14 & 15.01.2023 Günceli olsun,
Cumartesi pazar yalıtıma devam ettim.
D sınıfı araba üret kapı içine koyduğun yalıtım bu olsun,
* C5 genel olarak yalıtımı iyi bir araç ama kapı içi vs biraz daha iyi olmalıydı bence.
bomboş kapı içi,
İşsiz bir citroen mühendisinin ben bu kapı kolunun nasıl kocaman ağır ve karmaşık yaparım adlı çalışması.
Temizliğe devam,
9mm sünger,
Bu kapının toz tutucu parçası çok güzel hiç ellenmemişti,
Kapıları bitirdikten sonraki hissiyatım kapandığındaki tok ses çok iyi oldu, kapı içindeki kablo vs genel olarak iyi izole edilip bağlantıları yapılmıştı. Ben de ek müdahale ile biraz daha iyi hale getirdim.
Sonra geçtik arka kısmı sökmeye, arka çamurluk üzerinde bulunan havalandırmaların üzerindeki parçalar kopmuş, kopunca da tüm toz içeri dolmuş.
Araçtan bir de taşıtmatik çıktı, bursalı bir firmaya ait.
Durum vahim, sökünce gözümde büyüdü ama bu şekilde geri toplamak da hiç bana göre değil.
Temizlenmiş fotolar,
Bagaj kilit karşılığını söktüm, kilidin dışta görünen somunları kaynaklıymış, onlar da bir güzel kırdım :S
Ama netice de temizlendi
Sonunda zemine bitüself yapacak kıvama geldik, bitüselfi uygulamak ısı tabancası ile kolay. Ben ilk defa uyguluyorum parça parça üst üste bindirerek bir şeyler yaptım kendi çapımda. Görsel çok iyi olmadı ama zaten üzerine 9mm sünger yapıştıracağım için çok takılmadım görsele.
Çamurluk içine de işlem devam ediyor,
18.01.2023 Günceli olsun, arka kısım yalıtımı bitti. Zemine bitüself üzerine de 9mm kendinden yapışkanlı sünger uyguladım. Koltuklar takılı değil, ses konusunda açıkçası net faydasını anlayamadım. Bir de araca zaten son 1.5 ayda 2-3 defa kısa mesafede bindiğim için önceki haline dair net bir ses düzeyi hatırlayamıyorum.
Bundan sonra artık arka koltukları da boyayıp montajlamak kaldı, onu da 19.01.2023 de halledeceğim. Final olarak koltukları cilalayıp içerideki işimi bitireceğim.