-
MS Hastalığı
Doktor bugün anneme söylemiş MS hastalığı diye. Daha önceden yaklaşık 1-2 ay önce sol tarafı komple yüzeysel felç olmuştu yürüyemiyodu kolunu hareket ettiremiyodu vs. 1 haftalık süreçten sonra düzeldi ama kolunda ve bacağında güç kaybı var doktorlarda sürekli aynı şeyi söylüyodu. Şimdi son günlerde ellerinde titreme vs. oldu doktor MS hastalığı başlangıcı demiş,netten baktım bende Şu siteden ; Multiple Skleroz, ms tedavisi, ms hastal, ms nedenleri, ms nedir, ms trleri, ms ifal bitkilerle tedavisi, kanser, prostat, migren, doal tedavi, karacier kanseri, kellik, ksrlk, kanser trleri, bitkisel tedavi lokman hekim bir şey anlamadım bi yerde tedavi edilmez vs. gibi olumsuz cümleler yazmışlar sonunada tedavi edilebilir demişler anlamadım bişey.
Aramızda bu hastalık hakkında bilgisi olan,daha önce bir yakını,kendisi yaşamış veya hala yaşıyan,ne yapmamız gerektiği hakkında bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim...
-
dostum çok büyük geçmişler olsun.. Sana yakını böyle bir hastalığı yaşayan biri olarak birkaç bilgi vereyim..
Öncelikle tedavisi olmadığı doğru ama halkın içinde, ms olduğunun farkında bile olmadan yaşayan o kadar çok insan varmış ki, genelde başka bir hastalığa, yorgunluğa vs. bağlanıp gerekli kontroller yapılmıyor, dolayısıyla beyin filmi vs. çekilmediği için de, ms tespit edilemiyor.. Ancak dediğim gibi kişi ms olduğunu bilmiyor.. Hatta birçok ileri gelen doktorun da tavsiye ettiği kişiye ms olduğunun hiç söylenmemesi gerektiği, böylece hiç kafaya takmadan sağlıklı bir şekilde yaşayıp gidecek.. Tabi ki hastalık ilerlemişse ilaç ve aşı tedavilerine başlanıyor.
Yapılması gereken tek şey, çok sağlıklı besinlerle beslenecek, sigara, alkol,stres vs. yakınından bile geçmeyecek bu şekilde yaşayınca normal sağlıklı bir bireyden farksız bir hayatı olacaktır. Hatta bunları yapınca ilaç vs. kullanımını da bırakabiliyorlar.
Acil şifalar tekrar.
-
Bir arkadaşım aynı rahatsızlıktan muzdarip, tıbben net bir tedavi yöntemi yok. Ataklar geldiğinde hastane de tedavi olup vücüda sürekli kortizon veriliyor. Atak gelmemesi için Kişinin kendisine dikkat etmesi, düzgün bakması sinir stresten uzak olması önemli. Geçici felç durumu ya da his kaybı yaşatan bir hastalık mmalesef. Arkadaşım İst. da bu hastalık üzerinde Tr deki en iyi hoca olarak gösterilen bir dr'a muayene oluyor. Eğer faydası olursa telefonunu ve adresini temin edebilirim. Rabbim acil şifa versin ve daha kötülerinden korusun. Hayırlı akşamlar.
-
Teşekkürler cevaplar ve iyi dilekleriniz için.
Daha başlanıç düzeyindeymiş,konuştum annemle inşallah sinirden,stresten uzaklaştıracağız tamamen.
Ayrıca @tolga_kaan: Abi o doktorun adresini ve telefonunu öğrenebilirsen çok iyi olur,teşekkür ederim şimdiden... :)
-
Oncelikle gecmis olsun kardesim Allah acil sifalar versin teyzem yaklasik 12 senedir ms hastasi tedavi konusunda bu hastaligin ilerlemesini durdurmak yeterli tedavi oluyor psikolojik olarak iyi olmasi hastalikdaki en buyuk tedavi igneler yuksek kortizonli ilaclar ataklara engel olmak icin yada etkisini en azda tutabilmek icin atak oncesi belli ediyor vucut doktoru istanbul feneryolunda taner bey diye birisi eger istersen adres ve numara icin bilgi veririm teyzem uzun suredir hasta olmasina ragmen Allaha cok sukur saglikli cok iki cocugu var sinir harbi ona ragmen cok iyi onlar ayakta tutuyor onu :) merak ettigin yada bilmek istedigin seyler icin elimden geleni yaparim tekrardan gecmis olsun
-
geçmiş olsum kardeşim öncelikle
benzer durum geçen ay benimde annemin başına geldi ama tansiyona bağlı beyin kanaması sonucu sol tarafı felç oldu
oda arkadalşı genç bi kız vardı 18 yaşında o da ms hastasıymış...aniden felç geliyo sonra düzeliyo filan dedi
sağ tarafta olursa daha tehlikeli olduğu söylüyodu doktor
bir de felç gelirse bacağın iyileşme oranı yüksek ama kol için tam tersi
tabi bu hastadan hastaya değişir...her hastanın durumu farklıdır
-
Teşekkür ederim. Doktor tavsiyelerini alabilirim götürücez inşallah bütün iyi denilen doktorlara.
