Bülent,
Çok güzel özetlemişsin.
Ailesi aracı hemen altından almalı.
Kendisine zarar verme ihtimali olduğu gibi, başkalarının da canını yakabilir.
Bu plakayı direkt ihbar edersek bu gence faydamız olur.
Bu delikanlı ölmeyi bayılmak zannediyor.
Printable View
Bülent,
Çok güzel özetlemişsin.
Ailesi aracı hemen altından almalı.
Kendisine zarar verme ihtimali olduğu gibi, başkalarının da canını yakabilir.
Bu plakayı direkt ihbar edersek bu gence faydamız olur.
Bu delikanlı ölmeyi bayılmak zannediyor.
siteden Başar'ın da çok iyi arkadaşıydı, siteye girse o da yazar bu olayın nasıl sonuçlar verebileceğini...
Burada herkes biri gelip arabama vursa etse pataklarım öldürürüm diye aslan kesiliyor, ehliyetsiz biri gelsin vursun arabanıza zarar versin o zaman sırtını sıvazlarsınız afferim genç diye
16 yasında ılk arabamı aldım tek kaza yapmadım tek ceza yemedım eds bıle . 17 yasında bana duyulan guvenı hakettıgımı fazlasıyla ıspatladım sıfır araba aldım ehlıyet sınavına z4 le gıttım pekı neden maalesef otomobıl tutkusu zaman tanımıyor elden bısı gelmıyor bazen otoparka ınıp hala sevıyorum yıkıyorum ne bılıyım sıkıntılı donemler gecırdıgımde, psıkolojık rahatlık verıyordu ve hala oyle canım cok skldıgında yıkarım bıraz benzın koyar cıkıp yavas yavas dolaırım rahatlarım bence bunun bı acıklaması yok avrupada 16 yasında arac kullanan cocuklardan dahamı salaktık yanı bız daha mı bılıncsızdık ..Allah askına sosyal mesajı bırakın 16 yasında babanızda sıze anahtarı uzatsaydı bırınız hayır dıyemezdınız he buyuyunce farkersınız ancak hataymıs dersınız gecer.. bıde bakıyorumda temde tapagaz gıden arabaların onune 60 la zıplıyoruz rollınge cıkarken allah korusun ya bırı arkadan patlasa yada tapagaz bız bırıne patlasak daha azmı sucluyuz ? maşallah kardesım aracına dıkkatlı kazasız belasız kullan
olayları bambaşka yerlere taşıyorsunuz, sosyal mesajı algılamıyor olabilirsiniz, o algı siz büyüdükçe arkadaşlarınızı akrabalarınızı kazalarda kaybetmeye başlayınca oluşmaya başlar...
bir yanlışı başka bir yanlışla savunmamak lazım, yanlış olduğunu bildiğiniz bir şeyi yapıyorsanız da en azından çıkıp savunmayın bence, gizli gizli yapın, kimseyi özendirmeyin...
Eminim bundan daha iyi sürüyodursun :)
TRAFİK MAGANDASINI ARKADAKİ ARAÇ GÖRÜNTÜLEDİ - WEB TV :: Hürriyet
yorumlar gerçekten komik olmaya başladı, sapla samanı karşılaştırmayın, umarım bu sürücü kadar şanslısındır:
Ehliyetsiz sürücü dehşet saçtı: 3 yaralı - Trafik Kazaları Haberleri
umarım biz de bu ölen kişilerin aileleri ya da arkadaşları olmayacak kadar şanslıyızdır, yoksa emin ol 16 yaşında ailesi araba almış ölmüş umurumda olmaz:
Ehliyetsiz Sürücü Dehşet Saçtı - Video Vidivodo
Ben 12 yaşımdan beri sürüyorum da, hiç yanlamaya falan merakım yoktu. Bence kardeşimizin yapması gereken müziği açıp tıngır mıngır takılmak. Arkadaşların dediği gibi bir insana vurduğunda ise afedersin donuna kadar alırlar bilgin olsun.
Eminim burdaki herkes ufak yaşlarda araba sürmeye başladı/öğrendi...
Aklı başında biri de bu yaptığını onaylamaz..
Bunu iyi bir şeymiş gibi de gösterebileceğini zannetmiyorum.
16 yaşındayken annemin bir arabası vardı, 1.3 otomatik hyundai accent, tekerlekli tabut. annemden çok ben kullanırdım o arabayı.
hadi o dönem internet bu kadar aşırı kullanılmıyordu, ama yine de bırakın foruma fotoğraf yükleyip bir de "16 yaşındayım" yazmayı, arabayla bir yere giderken en arka yollardan, en kuytu köşelerden giderdim. arkadan itişli olmasa da, el freni çekip yanlamayı aklımın ucundan dahi geçirmedim.
zaten bu yüzden güvendi annem babam bana, küçücük bir yerde yaşıyoruz, herkes herkesi tanır, bilir, görür. bir gün olsun bir şikayet gitmedi, bir gün olsun hız yapmadım, serserilik yapmadım.
ne zaman ehliyetimi aldım, arabaların sınırlarını öğrenmeye, onları zorlamaya başladım, ama onun da sınırlarını bilerek. trafik hiçbir şekilde şakaya gelecek bir şey değil. ben 24 yaşındayım, bana bugün sorsanız 23 yaşındaki sen ile şu anki sen arasında fark var mı diye, dağlar var derim. gün geçtikçe insan daha çok biliyor kendini, daha çok oturuyor yerli yerine. şundan eminim ki 30 yaşına geldiğimde, bugüne dönüp baktığımda farklı eksiklerimi göreceğim.
bugün 15-16 yaşında bir çocuğun, başka bir çocuğa allah korusun çarptığını, zarar verdiğini veya kalkıp kendine zarar verdiğini görmek kadar acı bir şey olamaz bence.
şimdi "amerika'da 16 yaşında ehliyet alıyorlar, sen ne konuşuyorsun hala?" diyenler olabilir. bunu anlayabilmeniz için amerika'da araba kullanmış olmanız yeterli olur bence. nerede olursanız olun, bir polisin ensenizde olduğunun bilincinde kullanıyorsunuz. en uzak polis 30 saniye mesafede oluyor genelde, nereden çıktığını anlayamıyorsunuz. hele bir uymayın kurallara, bir stop'ta durmayın. giderken telefonla konuşun, hele hele hız sınırını geçin, bakalım neler oluyor? hem yasaların, hem polislerin bu kadar sert olduğu başka bir yer olamaz. ve o çocuklarda bunun bilinciyle ve korkusuyla kullanıyorlar 16 yaşında araba. kurallara uyarak. sonuçlarının çok çok ağır olduğunun farkında olarak. ha ama bence o da yanlış, burada yaş meselesinden çok, psikolojik olgunluk önemli, bunun ölçülebilir olması lazım bence ve ona göre belirlenmeli bu yaş sınırları. 16 yaşındaki çocuk, 19-20 yaşındaki birisinden çok daha sakin ve iyi de kullanabilir arabayı, kişiye bağlı bu.
kısacası bence 16 yaşındaki bir kardeşimizin buraya gelip "bakın bu benim arabam" demesi çok ayıp. hem kendisinin hem ailesinin. böyle bir özgüven olmamalı.
açın bakın biraz, kaç yaşına gelmiş insanlar ne arabalarla uğraşıyorlar, nasıl paralar biriktirip masraf yapıyorlar. otomobilleriniz veya project cars kısmında bolca var bu insanlardan. her şeyi geçtim onlara ayıp.
Bence kimse yalan söylemesin kime 16 yaşında babası gel sana araba alalım deyince kabul etmiyecek adam yüzde 1 gibi bir rakamdır.Arkadaş elindeki imkanları kullanıyor sadece.Ha yaptığını kesinlikle tasvip etmiyorum yok benziklikten çıkınca yanlıyorum yok e87 ile drift yaparken kaldırıma patladım falan bunlar kesinlikle yanlış zaten ehliyetin yok diken üstünde gezmen gerekirken ehliyeti olan sürücülerin bile yapmaması gereken şeyleri yapıyorsun.Polisten korkmuyorum demişsin bence kendinden bu kadar emin olma.Dünyanın binbir türlü hali var . 4-5 yaşında kızı elimle çıkardım arabanın altından ya o kıza bişey olsaydı ehliyetimiz yoktu o zaman ne olacaktı üstelik senin gibi drift falanda yapmaya calısmıyorduk 20 ile gidiyorduk eğer şanslı değilsen başına bu türlü iş gelirse işte o zaman polislerden kork.
Bi abimiz drift yapması gayet normal arkadaş drift academyden kurs aldı demiş.Drift academyde kazan yapan olmadımı spin atan olmadımı kaldıki pistte drift yapmıyor arkadaş.Ben de drift academynin antremanlarını kaçırmıyorum ben de Körfez pistindeki organizasyonlara gidiyorum ailemde güveniyor anahtar ve ruhsat her zaman masanın üstündedir ama 1 kere arabayı kaçırmadım gerektiğinde izin alıp ufak tefek yerlere gidiyorum onda da babamdan bile yavaş sürerim çünkü bilincindeyim her an arabaların arasından ufak bir çocuk fırlayabilir ufkum kararabilir.
Ha bu arada bir abimizde sanırım komiklik yapmak istemiş
96 model insanmi olur ya
96 model araba olur arkadas diye bir yorum yapmış abimiz hiç 16 yaşında olmadı sanırım.Ben küçükken lisedekiler dalga geçerdi çocuk diye ben liseye geçtim çocuklarla dalga geçmedim yaptığınız gerçekten ayıptır.
Çocuk konu açtığına pişman oldu kesin :D
İyi akşamlar
öncelikle şunu belirteyim . Terbiyesizlik yaptığımı anladıysanız kusura bakmayın. Ama ben burda kimseye dayılanmadım sizi abi gördüm öyle yanlış bi hareketimi gördünüzmü . Beni tanıyan tanır zaten . Eğer öyle anladıysanız bir çok kişi forumdanda çekiliirim benim için sıkıntı olmaz .
Ama ben buraya bi çevre oluştururum buluşmalara katılırım abi kardeş gibi dostluklar kurarım diye geldim.
+
Bakın bu benim arabam demesi çok ayıp yazmışsınız. Ne yazıcam araba kiraladım falanmı . Konu başlığına lütfen dikkat edelim OTOMOBİLLERİNİZ...
Gelelim yaş meselesine Tamam 16 yaşındayım. Ama Burda kendimide tanıttığım için doğum tarihimi yazdım .
Aşırı hız delisi her virajda drift yapmaya çalışan bir kişi olduğumu nerden çıkardınız bu arada . Altımda BMW 2000 motor araba var sakin gitmek olmuyor(Sakin gidiyorum ama trafiğe kapalı alanlarda rahat durmuyorum .). Onun için BMW ekibi sakin gidenler için 1600 cc lik motor üretmiş değilmi ? :)
Neyse Yanlış anlayan abilerime saygı gösteriyorum . İster öyle anlamaya devam etsinler isterseler abilik yapsınlar . Benim tek istediğim bu forumda bu.
beermug nickli abim ayıp demişsinde o bahsettiğiniz abilerimin hangisi imkansızlıklardan dolayı okuyamadı eğer varsa gerçekten okuyamayan doğrudur ayıp ama herkesin okuyup kendini yükseltme imkanı vardı değilmi bakın ben kendimden örnek vereyim Allah'a şükür babamın beni okutacak imkanı var ve çok güzel şekilde değerlendiriyorum şu an okuduğum okul uçak gövde motoru üzerine ve İnşallah okulum bitince işime gireceğim yani kendi imkanımı kendim yaratacağım hiç kimse kusura bakmasın herkesin bir şansı vardı ve değerlendiremeyenlere ayıp yapmış falan değil bu arkadaş
Bi oğlum bi kızım var param olsun bende 16 yaşında altına araba çekerim.
Kızım 5 yaşında şimdiden direksiyon derslerine başladık varsın öğrensin,
Araba kullanmayı bilmek büyük avantaj
Hiç değilse benim gibi gecenin bi yarısı araba kaçırarak hevesini gidermek zorunda kalmaz
Adam gibi yanıma oturur öğrenir kullanırlar. Nerede lazım olacağı belli olmaz.
çocuklarımızı 5 yaşındayken dalgalı denize salsanıza yüzme öğretip? ne olacak yüzme dediğin nedir ki öğretirsin yüzer...