-
18'' jant ve spacer ...
herkese selam ...
ufak gibi görünüp ama büyük bir sorunum var gibi ..
nasipse 2011 model audi a1 1.4 tfsi aldım ..
ve bu araca bbs ch 18'' jant beğendim .. ama bu jantlar 5x112 8 ofset et45 ebatlarında ..netten araştırdığım kadarıyla da bu aracın bijon aralık değerleri 5x100
ben bir şekilde bu bbs jantları takmak istiyorum ..5 mm lik helezonlar ile ..
şimdi birkaç sorum ve bunlara karşın yardım rica ediyorum ..
1- 5x112 yi 5x100 dönüştürmek için ara spacerlar var ne düşünüyorsunuz
2-diyelim ki bu spacerın 15 mm kalınlığında olanını kullansam jantın et45 olan değeri otomatikman et30 değerine düşüyorki böyle olunca jant yaklaşık olarak dışarı doğru ne kadar çıkar ve çamurluğa sürtermi
3-bu aracın gerçek bijon aralık değerini bilen arkadaşımız var mı ..
4-porya ve arka kampanaları bile 5x112 olacak şekilde değiştirmeyide düşündüm ama bu malzemeler ile ilgili fiyat bulamadım ..
fotoğraftaki araç gibi olacak eğer yapabilirsem ..
http://i1098.photobucket.com/albums/...75449615_n.jpg
-
-
arac 5x100.
polo, ibiza, fabia, a1 ayni.
donusturucu spacerlari hic tavsiye etmiyorum. cunku butun yuk spacer'a ve bijonlara biniyor. tehlikeli yani.
ben kendi aracimda 20mm spacer kullaniyorum ama gobek ebadi ve olcusu birebir aracim icin. uzun bijonumla beraber guvenli bir sekilde kullaniyorum. butun agirlik gobekte. fakat sizin bahsettiginiz spacerlar bijonlara emanet birakiyor.
ayrica 5lik yaylar ile surtme durumu %80 yasarsiniz. yolda esnemeler esnasinda arac lastige oturur.
-
edit yahu araç a1 miş ben a3 okumuşum pardon :D
-
model yilina gore fark var mi bilmiyorum ama A1 lerin 5x100 oldugunu biliyorum.
daha once bir cok ilan gormustum, 5x100 polo, ibiza, a1 janti falan diye.
ayrica;
Bilezik Çapı Ve Ofset : 57,1 | 35
Montaj Kiti : M14x1.50
Bijon: 28mm
Bijon Aralığı : 5x100
bu bilgileri buldum
-
evet evet aracı a3 gördüm ben dikkat etmeyip ordan karıştı :)
-
bu jantın 5x100 olanı yokmu yada replikası genelde replikalarda her bijon ölçüsüne uygun olanı var
-
Abi selamlar, yurtdışında bir çok örnek var dönüştürücü kullanılan araç olarak.
Yeterki kaliteli dönüştürücü spacer kullanılsın, sıkıntı yaşatmaz. H&R öneririm ben abi 15 yada 20mm lik.
-
Gecen yaz 18" 5x100 bbs ch sifir satilik vardi ama artik yok galiba. Anca ikinci el denk gelirse.
Tariks satiyor galiba..
-
5X100'ü var bu jantın biraz kapsamlı araştırmak lazım.5x112'de flanş ile takılabilir çamurluğa sürtse bile jantın içinde pay varsa alınır birşekilde takılır.
-
Hakikaten abi Tarık'ın jantları alabilirsin bak o satıyor.. Direk 5x100 8j18
-
5 ci şık olarak 5x100 olan disk ve poryaları bu dönüştürücü spacer gibi 5x112 olarak yeniden işlesek tornacıda nasıl olur ...
ha spacer takmışım ha spacerı şaplon olarak kullanıp orijinal disk ve poryayı işlemişim ..
TARIK ile bi görüşelim ..
-
ben şuan satıyorum 18 bbs ch ama garip bi şekilde alan yok