Honda Accord Hararet Sorunu
Merhabalar, bir kaç hafta önce bir hararet sorunu yaşadım.. Hararetim yarıyı geçti falan üst çeyreklerden geri düştü.. Havanın sıcaklığına verdim.. Sonra sürekli yapınca ustama götürdüm.. Sorunu termostat olarak gördü ve yenisini alma şimdilik by pass yapalım dedi yaptı.. Bir süre idare etti öyle ama sonra yine yaptı ben de gidip servise yenisini aldım ve bugün taktırdım..
Araca bindim bir süre gittim klimamı falan açtım ( klima normalde hararet yükseltir ama fanlar sürekli dönüyor ) gayet güzel sıkışık trafikte bile yükseldi çok sevindim.. Neyse hava serinledi klimamı kapattım, bir yokuş var orayı çıkarken hep yükseliyordu hararetim, oynar gibi oldu yanlış gördüm falan dedim neyse eve geldim durdum yavaşça yükseldi yükseldi yarıyı geçti, üst çeyreğe geldi, hoopp fan açtı geri düştü.. Sorum şu ki, fanın normalde çok erken açması gerekmiyor muydu daha yarıya gelmeden? Biz termostatı değiştirdik tamam iyi oldu 140.000 de aracın termostatını yeniledik ama sorun çözülmedi.. Sizce sorun fan müşürümde mi? Yoksa korkum şu radyatörüm mü tıkalı?
Gelecek bazı sorulara cevabım, termostatı servisten orijinal aldım, aracım su eksiltmiyor, aldığımdan beri içinde muhtemelen sıfırdan beri anti-freeze var çünkü eskişehir-ankara arabası, yani sonradan koyup hortum falan çatlatmadım..
2001 Model Honda Euro Accord kasa kodu da GC8.