User Tag List

Sayfa 6/6 İlkİlk ... 456
112 sonuçtan 96 ile 112 arası

Konu: Deeperblack's DIY Garage

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prius u canlı gördüm çok güzel gerçekten. İçi inanılmaz ferah. Tasarım bi sev bi terk et arası bir şey ben de sevdim mi sevmedim mi tam çözemedim.

Ufak tefek işleri var bitince muazzam olur kesinlikle. Eline emeğine sağlık başkan çok güzel işler. Bagaj çıtası için sana da bir plastik kaynak kiti almamız lazım gibi duruyor.

2 li karışım ne kullanıyorsun bilmiyorum ama 404 ün ürünü fiyatına göre başarılı işler çıkarıyor. Şu teyp ekranına bir polish yapsak acaba kurtarmaz mı ?

diğer jantlar güzel olmuş ama ağırdır onlar orj e göre tüketimi artırır bence, oem iyidir

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aga neler yapıosun gene ) öncelikle hayırlı olsun.. bunlar ciddi vakit alan şeyler.. hem aile babası hem iş güç hem de bu işler Maşallah

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dohtor bu ne eline sağlık abim kendine uğraş bulmayı iyi biliyorsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam özel halı yaptırmış halı, arabaları podyumdaki manken gibi özellikle yürütmek için bir de güzel deposu var bizi kıskandırdı

Hırdavat satıcısı gibi içerde yok yok Maşallah diyelim.

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dedem öncelikle Bonus u ısırırım Allah ömrünü bahtını güzel etsin. Araba çok değişik bir arkadaş. Çirkin diyorum ama farklı da geliyor göze. Sağda solda çok olmaması çok güzel. Hybrid tarafı ne durumda abi bunların bir de normal içten yanmalı motor 1,5 di sanırım. Şanzıman tek vites falan diye hatırlıyorum ama sen daha hakimsindir. Batarya zortlarsa b planı vardır sende.
    Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Prius ta çok zevkli gidiyor. Eline sağlık.

Bu da benden sana bonus olsun

23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcemrek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ford Ka dan sonra gemi gibi gelmiştir. Jantları ben çok sevdim. Sadece çok içerde duruyo onun harici duruşu ve son olarak rengi güzel olmuş.

Diy konularıno seviyorum. Elinize sağlık güle güle kullanmanız dileğiyle
    Teşekkür ederim. Ka dan sonra ciddi konforlu geldi ama Ka nında keyfi bir başkaydı.

Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Prius u canlı gördüm çok güzel gerçekten. İçi inanılmaz ferah. Tasarım bi sev bi terk et arası bir şey ben de sevdim mi sevmedim mi tam çözemedim.

Ufak tefek işleri var bitince muazzam olur kesinlikle. Eline emeğine sağlık başkan çok güzel işler. Bagaj çıtası için sana da bir plastik kaynak kiti almamız lazım gibi duruyor.

2 li karışım ne kullanıyorsun bilmiyorum ama 404 ün ürünü fiyatına göre başarılı işler çıkarıyor. Şu teyp ekranına bir polish yapsak acaba kurtarmaz mı ?

diğer jantlar güzel olmuş ama ağırdır onlar orj e göre tüketimi artırır bence, oem iyidir
    Teyp ekranı için yapalım bi operasyon başkanım. Gerçi baktık yapamıyoruz double din için çerçeve sipariş edip onunla ilerleyeceğiz.

Alıntı sword Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aga neler yapıosun gene ) öncelikle hayırlı olsun.. bunlar ciddi vakit alan şeyler.. hem aile babası hem iş güç hem de bu işler Maşallah
    Bayram seyran tüm boşlukları değerlendiriyoruz valla. Zaman bulmak cidde büyük mesele.

Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uğraş beni buluyo mu desem ben mi onu buluyorum desem bilemedim

Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam özel halı yaptırmış halı, arabaları podyumdaki manken gibi özellikle yürütmek için bir de güzel deposu var bizi kıskandırdı

Hırdavat satıcısı gibi içerde yok yok Maşallah diyelim.
    Daha adam gibi toparlayamadık valla eksiğimiz çok. Halıda spontane gelişti valla

Alıntı enesy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dedem öncelikle Bonus u ısırırım Allah ömrünü bahtını güzel etsin. Araba çok değişik bir arkadaş. Çirkin diyorum ama farklı da geliyor göze. Sağda solda çok olmaması çok güzel. Hybrid tarafı ne durumda abi bunların bir de normal içten yanmalı motor 1,5 di sanırım. Şanzıman tek vites falan diye hatırlıyorum ama sen daha hakimsindir. Batarya zortlarsa b planı vardır sende.
    Saolasın brocum cümlemizinkini rabbim nazardan korusun. Pil revizyonu ben almadan önce yapılmış. Şimdiye kadar gayet sorunsuz ilerledik. İçten yanmalı tarafı 1.5 - cvt şanzıman. Batarya sevriste 40-50 arası gibi bir rakamdı yılbaşındayken hatta baya şaşırmıştım rakamı duyunca. Biraz daha beraberiz bakalım. Tesla alana kadar devam.

Alıntı BARR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Prius ta çok zevkli gidiyor. Eline sağlık.

Bu da benden sana bonus olsun

Ya sorma zaten abi bu eleman yüzünden aldım desem yeridir. Hangi videoyu izleyip iç çeksem 2-3 ay geçmiyor direk alıyorum. Artık eski araba videolarını bıraksam mı bilemedim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaldığımız yerden devam edelim. Çok fotoğraf oldu. Mümkün olduğunca azalttım ama işin detayınıda başka türlü anlatamıyoruz malesef.

Eski arabaların çoğunda olan ve benimde sinir olduğum standart problemle başladım işe.
    Emniyet kemerlerinin toplama sorunu. Çözüm için ilk denenecek işlem kemerleri aracın dışına bir yere sabitleyip tazzikli suyla temizlemek.
    Gerçekten ciddi bir kir çıktı. Kemerler kalınlaşmış zamanla üzerindeki kir nedeniyle ve toplamayı yapan yayın gücü yeterli gelmemeye başlamış.

Sonrasında kapılara giriştim. Kapı kartonlarını söktüm. Tüm elektronik aksam ve matal parçaları ayırdım. Güneşten aldığım yetkiye dayanarak bastım onlarada tazzikli suyu Sonrasında 1/10 sulandırılmış 3D apc ve fırçayla kabasını alıp kurumaya terk eyledim.

Kapı içleri tahmin ettiğimden daha kirliydi. Nefret ettiğim sakız yapışkanı saolsun japon abiler kullanmaktan vazgeçmiyorlar.

Bifor

After

Paslanan parçalara hemen özel ilgi göstermek gerekiyor. Tel fırça sonrası 2 kat pütürlü gri boya ile yola devam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japon arabalarında kapılardaki stop mekanizmaları almanlardaki gibi kademeli değil. Bunun için aliexpresste şu parçayı bulmuştum.
    Rakamıda komik olunca denemeye değer deyip aldım.

Kapı içinde 2 vida bağlantı yerinde tek vida ile bağlı olan şu arkadaşı dışarı alıyoruz.

Birleştirme için ince bir punto kaynağı atmışlar. Açılması için matkapla delip yandan biraz çekiç ve düz tornavidayla girişmek gerekiyor.

Şu şekilde ayrılıyor

İçinde yıpranan parça bu ve üst taraftaki kauçuk parçalar bu parçayı sıkıştırıyor.

İşlem sonrası sonuç tatminkar oldu açıkçası.

https://vimeo.com/manage/videos/972487073

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kapıları bukadar sökmüşken izolasyon yapmadan olmaz. Ka da önce sadece sünger yapmıştım. Sonrasında Kaan başkanın sözünü dinleyip önce kauçuk lu malzeme sonra süngere döndüm. Fark inanılmaz olmuştu. Burdan aldığım tecrübeyle önce kauçuklu malzemeyle başladım. Şeritler halinde kesip elimin girdiği her parçaya izolasyonu yerleştirdim.

