calarmı.
Mevcut bass cok ıyı ama bıraz daha bass ıstemıyor degılım. Ancak alpıne ve vıbe nın amfılı bass sıstemlerı de 500tl ıken 2.el de olsa focal sub20 daha mı bass tonları vardır acaba. En onemlısı aracımın stock bass tonuyla uyumlu olup olmaması. Gorusunuz ne olur bu konuda.
Konu devam edebiliyorken, yalıtım konusunda öncesi sonrası tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ?
yalıtım konusunda ses süngerleri var ebayda satılıyor arkası yapışkanlı kore malı çin değil.. ben almışdım sonataya uygulamışdım ..
farkını gördünmü dersen pek anlamadım çünkü sonatanın zaten zırhlı araç gibi kalın kapısı vardı döşemenin altındada baya kalın koruma bakaliti vardı..
sanırım kapısı ince ve izalasyon az olan araçlarda daha bir farkı hissedilir..
C70 hayırlı olsun gördüm yazamadım burdan yazıyım.. C70 de merkezi ses sistemi var insan sesi öndedir onda.. kolonlarda bir sıkıntı yoksa hiç elleme.. güzel bir sestemi var onda yetiyor o araca.. ben C70 öne 3 yollu takanda biliyorum ama bence gereksiz olur.
Biraz geç oldu ama polo gibi yer sorunu olan araçlara en uygun çözüm Acura RSX, Nissan 370z,Nissan Murano, Audi Q serisi gibi modellerde kullanılan Bose yedek lastik içi sub olacaktır, yurt dışında bir çok uygulaması mevcut. Aşağıda Örneklerini koyuyorum.
DIY - RSX factory subwoofer FIX with pics - Team Integra Forums - Team Integra
acura rsx bose spare tire sub installed in s2000 - S2KI Honda S2000 Forums
Bazıları tek büyük, bazıları ise iki küçük sürücülü, hangi model tercih edilecekse edilsin Ebay'den 50 - 100 dolar arasına gümrüksüz alınıp işi bilen bir elektrikçide montajı yaptırılabilir. Max. 300 - 400 liraya OEM kalitesinde güzel bir ses alınır, kapı hoparlörleri de iyi değil ise Türkiye'den tedarik edeceğiniz makul ürünler ile değiştirerek kaliteli ucuz ve yer kaplamayan bir sistem kurmuş olursunuz.
Teşekkürler iyi dilekleriniz için...
Center bozuktu mecbur elledim... Bir ara orjinalini bulup takacağım.
EOG'un dediği fiyatlar çok makul. Bende bakıp alabilirim kenarda dursun diye. İleride ikinci arabaya geçersem muhtemelen standar bir B veya C segmenti olacak. İki tane bu şekilde aktif bass bağlamak fazlasıyla işimi görür benimde.
Baktım, ebayde baya bir ürün var, incelemek lazım.
Ama mazda3 MPS'te kullanılan bose bagaj bassını önermem. Ben beğenmedim onu, hatta sesi falan mı kısık, üstünmde bir ayar mı var diye özellikle söküp bakmıştık.
Yeni konu acmayalim, bana koltuk alti anfili bass lazim, aracin midleri guzel de bass yok uygun fiyatli 2. El kaliteli birsey ne tavsiye edersiniz ?
Konu 2016 da acilmis, 2019 yilindayiz yeni teknoloji cozumler cikmistir heralde :)