2 aylık konu 50 bine yakın görüntülenmiş, Aren reyiz halkın sesine cevap ver lütfen :D
Printable View
2 aylık konu 50 bine yakın görüntülenmiş, Aren reyiz halkın sesine cevap ver lütfen :D
dün beraberdik, "neden yazmıon lan?" dedim.
meğersem halen yazıyormuş :D bugün yarın yazar diye düşünüyorum :)
başka birisi ulaşsın , abi ana bacı indirdiler sana konuda derseniz girebilir :D ben söylesem inandırıcı olmaz hahahah
Kısa bir aradan sonra herkese merhaba , Türkiye şu son günlerde inanın kötü bir dönemden geçiyor yazılarımı post etmek dahi içimden gelmiyor aslına bakarsanız . Bu kadar ölen masum insan aklıma geliyor hele ki şu son Reina olayı hayliyle canımı sıktı metre metre cm cm yanımıza kadar geldi işte bu lanet terör ıraq aslında bize o kadar da ırak değil lafı geldi aklıma yine doğudaki terör artık kapımıza geldi her neyse bu konuya daha fazla girmek istemiyorum girsek çıkamayacağız konu amacından sapar yüksek kuvvet ve ihtimalle de konu kilitlenir . Öncelikle ölenlere Allahtan rahmet , geride bıraktıkları acılı aile ve sevenlerine sabır diliyorum .
Bir Garip Otomobil Hikayesi Part 5
Amerikaya gitmeme çok az bir süre kalmıştı , bu süre içinde araba alsam boşu boşuna yatmış olacaktı kendimi de biliyorum gittiğimde aldığım arabaya yüksek ihtimalle bir şeyler alırım korkusu da beni sarmadı değil , gidiyodum ve bir şey pek düşünesim gelmiyordu ne iş ne araba gezmeye gidiyodum biraz kafamı toparlamam gerekiyordu döndüğümde enteresan projeler akımda olabilir belki kafamda bir şeyler oturtursam oradan parçaları direk alır getirir projeye başlarım gibi fikirler aklıma geliyordu kendimi zor tutuyodum . Akılımda güzel bir evo yapmak yanına belki bir S2000 alım supercharger yapar spoon bodykit yaparım diyodum evoya da 350Z deki gibi yine biraz ondan biraz bundan bir şeyler yaparak bir şeyler çıkartırmıyız diye düşünüyordum . gitmeme 3 hafta kala Batıkan reisimle sanayide dolanırken çok eskilerden tanıdığım Murat abimle denk geldik ne ara oldu bilmiyorum ne oldu bilmiyorum ama o gün çok düşük KM de siyah renk 2009 model bir S2000 almış bulunduk ,
Arabada V3 jant , varex oem lip ve coilover var yani artık S2000 de bunlar biliyosunuz standart olarak geliyor hayatımda gördüğüm en kötü jant V3 yani üzerine para versen alıp takmayacağım bir jant hayır anlamadığım bir şey var tüm arabalar tek tip olmuş durumda V3 varex kafayı ne ile bastığının bir önemi yok KW V3 coilover olsa alanın umrunda değil basık mı basık ona bakılıyor isterlerde yay pres yine fark etmiyor görsel çok önemli S2000 piyasasını bir türlü anlamış değilim arkadaş yalan dolan full + full bu araba zamanında sıfırları satılırken de biliyoruz zamanında bindiğimiz ya da bildiğimiz arabaları görüyoruz aman Allahım adamın arabasının şanzıman havuzu ve ateş duvarında 2 cm macun var bebek benim araba diyolar , gerçi bebek de değil çiçek ceylan gibi benzetmeler de yok değil hani .
