Merhaba,
benim dandik teypde 1 amfi cıkısı var (RCA)
buna 4 kanallı amfi baglasam nasıl olur. 2 tane mid tiz takımı kullanacagım.
Tek inputtan aldıgı sesi 4 tanesine birden dağıtır mı?
Yada audioson srx2s alıp paralel baglayıp, 2 ohmda mı sursem?
Printable View
Merhaba,
benim dandik teypde 1 amfi cıkısı var (RCA)
buna 4 kanallı amfi baglasam nasıl olur. 2 tane mid tiz takımı kullanacagım.
Tek inputtan aldıgı sesi 4 tanesine birden dağıtır mı?
Yada audioson srx2s alıp paralel baglayıp, 2 ohmda mı sursem?
bende bundan 3 tane çıktı, demek kanal çoklamak için kullanılıyormuş
Bağlanır. Sorun olmaz.
Ünitede(teypte) 1 amfi çıkışı olması yeterli.
Yani kanalı dağıtmak amfinin işi. Kaç kanallı bağlayacağın sana kalmış.
Hocam bende buna benzer konuyu paylaştım az önce :D benim teypte 2 amfi çıkışı var sub çıkışı boşta stereo olana rca ve 2 çatal ile 4 kanal jameon 505 amfiye girdim 2 kanalında sound stream mid diğer iki kanalada paralel 4 tane kenwood 6x9 bağladım
sesi ön arka yapamassın birde gelen sinyal voltajı bıraz düşer
rca çıkış voltajın tahminen 2Volttur. eğer çatal kablo ile çoklarsanız her uc 1Volta düşer. amfiler sinyali belli bir kat sayı ile güçlendirir mesela 2Voltu hoparlöre 20Volt ile gönderiyorsa 1Voltu 10Volt olarak gönderir.
sonuç olarak beklentileri yüksek bir kullanıcı değilseniz yaptığınız işin sakıncası yok.
STINGER SPI21YF Drone Serisi 15cm 1 Erkek 2 Dişi Çatal RCA Kablo bu markayı kullan..ındırıme de gırmıs zaten..
senınkı 1 dişi 2 erkek uc olanından ıste anfıye yakın ve kısa kablo olsun
dandık kablolarda voltaj ve sınyal kaybı olur yakın zamanda da kırılır bu kablo ya kefılım ve bu markaya
bende sierra marka kablolar tee ne zaman aldigim. onlari kullanmayi dusunuyorum.
arkaya kadar da cadence kablo alicam sanirim.
amfilerin tek cikistan aldigi sesi coklama yetileri yokmu yada o 0.1 in derdi cok mu gaini azicik acsam?
Bunun yerine Hoparlör çıkışıcı RCA çeviren dönüştürücü alıp 2 tane istediğin gibi kanalları yönetebilir 4 çıkış elde edebilirsin 1 çıkışı 4 kanala dağıtmaktan daha iyi olur.
Selam ilk cizimdeki gibi yapip onlere mid tiz takimi ve arkaya da mid tiz takimi koysam nasil olur?
http://img220.imageshack.us/img220/8715/anfi.jpg
mesela biz bağladığımız setlerde ön kapılara comp. kullanırız en güzel comp. orda iyi iş görür bass verdiği için idael yeridir. coaxieli ise genelde arkada kapıda yada pandizotta kullanırız bass yerine net ses verdiği için en iyi odur. genede karar size kalmış 4 takım comp. sesi boğar sürekli bass verdiği için.
Kullanacağınız amfiye göre değişir. Bazı amfilerde A+B özelliği mevcut yani tek girişi kullanıp 4 çıkış elde edebilirsiniz. Buarada ön kapılara mid + tiz takım kullanmak daha mantıklı olacaktır. Arkalarda imkan var ise coaxiel kullanmak en mantıklı çözüm olur. Amfinizin üzerindeki sigortaya göre çekeceğiniz power kablosunu iyi seçin.
Ek bilgi : Ses kablolarını ayrı - Güç ve tetikleme kablolarını ayrı yerden çekin. İlerde motor sesi v.b. sorunlar yaşamamanız adına...
amfim audison srx.5 a+ b diye mi arastirayim?