-
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim...
-
Yıllarca hiçbir atak görmeden, sağlıklı şekilde yaşayanlar var. Beslenme ve kafa sağlığı çok önemli.
Arkadaşların dediği gibi, kişiden kişiye çok değişken bir hastalık, bakımsız kalan hastalar genelde kötü duruma düşüyor. Felç vs. diye gözün korkması bunlar çok çok ileri safhalar, iyi bakılırsa, kendine dikkat ederse hiçbir şey olmaz. Ünlü birçok isim de var, yaşları ileri olmasına rağmen hala ayaktalar.
-
Çok geçmiş olsun kardeşim.Allah acil şifalar versin.
-
Rabbim acil şifa versin ve daha kötülerinden korusun..benimde sağ kolumda güç kaybı var inanılmaz derecede şüphelendim.böyle bir hastalığın var olduğundan bile haberim yoktu.hemen doktora gitmeliyim..makaleyi okudum ve gençlerde olabileceği yazıyor.
-
çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum
-
Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar verir inşaallah
-
çok büyük geçmiş olsun kardeşim acil şifalar versin rabbim beterinden korusun...
-
Geçmiş olsun, acil şifalar
-
kardeşim öncellikle çok geçmiş olsun
sana hastalıkla ilgili bazı bilgiler verim benim başımdan geçen bir kardeşim askerdeyken ablası hastalandı 7 ay boyunca ben ilgilendim vefamızı öle gösterdik. ilk önceleri bizde korktuk çünkü senin dediğin gibi netten bilgiler vardı .başta şunu bil öle geçmez kalıcı vs gibi bişey kesinlikle bulunmamakta ama artma veya azalma gibi evreleri var buda tedavi ve senin dikkatine bağlı .
başta tavsiyem ben bunun için çok doktor araştırdım ve sülalem doktor diyebilirim. bu konunun uzmanı ve sadece buna yoğunlşaşmış bir doktor var mecidiyeköyde ofisi istersen özelden msj at yardımcı olurum çünkü biz ondan çok memnun kaldık.
bazı tahliller sonucu bizdede beynin sol tarafında oluşan parçaçık gibi şeylerin olduğunun ve ms olduğunu dönemsel olarak azabilceği ve yorgunluk halsizlik baş ağrısı gibi şeylere yol açtığını belirtim bunlara dikkat etmelisin bide mide bulantıları .
aşırı sıcak ve güneş ,solarium gibi benzer şeylerden uzak durmalı. bunlar ms nöbetlerini tetikleyici unsurlardır. diyet yemekleri yemeli tabiki bunu uzman doktor gördükten sonra belirlemeli ama gerçekten önemli. onun dışında ilaçlarını düzenli saati bile aksamadan kullanmalı , kortizon tedavisi görebilir hastanede haftanın belirli zamanlarında bu biraz bünyyeyi yorucu bir durum ama onun dışında pek sıkıntılı yani korkulucak bir hastalık değil.
doktor gibi bu şöle böle dmek istemem ama bunlar birebir yaşadığım ve yaptıklarımız .bu olayı 5 sene önce yaşadım şuanki durumu gayet iyi ve herhangi bir problem yok . ms geçmese dahi nöbet geçiricek düzeyin altına indimi sıkıntı yok . çünkü nöbet sırasında felç kalma vs gibi durumlar söz konusu . o yüzden dikkatli davranılması çok önemli .
doktor konusunda gerçkten bu işin uzmanı birini biliyorum. annem hemşire , amcam kadıköy şifa aneztezi , teyzem , istanbul cerrahi aneztesi vs vs çok doktor var ailemde .yardımcı olabilceğim bir durum varsa derhal .
tekrar acil şifalar diliyorum .
-
Çok teşekkür ederim hepinizden Allah razı olsun. Zaten hali hazırda diyet yapıyodu annem diyetisyene gidiyodu,halada devam ediyo o konuda sıkıntı yok. Moral kısmını çözmeye çalışıyorum her şeye kafasını takıyo çok evhamlı birisi.
-
ALLAH acil şifalar versin..
-
Kardeşim çok geçmiş olsun Annene acil şifalar dilerim.