1.4 tsi CAV-CAVE motor buji ?
Arkadaşlar bilindiği üzere standardında ibiza cupra ve bocanegralarda normal buji, scirocco 160-golf 160 ve polo gti'larda platinium buji geliyor üzerinde. Şimdi Revo yazılım firması ngk iridium bkr7eıx buji öneriyor. Şimdi şöyle bir durum var yaklaşık 2.000 km iridium kullandım ama olmuyor. Bir çok arkadaş-eşin dostun aracında denendi, hadda diğer yazılım firmalarından da görüş alındı. iridium buji görünene göre üst devirlerde çok iyi gibi ama düşük viteste aracın çok patinaja düşüp ateşmenin çok yüke bineceği hızlanmalarda basınca (özellikle 1. vites) , düşük vites yüksek devirden bir üst vitese geçildiğinde devir düşünce iridium buji altta isteksiz devir ve kesme sorunu yaşatıyor. Platiniumda bu durum söz konusu bile değil. Ama üst devir iridiuma bakarak daha yavaş çeviriyor gibi. Bunun bir orta yolu yok mu? Görüş önerisi olan yok mu ? Bobin mobin demeyin bobinlerimi sırf denemek için daha yeni aldığımız test aracımızın sıfır bobinlerini söktüm taktım yine aynı, bobinler gayet on numara. 1 değil 2 değil 8-10 arabada gözlemledik bunu. iridium altlarda ateşleme kaçırıyor gibi...