Herkesin malı kendine bebek lafım yok buraya kadar hem fikiriz ama arabada ağar kaza var sen bunu biliyosun araba bildiğin hayata küsmüş V3 jant varex takalım bir de arabayı el yapımı coil taktın mı öf iterse 2 ye bölünsün hiç dert değil hocam satılır çöpü para bu arabanın S2000 e binen hala güzel bir kesim var lafım yok iyi bakan arabasına güzel parçalar seçen takan hala var yok değil ama bir de ticari amaçla alan herkesin arabası hakkında dedikodu çıkartıp kendi arabası perte kadar gitmiş hala dönememiş arkadaşları da tanımadık değil şaşırıyorum gerçekten 1 S2000 e bir de BMW ‘ ya binen kitleyi anlamıyorum ya bu arabanın hep topu belli nedir bu lordlar kamarasında kendini görmen :D S2000 i noterden aldığın gün zaten sistemden otomatik instagrama 2000 takipci gönderiyolar istisnasız
- Aren bey S2000 almış efendim
- Lordlar kamarasında yeri hazır mı?
- Hazır efendim
-2000 takipci hesabına aktarıldı mı ?
- Ahhhh unuttuk , hemen yüklüyoruz
Üzülüyorum otomobilden anlamayan her şeyi araba basmaktan ve düz boru çekmeten ibaret sanan 13 18 arası ateşli bir nesil var ve bu arkadaşlar ehliyet aldıklarında gerçekten tehlike yaratmaya başlıyorlar yazık bir çoğuna anlattım sosyal medya ve yüz yüze gördüğüm herkesi tek tek uyardım bu işlerin böyle olmadığını sadece bir arabası var diye abi lastiğin oliyim yak beni yazan bir çok küçük kardeşime durumu dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştığımı ben artık sayamaz duruma geldim
Arenimo abiiiii nasıl aldın bu arabayı yaaa bana da bir tur versene hesabıma para yollasana şudur budur değişik bir çok istekle karşılaştım .
Instagramda sıkca sorulan sorular
-Abi zengin misin ?
-Hayır değilim
-Yeme bizi abiiiiiiiiii vardır sende para atsana bir 500 komedi a m k spor gazetesi
Nedir bu kısa yoldan zengin olma sevdası nedir bu lux merakı çözemiyorum tanımadığın birine bu kadar laubali yazabilmek nereden geliyor kim sana bu hakkı veriyor dersen bilemiyorum biz de çocuk olduk biz de araba sevdik biz de genç olduk bunları yapmadık ne aileden ne ağabeylerimizden ne etrafdan görmedik dejenere oluyoruz bozuluyoruz ucuzlaşıyoruz ve buna üzülüyoruz . it köpek aş olarak bir garaj yaptık Doğa sağolsun garajı kendisi yaptırdı instagramda komik bir hesap açtık ikaş tv yi kurduk kısa süre sonra keyfli videolar izleteceğiz :D mesela sosyal sorumluluk projelerimiz olucak sokak köpeklerine yönelik otomobil seven bu 13 18 yaş gurubu arası gençleri elmizden geldiğince doğru yönlendirmeye çalışacağız bir hafta sonu cumartesi olur Pazar olur seçtiğimiz 10 genci davet edicez garajımıza arabaları inceleme şansı sunacağız havanın güzel olduğu günler arabalarla belki çıkacağız mangal yakacağız ama günün sonunda gurubumuzda mimar da var en. Tas. Cısı da var grafik tasarımcısı da var ticaretle uğraşanı da . Bu bağlamda örneğin mimarlık okumak isteyen gençlere ufak da olsa bir bilgilendirme yapacağız mimarlık nedir girmek de mezun olmak da kolay mı zor mu ne gibi artıları var ne gibi eksileri var mezun olduğunda ne gibi iş sahalarında iş bulabilecekler vs gibi bunun dışında küçük bir otomobil tanıdım videoları çekeceğiz . Kendi otomobillerimizi kendimiz anlatacağız ne gibi parçaları neden seçtiğimizi neleri tercih etmediğimizi ve hangi garajlarla çalıştığımızı anlatacağız . Hiçbir maddi beklenti içinde olmadan sadece bizleri ve otomobilleri seven bir kitleyi yakalamak istiyoruz kimseyi düşman rakip vs görmüyoruz işin aslı kendimize güzel anılar biriktirmek istiyoruz :D meşhur kendi lugatımızdaki kelimelerle anlatacağız tabiki de :D
Nerede kalmıştık sıkca sorulan sorular evet
Abi kendin mi kazandın aileden mi
Nerede oturuyorsun ?
