Son zamanlarda artan makas ve trafikte gazlama durumu
Hepimiz arabaları hızı seven insanlarız fakat Trafigin şakası yok her zaman risk vardır ama bunun kat sayısını yükseltmek
Ama arkadaşlar herşey insanın kendisine kusursuz güveniyle başlar videolar makasla ilgili cok cogalmaya başladı ve şehir ici aşırı hiz hiç bir insan kusursuz degildir
En büyük felaketler ben bilirim ben ederim demekle başlamakta size Tenerifi ucak kazasını izleminizi istiyorum
Dünyanın en büyük kazası :) ve şu var asıl sorun KLM pilotunun kendine aşırı büyük güveni ve korkusuz davranışları ve aceleci tavrıları bu sonuca vardı
Ve Başpilot idi KLM in klm ilk yolculu ucuş taşımacılıgı yapan firmadır ve
Buyrun izleyin
Hiç birşey kusursuz degildir.
Kendinizi kusursuz görüpte yanlışlar yapmamanız dilegiyle
15-12-2012, 13:08
imprezaWRC
Tamam aceleci olmayalımda ağır kanlı olmakta iyi değil. Misal en sol şeritte otobanda 80km/h ile gidenler ve inatla yol vermeyenler yüzünden de makas atmak veya sağından geçip tekrar sol şeride geçiş esnasında da sırf bu ağırkanlı ve inatçı kişilik yüzünden kazalar meydana gelebilir.
Ya da her seferinde bir traffic control clearance mı istesek :D
15-12-2012, 13:15
doush
Alıntı:
imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı
Tamam aceleci olmayalımda ağır kanlı olmakta iyi değil. Misal en sol şeritte otobanda 80km/h ile gidenler ve inatla yol vermeyenler yüzünden de makas atmak veya sağından geçip tekrar sol şeride geçiş esnasında da sırf bu ağırkanlı ve inatçı kişilik yüzünden kazalar meydana gelebilir.
Ya da her seferinde bir traffic control clearance mı istesek :D
Ben hep sakin sürüyorum ama sol şeridi hiç işgal etmem.. Hatta Adana'nın içinden otoban geçer orayı kullanırken bir yerden bir yere 70 le giderim ama en sağ şeritte tırlara bile yol veririm bazen emniyet şeridine çekilirim.. Ama benim bu sakinliğimi bile bozuyorlar tüm yolu makas atarak gidiyorum sırf şu dediğiniz şekilde sürenler yüzünden..
15-12-2012, 13:21
Quantum
önceden forum içi youtube videolarını izleyebiliyordum. son 1-2 aydır izleyemiyorum.
chrome un yediği bir nane mi bu yoksa forumsal bir sorun mu?
15-12-2012, 13:23
gökan
Arabam sagirlasti 80 gecmiyom
15-12-2012, 14:01
Anu
Sol şeritten yavaş gidenler için yaptığım şey, takip mesafesinde bekliyorum biraz. Sonra biraz daha yaklaşıyorum. Biraz daha derken tampona 5-6 metre mesafede de yol vermezse sağa sinyal verip arabayı bağırtarak yanından geçip tekrar sol şeride geçiyorum sonra normal hızıma düşüp yoluma devam ediyorum. Zaten solda kalanların geneli dalgın olduğundan ben geçtikten sonra sağa sinyal verip sol şeridi boşaltıyorlar.
15-12-2012, 14:02
Low-Rider
Makas ve trafikte gazlama artmadı. Artık herkeste video çeken telefon var eskidende bu kadar gazlaniyordu ama kayıt edicek imkan ve paylaşacak ortam yoktu
15-12-2012, 14:08
alp1903
Özgüre katılıyorum kayıt cogaldıgı için artık gözümüze batar oldu. Videonun son sözleri cok güzel 7:00dk dan itibaren.
15-12-2012, 14:10
redbaron
trafikte gazlama ve makasla , videodaki uçak kazasının alakasını anlayamadım
15-12-2012, 14:14
AEAlmas
Alıntı:
alp1903 Nickli Üyeden Alıntı
Özgüre katılıyorum kayıt cogaldıgı için artık gözümüze batar oldu. Videonun son sözleri cok güzel 7:00dk dan itibaren.