Sonrasında süngerli malzemeyle devam ettim.

boş kalan kısımlarıda üstten süngerli izolasyonla kapladım. Kapı kartonlarında çıkıntılı olan bölmeler buraların içlerine giriyor. Bir miktar içeri esneterek onlarında yuvalarını ayarladım.

Zamanında kenara koyup bir türlü montajına kısmet olmayan 3 yollu sistemide araca bağlamaya karar verdim.
    Zaten kapılara kadar tweeter ve woofer lar içni kablomuz geliyordu. Sadece midrange ler için ek bir kablo çekmem gerekliydi. Tabi 3 yollu sistemde en büyük sıkıntı midrangelere yar bulmaktı. Onuda 3d printer da bir demo çizimle hallettim. İlerde detaylarını atacağım. Şimdilik yeni bastığım hoparlör çerçevelerini kullandım.

Buda sağ kapımızın izolasyon öncesi temizlenmiş hali.

İzolasyon öncesi

İzolasyon ve woofer montajı sonrası.

Kapı altlarındaki ayak aydınlatmalarınıda elden geçirdim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir ucundan tuttuğunuzda devamı hep geliyor.

Bagaj bölmesini ufak ufak sökmeye başladım.

Sağ ve sol bölümdeki tozlu parçalar zaten altlarında neler olabileceği hakkında ufak ufak fikir vermeye başladı.

Bagaj parçalarından sonra sıra arka koltuğa geldi. Arka koltuğun sırt kısımları kolay söküldü ama tabanı çok uğraştırdı.
    Neyseki bir şekilde hallettik.

Benzin deposunun yanları yani arka kapı basamaklarının içleri özellikle sağ taraf inanılmaz düzeyde kum toplamış. Neyseki paslanma yok. Zaten arabada paslanan 2-3 yer var onlarda galvaniz gibi görünen metal parçalar.

Isofix demirlerinin bağlandığı metallerde sökülüp boyaya alındı

Bunca tozu gördükten sonra taban halısını yıkamamak olmazdı .

Ön koltuklarıda söktüm.

Taban halımızda çıktı ve altında kalan kısım

Parçaları açık havada boyadım. Çamaşır telinede bir güzel astım. Sabaha kadar iyice kurusun diye

Bunlarda isofix demirleri

Ve temizlenip boyanmış halleri

Taban halımızı dışarı aldık. Biraz lavanta yağı ekleyerek foşur foşur yıkadık

Güneşe serip önlü arkalı bir güzel kuruttuk.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çıkan plastik parçaları bir yerde toplamaya başladım. Sanırım araç gümrükte bir süre yatmış ve o sürede bu kadar tozlanmış:

İç kısımların keçelerinide çıkarttım. Kuruması çok zor olacağı için onları yıkamadım ama tozlarını atmak için bolca darbeye maruz bıraktım.
    Temizlik sonrası görüntüler :

Emniyet kemerlerini tam sökmediğim için temizlediğim yer ve kirli kalan yer arasında aşırı renk farkı oldu. O nedenle bukadar sökmüşken hepsinin alt bağlantı kısmını söktüm. Güzelce yıkadım. Sonra hepsini asarak kuruttum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöför koltuğu altı ve diğer kısımların temizliğide istediğim gibi oldu

Keçeleri tekrar yerlerine yerleştirdim. Buarada müzik sistemi için gerekli kablolarıda yerleştirdim. Akünün arkda olması sistem yapanların en sevdiği durumdur genelde ama ben bir amfiyi sağ koltuğun altına diğerinide bagaja alacağım için çokta bir avantajı olmadı. Subwoofer için olan coaxiel kabloyuda bagaja kadar uzattım.

Sonrada taban halısını yerleştirdim.

Temizlenen parçaları montaja başladım.