Ne gibi bir işle meşgulsun
Annen baban ne iş yapıyo varsa abin kardeşin ablan ne işle uğraşıyor
Beni de gezdirir misin
Kız arkadaşın var mı varsa kim
Abi ne araba alıcaksın
Gibi soruları dizebiliriz ne kadar önemli bilmiyorum ama bana açıkcası saöma gelmiyor değil güzel bir dille elimizden geldiği kadar cevaplıyoruz .
-Abi senin büyük hayranınım seni kendime idol seçtim
Neden abi ? çok mu ünlüyüm çok önemli işlere imza mı attım hayır atom mu parçaladım Nobel ödülüm mü var ? bir icat mı yaptım hayır görüyosun sevebilirsin eğlenceli de bulabilirsin ama idolumsun hayranınım bana saçma geliyor ve bunları da tane tane anlatıyoruz :D okuyun ,çalışın azmedin hırs yapmayın bazı şeyleri kendinize hırs ve azim çok farklı şeyler çalışarak oluyo anlatıyoruz mutsuz oluy insanlar yani hep kısa yoldan para kazaniyim okmiyim ama diplomam olsun işe az gidiyim mümkünse yatiyim ama çok para versinler çok kazaniyim neden bu insanların aklına kazındı şaşırıyorum aslında şaşırmıyorum ya her gün sosyal medyada ve tv lerde büyük köşklerde yüksek topuklu giyinen ablaların ve evin içinde gece gündüz takım elbise ile gezen kapıda hep mevsimine göre arabalarla gezen ağabeyleri izleyip dertlerine üzülüyorlar ulan Türkiyede herke mi köşke yaşıyo herkesin mi porschesi var ne tatlılar ya sabah uyanıyo evde hizmetciler bahçivanlar söförler , bebe kalkıyo hazırlanıyo görsen sanki sabah daha yeni uyanmamış aşağı iniyor anne desen ne ara kalktı da o makyajı yaptı baba desen kahvaltı masasında gazetesini okuyor tabi dizideki genç bebe koştur koştur geliyor portakal suyundan bir yudum alıyor annesini sadece ve sadece tek yanaığından öpüyor laaaan dul kalıcak annen gö te lek okula yetişiyor babası desen S kasalarla yönetim kurulu toplantısını gidiyor annesi nişantaşında alışverişe akşam evde tatlı bir akşam yemeği bahar yaz aylarında havuz başında yemekler .
Ondan sonra gören ben neden diyo çocuk okula giderken mutsuz zaten kalktığında hava karanlık okulda sistem bozuk çocukların eğitiminden çok saçı başı ve giyimi ile ilgilenen kokuşmuş bir kadro anne desen cefakar benim evimde neden hizmetci yok kapımda şöförüm yok baba desen zaten ülke batmış durumda evin tüm ihtiyaclarına koşmaktan kendine en son ne aldığını hatırlamıyor varsa kız kardeşin o dizlerdeki şatafatlı hayatı yaşıyamıyor giyinemiyor e işte ondan sonra herkes mutsuz oluyor arkadaş :D çok anlattık çok söyledik okuyun çalışın benim ailemde herkes ayrı bir birey babam da abim de herkesin işi de farklı kazancı da kimseye kimseden bir destek almıyor deyince bozuluyolar çalışmak ağar geliyor muhtemelen :D neyse dönelim konumuza tekrar
Apaçilikte en üst seviyedeki S2000 imizi aldık şimdi araba düşük km de kasa motor temiz şimdi bu arabayı keselim desek kesemeyiz hayalimizdeki renk sarı e boyayamıyoruz ne oldu işte sistemin esiri olduk mu ? bozuk bu piyasanın sistemine entegre olduk mu :D zaten yarın öbür gün satarken yok orası böyle yok o arabanın V3 leri boyanmış yok varexi 2 araba dolaşmış bakıcak ki çamur atamıyo bunları konuşuyo kendisi belki biniyo senin arabandan 5 yaş yaşlı arabaya 5 sene önce serviste 100K km de bakıma girmiş ama arabası 80K da sana çamur atıyor vay dedim arkadaş bu arabayı almak zor ama satmak daha zor para pul değil arkadaşlar 120 150 bandına ne iyileri geliyo artık almak bir şekilde alınıyo da satarken sana satan kişiler bile ya bizim eski araba şurası burası derler gözümle gördüm şaht oldum e g.öt sen sattın bunu bize hani ceylandı hani çiçekti hani bebekler bebeğiydi :D
