DLS'in sitesinden özelliklerine baktım, gayet pro bir şekilde yazılmış. devre tasarım & kalitesinin ortalamanın üzerinde olacağını tahmin ederim. yanlız GET ile falan al, baltanın teki bozup sana satmış olmasın.
Printable View
DLS'in sitesinden özelliklerine baktım, gayet pro bir şekilde yazılmış. devre tasarım & kalitesinin ortalamanın üzerinde olacağını tahmin ederim. yanlız GET ile falan al, baltanın teki bozup sana satmış olmasın.
onu anladım abi :) şimdi çift basa çift anfi mi lazm bu basslar kaçlık olmalı koltuk arkasına kabin yaptırıp 2 sini de yan yana kapatıp hatta anfi veya anfileri de aynı here doldurup bagajı da çok fazla meşgul etmeyecek şekilde bi düşüncem var. istediğim tatlı çok yüksek olmadan güzel güzel dinlemek bunun için orijinal üstündeki teyp ve hoparlörleri değiştirmeye gerek var mı
:sinir:Dostlar lutfen konuyu zehirlenmeyelim konu açmak zor bişey değil. Simdiden Teşekkür ederim.
♢
♢
♢
2 subwooferin toplam gücünü karşılayabilecek 1 adet mono amfi ile beslemek en basiti. yaptıracağın kabinin subwooferin istediği litreye uygun olması gerekiyor onun dışında istersen tavana koy o senin bileceğin iş. orjinal teybin rca çıkışı olacağını sanmıyorum. Bu yüzden araya deck çevirici türü aparatlar bağlaman gerekicek. Buda seste kayıp yaşamana sebep olucak. Bende şuan orjinal teyp kullanıyorum. Orjinal hoparlörün subwooferin altında kalırsa sesi duyamazsın ve memnun olmazsın
''amfi çıkışı mevcut değil bu konuda 2 alternatif var 1.si deck cevirici takıp orjinal hoparlor çıkışını amfi çıkışna çevirirsi deck çevirici 60 tl lik bir parça. ama ses kalitesi deck ceviricin ile sınırlı olur (pek tavsiye etmem) ki yapmadım.
2. alternatifinse teybin içini açıp oradan direk amfi çıkışı alma durumunda oluyor. burada işinin ehli birisi yaparsa bu işi orjinal amfi çıkışı olmuş gibi oluyor. ilk etapta aracınıza yapacağınız herşey uğraştırıcı olacaktır cünkü hiç bir alt yapı yokken siz bir işe giriyorsunuz. yani alt yapı çalışması kablo vs vs olacağı için biraz uğraştıracaktır ama güzel bir setup ve güzel urunlere değecektir''
böyle bir yorum buldum ama içerden alınabilir mi?
Bugün yola gittim 1 saat falan dinledikten sonra ses kesildi. Teyp çalışıyor ses 0, baktım anfi kapanmis. Teybi kapatıp açtım subwoffer çalmiyor. Önler caliyor 1 -2 dk sonra ses tekrar gidiyor bakiyorum anfi kapanmış. Teybi açınca anfiden tok diye tek sefer ses gelio okadar ses geliyor. bağlantilarda bişey yok gibi. neden olabilir anfi mi cortladi ki
Eşim yılbaşı hediyesi erkurt izolasyon almış bana. Gözüm ayrıldı nerden bildiyse saskinim şuan
darkmoon anfinin bi kanalı gitmiş. duzelir mi acaba yada satılır mı ki bu haliyle kac para eder bu haliyle alanda madur olmasın
anfinin çıkışlarımı yanmış anfi neydi marka model..
değmiycekse yaptırma astarı yüzünü geçebilir gerçi ben 10 yıldır anfi tamir ettirmedim fiyatları bilmiyorum ama 100 tl lik anfiye 100 tl de tamir parası değmez yok değerli bir anfi ise o başka düşünülür..
tamir içinde iyi bir usta bulmanı öneririm zamanında bile adam gibi usta bulunamıyordu..
Bende çok şaşırdım teşekkür ederim Fatih.
bu şekilde alan olur mu ki 3 kurus 5 kurus veririm artık .
Dls alacağım icin bosa çıkacaktı zaten
Yanliz kafamı kurcalayan konu neden yandi ki subwoofer mi agir geldi. amfi niye yanar bilmiyorum. Asil tedirgin olduğum konu yeni alcagim dls yi de yakar mi acaba subwoofer.
Aynen abi 2 kanal önler 2 kanal sub. adama busekil yap dedim oda oyle yaptım dedi. bu şekilde anfinin sw yi besleyen 1 kanalının yanma ihtimali var mi? 4. Sayfada baglanti fotoları var zeminde dolanarak giden kirmizi siyah kablo Sw nin kablosu muhtelemelen köprüde yok çünkü boşta kanal var.
subw'a tahsis edilmiş iki kanaldan da hoparlör kablosu çıkıyor mu? her terminalden 1 adet çıkması lazım.
diğer 2 kanal çalışıyor mu?
