To explain how it works: it's probably an ** (amplitude modulation) radio tower. That means it's the audio signal is directly modulated onto the much higher carrier frequency, so the electrical current rises and falls proportionally to the audio signal, the moisture in the plants vaporises proportionally to the current which generates the sound waves.
Nasıl çalıştığını açıklamak için: muhtemelen bir ** (genlik modülasyonu) radyo kulesi bulunuyor. Bu ses sinyali anlamına gelir çok daha yüksek bir taşıyıcı frekans üzerine direkt olarak modüle edilir, böylece elektrik akımı yükselir ve ses sinyaline orantılı olarak düşer, bitkilerde nem ses dalgaları üreten olan akıma orantılı buharlaşır.
22-12-2012, 15:23
0M42
Bitki nasıl yanıyor ki :)
22-12-2012, 15:24
SULTANOGLU
Cernobil saolsun benimde 3 burundeligim var
22-12-2012, 15:27
Yiğit G.
Alıntı:
0M42 Nickli Üyeden Alıntı
Bitki nasıl yanıyor ki :)
yanıyor herlade anlamadım ki adam tutamıyor eli yanıyor herlade sıcaktan bırakıveriyor.Yoksa elektrikmi geçiyor.
bitkiden ses çıkması normalde yanmasımı anormal :D
22-12-2012, 15:38
Seven7
00.56-00.57'de tutmamasına rağmen neden şarkı çalıyor? :)
22-12-2012, 15:47
coolvtec
bence bir rayo vericisi o. o kadar sağlam veriyor ki, ne değirsen sese dnüşüyor.... :)
22-12-2012, 15:56
MehmetCanA.
Fake olduğunu düşünüyorum
22-12-2012, 16:09
MCN21
21 aralik etkileri bunlar cag atladik :@D
22-12-2012, 16:11
siR
fiziğim bitti ben gidim :D
22-12-2012, 16:22
fa'R'uk
feyk ulan feyk :)
her şeyi geçtik kanal listesi nasıl değişiyor sağına dokun best fm soluna dokun imparator fm :)
22-12-2012, 17:01
potter744
fake degıl beyler acıkmlama su....
Bu drek cok yuksek enerjılı sınyal dagıtıcı bunlar uzerınde cok fazla akım var bıtkıler bıldıgınız uzere eletrık akımını ıletırler ıcerılerınde bulunan H2o molekullerı sayesınde adamla bıtkının ordakı gorewı frekans dagıtıcısından cıkan dalgalar cıcek yolu ıle adamın uzerınde cok hızlı sekılde gecıyor bıtkının kımyasal yapısı cok hızlı akım gectıgı ıcın dayanamıyor ve dırek yanmaya baslıyor cıcek sayesınde adamın uzerınde topraga akım ılettıgı ıcınde orda adamın elıne eletrık carpıyor dusuk voltaj yuksek akım acıklaması bu...
buna ornel olarak akunın ıkı kutpu arasında eletken bır telı deydırdıgınız yok hızlı akım olusdugu ıcın tel erır yada dırek kıvılcımlar halınde patlamalar yasar
22-12-2012, 17:02
driftboy
Olay tamamen elektronlarla ilgili. Fake degil yani.. Buna benzer durumları anlatmıştı fizik okurken doçentler
22-12-2012, 17:31
Seven7
Alıntı:
potter744 Nickli Üyeden Alıntı
fake degıl beyler acıkmlama su....
Bu drek cok yuksek enerjılı sınyal dagıtıcı bunlar uzerınde cok fazla akım var bıtkıler bıldıgınız uzere eletrık akımını ıletırler ıcerılerınde bulunan H2o molekullerı sayesınde adamla bıtkının ordakı gorewı frekans dagıtıcısından cıkan dalgalar cıcek yolu ıle adamın uzerınde cok hızlı sekılde gecıyor bıtkının kımyasal yapısı cok hızlı akım gectıgı ıcın dayanamıyor ve dırek yanmaya baslıyor cıcek sayesınde adamın uzerınde topraga akım ılettıgı ıcınde orda adamın elıne eletrık carpıyor dusuk voltaj yuksek akım acıklaması bu...
buna ornel olarak akunın ıkı kutpu arasında eletken bır telı deydırdıgınız yok hızlı akım olusdugu ıcın tel erır yada dırek kıvılcımlar halınde patlamalar yasar
Dediğiniz doğru, teoride bir sıkıntı yok. Fakat bu şekilde oluşması fake. Sonuçta ses elektriğin maddenin atomlarını titreştirerek yaydığı dalga, böyle net bir şekilde duyulması imkansız.
22-12-2012, 17:48
MehmetCanA.
Alıntı:
Seven7 Nickli Üyeden Alıntı
Dediğiniz doğru, teoride bir sıkıntı yok. Fakat bu şekilde oluşması fake. Sonuçta ses elektriğin maddenin atomlarını titreştirerek yaydığı dalga, böyle net bir şekilde duyulması imkansız.
Kesinlikle. Çiçeğin yanması konusunda itirazım yok. Sadece çıkan ses fake.
22-12-2012, 17:59
deeperblack
ben sesinde fake olmadığını düşünüyorum. Çocukken evde araba radyolarıyla oynarken hop. çıkışlarını çok telli kablolarla birbirine yaklaştırmak tadında garip şeyler yaparken çok tüzde olsa çalan müziği duymuştum. Buda sanırım ona benzer bir durum.