Bu arabanın taban halısı çok ilginç. Tamamen kauçuk gibi bir malzemeye sıvanmış. Ve güneşte 1 saatte halı olan yüzeyi kurudu. Alt kısımdaki keçeli bölge tam olarak kurusun diye 1 günden fazla beklettim.

Arka kısımdaki parçalarında montajını bitirdim.

Sonrasında arka koltuğu dışarda deri temizleme malzemesiyle güzelce sildim ve yerine vidaladım.

Buda sırt kısmından sonraki hali.

Gelelim çetrefilli işlere. Pil soğutucu fan bölümü soğutma için gerekli havayı sağ arka koltuğun emniyet kemeri kısmından alıyor. Pilin içine salyangoz fanla basıp içerdeki sıcak havayıda pilin alt kısmından çıkararak arka tampon arasına bagaj tahliyesi bölümünden gönderiyor.

Normalde orda şöyle bir parça olması gerekiyor.

Ama bende yok malesef. Çıkmasını baya araştırdım ama bulamadım.
    Buraya alternatif bir çözüm yapmam gerekecek. Gerçi şimdilik yaz sıcaklarında bile batarya ısısı ile ilgili bir sorun yaşamadım.

Bu arada batarya ısı ve diğer detaları için şu programı kullanıyorum. Baya hızlı veri akışı var ve anlık olarak takip edebiliyorum.

Dr. Prius

Soğutucu fan ve içi aleminyum kapla karton hortumumuz.

Fanın iç

Bitmiş halide böyle oldu. Pile giren kısmına ufak bir genişletme ağzı ile güncelleme yaptım.

Sonrada bagajı toparlamaya başladım.

İç kısım şöför koltuğu ve orta konsol montajı sonrası durum :

Ön iki koltuktada hatrı sayılı yırtıklar var. Bunlar için sanırım bir deri döşemeciye gidip fiyatı alıp sonra dikiş makinası fiyatlarını araştıracağım gibi duruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet 3 yol aktif sistem için midrange lere yaptığım kutuları füme renge boyadım.

Söküp takmam gerekir kesin yeni bişiler basıp denerim diye fişli bir sistem yaptım arkalarına.

Çokta fena durmadılar.

Vakit bulabildiğimde güzel bir ayar lazım. Time correction lar - frekans kesimleri - yönleri vs. bir sürü detayı var.

Daha arabanın dışına ve motora elimi süremedim. İç kısım beni tahminimden çok. fazla oyaladı.
    Artık vakit buldukça diğerlerini ufak ufak yapıp sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

AliGizda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabah sabah terapi gibi geldi, ellerine sağlık abi. Devamını merakla bekliyorum.

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eline sağlık valla bana da terapi gibi geldi.

Ben bu kadar sabırlı olamıyorum artık söküp takma işlerinde. Önceden çok uğraşırdım şimdi çok zor geliyor.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ön iki koltuktada hatrı sayılı yırtıklar var. Bunlar için sanırım bir deri döşemeciye gidip fiyatı alıp sonra dikiş makinası fiyatlarını araştıracağım gibi duruyor
    Müşterin hazır dikiş makinası alırsan Benim de koltuklarda ufak işlerim var RS de.

Muazzam işler, eline emeğine sağlık. şurada 15 20 foto ile görünen işler nasıl zaman alıyor ve nasıl yoruyor yapan bilir

Pil soğutucu fan işi çok fantastik bir icatmış. Arabanın her yerinde bir kablo var baya ilginç geldi bana bu.

Solid de eğimli boru vs çizebiliyorum artık, oraya bir geçmeli 3d falan tasarlasak mı ? Yapabiliriz gibi duruyor.

3d ayaklar süper olmuş ama baskı ayarından mı yoksa fotodan mı bilemedim katmanlar çok belli. Onlara güzel bi zımpara + astar + boya yapsak daha göze hitap edebilir gibi geldi.

Keyifle okudum her zamanki gibi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler