Arada Yeni fotoğraf ve videoları oldukca burdan ekliycem.Hem arşivi olur benim içinde hemde beraber büyümesini takip ederiz.
23 temmuz doğumlu olan ve doğduğu gün doğuşunu izlediğim sütten kesilince sahip olduğum ve üstüne titreyerek yetiştirdiğim Carlos bugün antreman tarzında anası gibi tutunma asılma antremanları yaptı ve bunuda videoya çekip paylaşmak istedim.
İlk video uzun olmuş 2. videoda Erhan abimin kışkırtmaları ve rolanti bozulması söz konusu:)
Bu şekilde vahşet vari eğitimler veriyorsunuz bu hayvanlara alıştırıyorsunuz öğretiyorsunuz sonrada sağa sola saldırdıklarında devlet tedbir almaya başlayınca diliniz on metre oluyor.Şimdide çıkar iki saat edebiyat yaparsınız bu postu yazdım diye.
Kesin ve net olan bir şey varki bu hayvanların başını sahipleri yakıyor !
13-10-2012, 14:15
Ertekin
Alıntı:
0M42 Nickli Üyeden Alıntı
Bu şekilde vahşet vari eğitimler veriyorsunuz bu hayvanlara alıştırıyorsunuz öğretiyorsunuz sonrada sağa sola saldırdıklarında devlet tedbir almaya başlayınca diliniz on metre oluyor.Şimdide çıkar iki saat edebiyat yaparsınız bu postu yazdım diye.
Köpek saldırmayı bilmiyor hayvan ve insanlar la sadece oynamak isteyip yere yatıyor:) püsküllü şeyleride sadece kendisinin olması için alıp saklamak istiyor ve bu fırçayıda o şekil elimizden almak istiyor.
31 yaşımdayım 28 yıldır evimizde iş yerimizde hep köpek oldu bütün bekçi köpeklerine sahip oldum daha birine saldırmışı korkutmuşu yok.
Dediğinizde haklı olduğunuz nokta son cümleniz ama bi vahşet eğitimi vermiyorum.
13-10-2012, 14:41
Agah
çakal carlosa maşalllah :)
13-10-2012, 17:01
freelife
Alıntı:
0M42 Nickli Üyeden Alıntı
satılan köpek oyuncaklarını incelersen köpeklerin doğasında bu şekilde oynamak olduğunu görürsün,köpeği vahşi yapan karanlık yerlere insanlardan uzak tutup kapatmaktır , hatta muhtemelen köpeklerin çiğ etle beslenmesinin en sağlıklısı olduğunuda bilmiyorsundur ve görsen böyle vahşi oluyorlar diye düşünürsün...
O süpürgeli adam zaten benim stres atma oyuncağım.gün aşırı dövüyorum.arada 1 gün boşluk bırakarak.sonra iş yapamıyor:D:D
19-10-2012, 10:45
ToNy
Yarın bi geleyim oraya da seveyim şu carlosu... :)
19-10-2012, 10:48
Ertekin
Alıntı:
ToNy Nickli Üyeden Alıntı
Yarın bi geleyim oraya da seveyim şu carlosu... :)
Gel tabi Carlos zaten sevgi arsızı:)
19-10-2012, 11:05
murat_ileri
ertekin 2. videoda korkuya bağlı şartlanma oluşmuş, her eğitimden sonra mutlaka ödül ve ufak bir sevme ile sosyalleştirmen iyi olur.
19-10-2012, 11:13
Ertekin
Alıntı:
murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı
ertekin 2. videoda korkuya bağlı şartlanma oluşmuş, her eğitimden sonra mutlaka ödül ve ufak bir sevme ile sosyalleştirmen iyi olur.
Evet nedense her öğretilen şeyi bir süre sonra aklına esince benzettiği bir hareket yada ses e göre otomatik yapıyor.Biraz şartlanma sorunumuz var ama aşıcaz.
Ödül olarak sevmeyi kullanmaya çalışıyorum.Sadece yeni bir komut öğrenirken dikkatini çekmek ve konsantrasyonunu sağlamak için ödül vitamini veriyorum 1-2 tane oda.Şu altta fotosuda
benden çok daha tecrübeli olduğun için umarım saygısızlık yapmıyorumdur, eğitmen bir arkadaşımın tavsiyesiyle tüm baskın köpekleri eğitim sürecinde hem stresten kurtulması hemde sosyalleşmesi için bol bol insan içine çıkartarak( aşırı yüz göz olmasına izin vermeden) diğer hayvanlarla oynamasını sağlıyorduk özellikle yavru döneminde kedilerle bir arada kalması büyüdüklerinde kedilere karşı olumsuz tavır sergilemelerini önlüyordu.