Yay atması vurma sorunsalı.
İyi Akşamlar öncelikle,
206+ aracım var. Orjinal amortisor üstüne 5cm yay taktım tenekelerle kullandıgım donemlerde pek basılmamıs olmasına ragmen memnundum. Jant aldıktan sonra basıklık yetmedi etrafımdakilerinde kanıma girmesiyle 1 bakla yaydan kestirdim arabayı krikondan indirince hiç düşmedi amortisordeki takozların ustunde kaldıgını soyledıler amortısor takozlarındanda 2 bakla alındı. İstedigim basıklık olmadı ama o gun oradan o sekılde ayrıldım. Aradan gunler gectı tekrar ılk kestırdıgım yere gıttım 1 bakla daha kestırmek ıstedım ustam hıc kırmadan bır bakla daha kestı fakat kesmeden once rısklerını soyledı bende bılerek kestırdım(salaklıgıma doyamıyorum). Aracı ındırırken yayı yerlestırıp ındırmek zorunda kaldık amortısor uzun geldıgınden dolayı. O gun mutlu mutlu ordan ayrıldım ertesı gun ıs amaclı bırkac yere cıktım cukurlardan gectım tumseklerde asılı kaldıgım bıle oldu caprazlamalar yaptım yay cıkmadı kı capraz gecıslerde cıkma ıhtımalı en yuksekmıs. Ertesı gun alısverısmerkezının otoparkına gırerken ılk lıp surttu sonra tak dıye ses geldı tek ıhtımal yayın cıkmıs olmasıydı. Kenara cektım baktım yay cıkmıs ustama gıttım yayı yerıne taktı ama yayın tekrar atabılecegını soyledı. Taktık ettık bı dolastıktan sonra dalgalı yollarda aracın esnemesı gerekırken asırı derece bı sekme vardı (yayı kestıkten sonra ve yay cıkmadan once gayet konforlu ve sekme yoktu) sekerkende her seferınde pat kut vuruyordu. Ustama gosterdım amortısorun patlamıs olacagını dusunuyordum. Hıcbır sorun olmadıgını soyledı. Amortısor canagının yukarı dogru cekılmesı gerektıgını veya kesılmemıs 5cmlık yay takmam gerektıgını soyledı. O gun o sekılde ordan ayrıldım ve garaja koydum arabayı suanda hala garajda. Simdi ne yapmam gerekıyor? Amortisoru kısaltmam mı gerekıyor yoksa coılovermı yaptımalıyım ? Bütçe olarak biraz sıkısık durumdayım.
Teşekkürler...