Hafta sonu düğün dernek nedeniyle izmir'e gittim. Arabamı Afyon'dan aldıktan sonra ilk uzun yol deneyimim oldu diyebilirim.
Bu vesileyle yakıt tüketimiyle ilgilide bir bilgi paylaşım yapayım konuda bulunsun istedim.
İzmir'e 3 yetişkin bir oğlan ve dolu bir bagajla yola çıktım. Nikah törenine yetişmek için biraz gazlamam gerekiyordu. Bursa'ya kadar ortalama hız olduğu için 100-110 klima kapalı şekilde seyahat ettim.
Yakıt tüketimim 100km de şu şekilde oldu. Tabi az yaksın diye kasmadım normal kullandım. İstesem bir tık daha düşük olurdu.
Otobana girince işler değişti tabi ki Bursa gişeleri geçer geçmez 185 cruise'a bağladım izmir'e kadar hiç bozmadım yolda çok müsaitti.
Mercedes ci bir abimizle Bursa'dan izmir'e kadar birbirimizi kollayarak güzel bir yol arkadaşlığı yaptık. Kendisine selam olsun.
Konak ta kalacağım otelin önüne geldiğimde arabam bu haldeydi
O gün nikah vs derken tüketim çekmeyi unutmuşum. Cumartesi günü de bisiklet turu nedeniyle arabayı otelden çıkartamadım tüm yollar kapalıydı.
Pazar günü dönüş öncesi bu kadar geldik key museum ada gidelim dedim ve Torbalı da BP den yakıt alırken son tüketimim bu şekilde oldu.
Yaklaşık 12-13 sene kadar önce Özgörkey'in koleksiyonunu özel bir davette ziyaret etme imkanım olmuştu. O zaman halka açık değildi hatta foruma konusunu da açmıştım.
Yıllar sonra yeniden ziyaret etme imkanı bulmak hoş bir nostalji oldu bana. Tabi müze önünde hatıralık fotoğrafımızı da aldık.
Dönüş yolunda acelem olmadığı için ilk 80-100 km yi 110 sabit geldim ama can sıkılınca 30 km kadar dip gaz gittim. Sonrasındaysa 130-140-150 değişken bir hızla otoban sürüşünü tamamladım.
Bursa Eskişehir arası yine ortalama hız olduğu için 110 sabit sürat ile seyahati tamamladım ve tüketim şu şekilde oldu.
Buda yolda sigara molası vermişken gözüme hoş geldiği anda çektiğim bir mola fotoğrafı oldu. Titretmeden çeksem daha iyi olacakmış.
Yay takarsak yada şu blistein lara bütçe yaratırsak güzel olacak kesin
Sözün özü bu kullanım şartlarında yazılımlı halde gayet tatminkar ekonomik bir araç. Bindikçe ve harcayıp sağını solunu düzelttikçe daha çok seviyorum kendisini.
İyi ki almışım dedirtti bana. Top speed de biraz zayıf kalıyor ama 205 gibi bitiyor. Rampa inerken 220 leri görüyor. O noktada bir müdahale de bulunacağım sanırım üst devirleri rahatlatmak gerek.