Neyse ki aldığım kişi yaşı olan arabadan anlayan düzgün biriydi nerede ne var söyledi baktırmadım bile zaten de az çok bildiğimiz bir arabaydı
Enteresan bir kitlesi var fanatiği var ama bu konuda herkes haklı sadece Türkiye değil dünyada fanatiği olan bir otomobil inanılmaz yol tutuyo tam bir binici arabası tamamen şöföre odaklı bir otomobil ama bazen o kadar yanlış ellere düşüyor ki inanılması çok güç , S2000 cilerin bir whatsapp grubu var beni de dahil ettiler bilgi paylaşımı vs çok güzel arkadaşlar var tanıştım bir kısmını eskden de tanıyorum ama maalesef bir elim 10 parmağı aynı da olmuyor yüzüme gülüp arkamdan atan tutan yok arabasının sağ çamurluğu değişikmiş e eee sen hayatında tek parça arabaya binmedin olum diycem ama samimiyetim yok içimden ya da arkasından da değil direk yüzüne söyliycem olmiycak sonra biri kalktı yok o araba senin değil dedi biz sadece S2000 sahiplerini tutuyoruz vs dedi güldüm görsen S2000 ile tanışması 1 2 yıl yoktur bile hakkımda en ufak bilgi sahibi değil :D o dönemler Doğa Amerikada S2000 i bende duruyor muhtemelen karıştırdı mı ya da işte saçma sapan sallıyolar mı bilmem .
Dedim kardeş araba benim ya değilse diyo o kadar emin ki ben bile tereddütte kaldım değil mi lan acaba gerçekten :D diye saçma sapan bir iki giderlenmeden sonra dedim kardeş araba benimse ruhsatını çeker atarsam ne olucak dedim ? ben dedim öyle boşa konuşmam koy ortaya bir idda dedikten sonra yine anlamsız konuşmalar ortalığı sakinleştirmeye çalışan bazı ortak arkadaşlar beni bilen seven insanlar araya girdi dedim kardeş bak otoparka gideceğim ruhsatı atacağım eğer adım yazıyosa ne yapıcaksın ? bu kadar insanın içinde özür dileyecek misin ya da ortaya idda koyuyor musun dedim ? ses yok gittim fotoğraf da çekmedim sonra yine saçma sapan konuşmalar olmasın diye :D
Video çektim arabayı açtım ruhsatı koydum aaaa baktık ki adım yazıyor zaten dedim ki orada ya biz bu arabayı aldık ama iş aldık ya başımıza :D belli bir kitle var güzel şeyler yapmak istiyor belli bir kitle var S2000 değil o araba atıyorum brz olsa brz rocco olsa rocco alıcak satıcak eh Allah var yakışıklı da araba üzeri de açılıyor belli bir geçerliliği de var . Allahtan S2000 e binenlere sabır diliyorum yolda gidersin arka tamponuna mutlaka bir transporter ya da ford transit gelir kameranın ışığını ensende hissedersin abi bas abi yanla abi bir aragazı abi abi abi yanında kız arkadaşın mı var annen mi var bir şey mi konuşuyosun hiç spor gazetesi S2000 e binmek bence koluna serenay Sarıkayayı takıp gezmek gibi bir şey helede Doğa’nın Voltex S2000 i ile gezmek aman diyim Adriana Limayı koluna takıp Taksime prime time da çıkmak gibi bir şey elle taciz sözle taciz göz le taciz taciz taciz taciz :D kanadı ellemeden geçen görmedim ya Nişantaşı gibi bir yerde kaputuna yatan arabaya sarılan parmaklayan eğlip altına bakan yani bitmiyor adam arabayı gerçekten çıkartamıyor ilgi güzel bir şey nasıl ki yanınızda güzel bir kadın olduğunda erkeği kadını döner bakar bu da öyle bir şey işte bir S2000 e biniyorsanız kadını erkeği daha çok erkeği ÇD genci yaşlısı çoluğu çocuğu bakıyor arkadaş :D
