arkadaşlar aracım tamamen stock sayılır,
bnm aklımda olan kapak açmadan itr egzantrik, megan headers, aem v2 veya simota filtre , 60 lık boru. itr egz kapak açmadan faydalı olurmu yoksa ekstra bi şey yapmadan boşa mı çaba harcamış olurum.
Printable View
arkadaşlar aracım tamamen stock sayılır,
bnm aklımda olan kapak açmadan itr egzantrik, megan headers, aem v2 veya simota filtre , 60 lık boru. itr egz kapak açmadan faydalı olurmu yoksa ekstra bi şey yapmadan boşa mı çaba harcamış olurum.
egzantrik takıcaksan yay şapkada tak + beyin tak devir dön ozaman iyi olur bence :icon_tup:
ITR egz headers filtre vs vs iş görür fakat afr de sapmaları görmek için wideband alıp duruma bakman lazım ve ona göre yakıta müdahale etmek gerekir en kısa yoldan vafc ile bunu yapabilirsin fakat biraz devirde açabilirsen 200 rpm kadar daha faydalı olur onun içinde ecu lazım.
kapak açmadan egz. nasıl takılıcak merak ettim?
Eksantrikler sadece külbütör kapağı açılarak takılabiliyor.
kardeşim biliyorum nasıl takıldığınıda kapak açmamaktan kasıt nekadardır merak ettim;)
[QUOTE=mtcvtc;6299741]kardeşim biliyorum nasıl takıldığınıda kapak açmamaktan kasıt nekadardır merak ettim;)[/QUOTE
daha önce dediğim gibi aracın motorunu daha yeni sıfırladım silindir kapagını kaldırmadan oem itr egzantriği koymak itiyorum. zaten kapak açmak istesem aklımda yay+şapka+skunk 2 egzantrik+ piston düşünürüm ama motor yeni olduğu içeri girmeden bi şeyler alabilirmiyim onu merak ediyorum.
Bence egzantrik isine girme giriceksende yay sapka ve beyin tak derim ama em guzeli vti bence e/f/h tak gec keyfine bak
b16b egzantrigi takabılırsınız diğerlerine göre ucuz ve etkılıdır yay şapkada istemez
B18C5- Intake Lift: 11.5mm Intake Duration: 240 Exhaust Lift: 10.5mm Exhaust Duration: 235
B16B- Intake Lift: 11.5mm Intake Duration: 243 Exhaust Lift: 10.5mm Exhaust Duration: 235
burdan hepsıne bakabılırsınız : Specs for B series Honda Engines
b16b takın :)
b16b egzantrik bencede en mantıklı olanı yay-şapka istemez;)
b16b ekz orj oranla ne kadar getırısı olur.
Beyinsiz 5-8 Hp katkı sağlar ecu takılırsa yükselebilir.
Stg 1 eks ile biraz daha devir dönebilirsin zevklide olur.
En azından stg2 ye göre daha az maliyetle bitirirsin.
Kapağında açılmamış olur.
Yanlız ben olsam beyin/yazılım harici girmem böyle bir işe.