@E46, bu kuşbeyinli elektrikçi mi bağlamıştı subw & komponentleri? tamire kime götürdün?
kullanım kılavuzunda net bi şekilde nasıl bağlanacağı gösterilmiş; 2-ch. + subw şemasına bak. toplam 8 terminal var, 2 terminalin boşta kalması lazım.
aletin bir yüzünde 30 amperlik sigorta var, kontrol edildi mi?
Aynen abi tesisatı yaptırdığım danaya götürdüm. kendi yediği b.ku görsün diye. biliyosun klavuzu kutuyu faturayı garantiyi atmıştı. lanet olsun şu adama gittigim güne. 3 kanal çalışıyor. diger 2 de çalışıyor. sigortadan falanda anladığı yok. Muhtemelen köprüsüz bağlamış zaten sw çok cansız çalışıyordu uğurtu yapıyordu o nedenle sw ayarini teypten -8 e getirmiştir. Ben bi aracin yanina gideyimde bi bakayım sigortaya
yazdıklarından pek bişey anlamadım?
3 kanal çalışıyor diğer 2 de ne demek? ön sağ & sol + subw olarak ayrı ayrı belirtmen lazım.
broşürü web sitesinde mevcut, oradaki bağlantı şemasına bakman şart. bridge'lemediyse hemen anlarsın.
subw level'ı teypten niye -8 yapsın?
Sahi koskoca Techturkeyde işini hakkıyla yapan bi dükkan yok mu
[31/12 12:30] 5079228620: http://i68.tinypic.com/2ezl0ra.jpg
[31/12 12:32] 5079228620: http://i65.tinypic.com/2h4ibdu.jpg
durumu amatör bir sekilde cizmeye çalıştım.
ön sag ve soldan ses geliodu. bu sekilde ama sub cok kötü çalıyordu ugultu ugultu o nedenle -8 yapmış eleman belkide kabinet hatalı olduğundandir
bu herif Y fişi koydum diyodu. önlere y fisi ile dağıtma ihtimali var mi
Şema net olmuş.
Bu mal Y ile önleri tek kanaldan çiftlemiş. Bu şekilde stereo bile çalmaz.
Bence buna daha fazla gitme. Sinir hastası olacaksın. Ya da amfi yerine kendini taksın arabaya.
Bi tane DLS amp al, subw kabinetini yazdığım gibi yaptırt. Kapıları da izole ettirirsin.
Kenwood amfiyi de koy bi köşeye, sonra bakarsın. Bozuk olup olmadığı bile belli değil.
Subwooferi ters mi bağlamış. Arti arti gozukuyor da
https://www.youtube.com/watch?v=h3EXuHlBy4M
Adamın yaptığı izolasyona bak sekmanları bile bantladı ki titreyip ses yapmasın diye.
Sadece tek kanal çalışmıyorsa, yüksek ihtimalle o kanala ait çıkış transistörleri arızalanmıştır
https://i.ytimg.com/vi/smw-6VRy5QY/maxresdefault.jpg
4 kanallı subw bağlantısı böyle mi olmalı ?
http://store.donanimhaber.com/ed/97/...e1eeffbb74.jpg
yoksa subw üzerinde köprü yapıp köprülenmiş amfiye 2 kanal olarak mı girilmeli ?
yoksa 4 kanalı 4 kanal olarak amfiyi köprülemeden direk girmek mi en faydalı olanı ?
Aralarında bir fark var mı ? varsa nasıl etkiler subw çalışma prensibini ? Moralim çok bozuk kafam dağılsın diye kendimi buna verdim şuan. Yardımcı olabilir misiniz ?
selam fatih,
köprülemek demek amp kanallarını birleştirmek demek. o zaman çıkış gücü artıyor.
dual coil subw bağlantısı demek driver'ın 2 terminalini birbirine paralel bağlamak demek. paralel bağlayınca elektriksel direnç düşüyor (4ohm ---> 2ohm). direnç ne kadar düşerse amp o derece fazla güç sağlayabilir. direnci yük olarak düşünebilirsin. bir örnek; araba ne kadar hafifse o kadar rahat hızlanır.
bütün bu atraksiyonlar alt frekanslar çok güç harcadığı için yapılıyor. özetle subw çalıştırmak için kanalları birleştirmek gerekli. driver dual coil ise ses şiddetini daha da arttırabiliyorsun.
şiddet = kalite değil tabii ki. bu yüzden dual coil daha iyi diye bişey yok.
gönderdiklerinden üst sağdaki şema olayı özetlemiş.