Herkese tekrar merhaba;
Tanışma bölümünde kendimi kısaca tanıttım. Buradan da araçla ilgili hikayemi anlatarak devam edeyim. Çocukluktan beri VAG grubu hastasıyım. Özellikle 996 kasa 911 Turbo halen hayalim ama uzak tabi. Drift e bir türlü ısınamadım, arkadan itiş sıcak gelmiyor aslında eski tofaşçılardanım Son sürat merakım da yok ama viraja girmek en sevdiğim. O yüzden 4çeker araç hep en önde geldi. Özellikle de mekanik. Elektronik gaz kelebeği bile sürüşten bir şeyler çalıyor bence. Direksiyonun elektrikli değil de kremayer olması gibi birçok özellik bence daha keyifli. Yaklaşık 1.5 yıldır AEB motor 1.8T Quattro aramaktayım. Amacım, kazasız, geçmişi belli, LPG siz temiz olanından bulmak. Birkaç tane denk geldi ama genelde AEB motor değildi. En son geçen ay, aldığım araç ilana düştü. Aslında 3-4 ay önce de ilandaydı ancak o zaman maddi durum uygun değildi, talip olamamıştım. Şansıma arkadaş ev almak için satacak olmuş tekrar ilana kondu ama bir farkla. Artık araç LPG liydi. Takılan LPG Prins olunca, ***** benzin fiyatları da her geçen gün arşa yükseldiğinden ben de düşündüm ve bir özellikten vazgeçmeye karar verdim. Aracı aldık. Araç kısaca şöyle;
1999 model, AEB motorlu A4 1.8T Quattro.
Kaportada çok fazla güneş yanığı olduğundan boyatmışlar ancak olmamış halen güneş yanıkları belli. İstanbul’ da olan dolu yağışında payına düşeni fazlasıyla almış. Kaput, tavan ve bagajda epey dolu göçüğü var. Kaporta olarak epey işi var aracın.
Mekanik olarak ise henüz bir sıkıntı yok gibi ama zamanla göreceğiz tabi. 20 yaşında araç sonuçta. Test için İstanbul Park iyi olacaktır diye düşünüyorum. Kısmet olursa 11-12 Ağustos’ ta orada olacağım.
Motorda da “bazı” durumlarda kırmızı yağ lambası yanma problemi var, bununla ilgili bir konuyu da “genel teknik” bölümünde paylaşacağım.
Amacım uzuuun yıllara yayılmış bir hobby car projesi. Öncelikle yürüyeni tam anlamıyla yapmak. Coilover dan, sway bara, rotlardan, lastiklere. Sonrasında motor içi; amacım gt28 serisi turbo ile 300 hp civarı. En son da kaportayı belki renk değişimi belki orijinal lacivertle tamamen adam etmek. Bunların içinde koltuklardan, göstergelere, ses sisteminden, jantlara kadar birçok detay var tabi ama kaba olarak bu şekilde. Gönül ister ki 3-4 ya da 5-6 ay ayırıp hepsini yapıp çıkmak ama maalesef hem bütçe hem de zaman buna el vermiyor. O yüzden yıllara yayılmış bir çalışma olacağını umuyorum. Allah bir sağlık problemi, para sıkıntısı göstermezse planlarım bu şekilde.
Bu süreçte teknik bilgi olarak Techturkey en güvenilir forum olacaktır. Araç alım sürecimde, Audiler, 1.8T ler vs gibi konularda geçmiş başlıklarda birçok fayda sağladım. Özellikle Ukku ve Yavuz’ un yorumları çok yol gösterici oldu. Bundan sonra da hem paylaşarak hem de sorarak ben de buralarda olacağım.
Herkese tekrar iyi forumlar,
![]()