Bütün mesajı orda veriyor zaten :) 7. dk
15-12-2012, 14:15
doush
Alıntı:
redbaron Nickli Üyeden Alıntı
trafikte gazlama ve makasla , videodaki uçak kazasının alakasını anlayamadım
Dışarıdaki faktörleri unutarak:
Pilotun kendine çok güvenmesi = Makas atarken insanların kendine çok güvenmesi
15-12-2012, 14:19
AEAlmas
Alıntı:
doush Nickli Üyeden Alıntı
Dışarıdaki faktörleri unutarak:
Pilotun kendine çok güvenmesi = Makas atarken insanların kendine çok güvenmesi
Ve Ayrıca bir ucak teknik kontrolden cok daha fazla gecer her iniş kalkışta iniş takımları ucak gövdesi motorlar vs vs kontrol ediliyor
Ve her zaman en üst teknoloji kullanılmaktadır
Ve yine Ucak Pilotları 3 yıl a yakın egitim ve her yıl egitim tekrarları tip egitimleri vs si vardir belli yıllar aralıgında saglık kontrolünden gecer
Eger pilot iyi his etmezse kendini ucmayacagım derse yerine başka nöbetci olan pilot gider
Şimdi kendi araclarımızla karşılaştırın bu kadar dikkat edilirken ucaklarla ilgili böyle kazalar oluyorsa araclarla olan kazalar daha cok normal
15-12-2012, 14:25
mmged_jan
sol şeritte hızla ilerleyip sapağa yaklaşınca bir anda orta şeride atlıyorlar sellektör geri sol şerit e çıkıyor önüme geçiyor bir daha gazlıyor gidiyor gidiyor sonuç ortalama hız onunda 80 90 km benimde 80 90 km
esas sorun insanımız yolu okumayı bilmiyor yolu okusa herkes şeridinde mutlu mesut gidecek
15-12-2012, 14:29
hasan çağri
Zenginleşiyoruz ya herkesin arabası oluyor. E yeni araba varsa heyecan var. Zaten en ucuz arabalar bile şehir içinde bastonu gidiyor ya direksiyona oturan mcrae zannediyor kendini
15-12-2012, 16:42
Kadyr
Milletimiz cok saygisiz ve gerizekali demek istemiyorum ama cok ileri zekali.dusuncesiz arac kullaniyorlar.ilerde be yasicagini kestiremiyolar.hep bi hava stma telasindalar.tamam benimde srada makas attigim oluyor ama kili kilina degil milleti tehlikeye dusurecek degil.ozellikle solda yavas gidenlere soyluyorum en soldaki sabit cizgiyi bariyerle birlikte monte ediniz
15-12-2012, 16:49
Eworen
TR de pist eksikliği daha doğrusu böyle birşeyin söz konusu bile olmamasından ötürü hiç bunların yaşanmaması beklenemez..
Hepimiz ***** araç kullanmayı seven insanlarız
Playstation dan hazzımızı gidermeye çalışacakta değiliz..
Kötü mü kötü doğrudur lakin ;
Pist yok sosyal mesaj bi yana nerde ne yapılacak ki..
15-12-2012, 17:16
RSBurak
adrenalini boş toprak yolda yanlayarak yaşıyorum asfalt her zaman tehlikeli gelmiştir bana.Video'daki son sözler her şeyi açıklıyor.
15-12-2012, 17:39
burakcan
vaybe ama olay olmuş
makas konusuna gelince hep aklıma hondaya çarpıp kaçan apaçiler gelir
16-12-2012, 00:33
lethaldoze
Bence epey biliçlendik yada başka bi sebepten ötürü son 1-1.5 senedir epey azaldı makas atan.
Hergün trafikteyim artık neredeyse ayda 1 bile hatta son 3-5 aydır 1 tane makas atan görmedim. Önceden hergün en az 1 tane deli gibi giden görürdüm hatta 2-3 sene öncesine kadar bakkala giderken bile otobandan gideyimde iki makas tayım derdim :D Gerçekten efendi gittiğimi hiç bilmem ama cahillik işte çok keyf alıyordum ama artık 90 km/h geçmiyorum uzun süredir. 2-3 senedirde çok sakin kullanıyorum. Sinirlenmim yeter ozman kızılca kıyamet.