Çok yazdık biraz görseli hak ettik diye düşünüyorum :D Fotoğraflar bahar aylarından pek fotoğrafını bulamadım :D
http://i64.tinypic.com/11tc1ad.jpg
http://i65.tinypic.com/23j3gk7.jpg
http://i66.tinypic.com/14wbup2.jpg
Çok uzun sürmedi tabiki bu araba ile aşkımız arabayı aldık karda kışda binsek binilemz satmak istesek zaten bir mal bize geçti mi ooo Arende mi ucuza verir neden abi benim param pul mu ben ağaçtan mı topluyorum ? neden zarar etmeliyim ? hayır bir de şu kitle e var abi arabanın resmi bilgisayarımda arka planda telefonumda bile arka planda oğrenciyim işte zor alıcam borçla alıyorum 1 keyfin borcu olmaz 2 madem zorda bir oğrencilik hayatı yaşıyorsun örenci adamın böyle bir araba ile işi ne 3 arka planında benim arabamın olması gerçekten umrumda değil 4. Abi yemin ederimciler :D en sevdiğim abi yemin ederim ticari almıyorum bak binicem ben buna 2 gözüm önüme aksın ben işte o tayfadan değilim sonra arabayı alırlaaar ve haftasına ilanda arabada es kaza KW v3 işte iyi bir vites topuzu jant sway bar olsun anında söker satar ya bizden alıp diski balatayı bitikle takaslayıp üzerine para alan biliyorum be :D çok zenginim takılıp gelip kendini yerden yere atanlar sizleri de unutmadık ama bizim çooook iyi niyetli bir arkadaşımız kırmadı verdi arabayı u l an diskleri söküp sattılar be hey babayiğitler be :D
Nelerini gördük sonra haftasına ilanda o mülayim gençlerden eser yok 1 hafta önce arabayı almaya gelirken ağlak işte ezilip büzülen arkadaş oyundan çıkıyor yerine bir babayiğit giriyor ki Allah Allah yani :D Hatasız isteyene satarım paraya ihtiyacım yok evin 785 . arabası keyfi satılık sadece aventador alacağım için satılıktır ha yani aveyi aldın arada kaldı bir 100 130 arası bir şey ondan yoksa evdeki diğer 785 otomobil her gün biniliyor bir tek bu fazla ama acelesi de yok ama satılması lazım satılırsa yine temiz bir S2000 var onu alıcam avenin senelik bakım yakıt ve kaskosunu ödeyeceğim yok be iyimser oldu 10 tane S2000 alıp satsa hepsinden 10 kazansa yok zor hacı o matematik tutmaz yemez yani :D bazı kelimeler var şu an kullanmak bile istemiyorum bile ama :D ikaş olarak bence bir kelime de bizden kazandırıldı ‘’abi bir RATATA be’’ hahah se
Sevgili Ufuk İmal kardeşimizden bu camiaya hediyedir :D daha çok alıp verip veriştireceğiz BMW kullanıcılarına S2000 lere Ferrarilere lafım kimseye değil hele de tanıdığım yeni satan yeni alan dostlarıma değil eleştirilere açık olacağız ama yeri geldiğinde hatalı olanlara göz yummayacağız verip veriştireceğiz :D
Devam edecek bu günlük bu doz bence yeter :D
Abi hemen bitti ya ne zamandır bekliyoruz. Bi şey anlamadık bi part daha sal gelsin :)
yetmedi ya :D f360 partını da bekliyorum . açıp açıp the makinadan izliyorum :D
S2000 de pek güzelmiş :) Sırada ne var dı
S2000 i sosyal medyada goremedik abi hizli gelip gittigindenmi supriz oldu :D
Part 5 mi O.o Ben 1 ve 2 yi bilmiyorum. Onlar hangileri. Bu part arabadan çok biraz deşarj olmaya yönelik gidiyor. Olsun iyi gidiyor :)
Hikaye bitene kadar 2018 olacak :)
Ne kadar ilginç insanlar varmış internet ortamında . O gençlerden biri olmadığım için Allah'a bir kere daha şükrediyorum . Bu arada hikaye çok güzel gidiyor,ellerinize sağlık